Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

lojalna_ 14:40, 07 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Rabatka z ambrowcami się zagęszcza Nowe roślinki posadzone. Nie zdążyliśmy posadzić kichawca

Ewciu to sie prezentuje rewelacyjnie a bylinowa rabata wymiata ...slicznie ja skompomowałas ) i jak sie rozrosła szok.

moj ambrowiec ma dziwne liscie musze go spryskac to chyba grzyb
Bogdzia 14:42, 07 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ta Baronessa. A gdzie ją kupowałaś? Już zamówiłam Heidi Klum, ale jakby nie mieli, to chciałabym tę Baronessę. O kwitnieniu jeszcze nie doczytałam. A pachnie?

W tym roku kupowałam Baronese w Floribundzie. Piękne widoki pokazałas.
Ewa777 15:36, 07 lip 2016

lojalna_ napisał(a)

Ewciu to sie prezentuje rewelacyjnie a bylinowa rabata wymiata ...slicznie ja skompomowałas ) i jak sie rozrosła szok.

moj ambrowiec ma dziwne liscie musze go spryskac to chyba grzyb

Dziękuję Jolu pewnie Ci chodziło o rabatę różaną ze Św. Tereską, a nie bylinową (na niej za wiele się nie dzieje). Ale już niedługo zacznie się dziać, bo byliny ruszają i dokupiłam róże, które przyślą mi po niedzieli. Nie mogę się doczekać.

Tu wieści z bylinowej.
Pysznogłówka

Jeżówki

Ewa777 15:42, 07 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

W tym roku kupowałam Baronese w Floribundzie. Piękne widoki pokazałas.

Bogdziu, dziękuję za szybką odpowiedź W Floribundzie Baronessa jest niedostępna Muszę poszukać w innych miejscach. Wprawdzie moje zamówienie jest gotowe - domówiłam 10 róż (4 Heidi Klum i 6 Św. Teresek),ale ta Baronessa jest tak ładna, że dla niej chyba też znajdę miejsce

A to moje kwitnące różyczki:
Double Delight

Chopin
gierczusia 20:48, 07 lip 2016

Ewa777 napisał(a)

Bogusiu, ja takiej odmiany nie znałam, a tę wysoką mam u siebie z siewek. Tę Little One kupiłam dzięki Tobie Sama nie zwróciłabym na nią uwagi, a teraz zdobi moją rabatę i wszystkim się podoba Dzięki

Nie wiedziałam ,że werbena ma jeszcze gatunki...aa.....myślałam ,że ..werbena to werbena i już a tu ..zonk
A tra lecę obadać hortensjė diamantino

Buziole gorace widzę, że wakacje pracowite i zakupowe
Kasik 22:07, 07 lip 2016

Ewa- czytam, że chcesz kupić Baronesse Tylko ona nie ma do 50 cm, a do 80. A z tego co czytałam wiosną to piszą, że w dobrych warunkach rośnie jeszcze większa.
Ja ją kupiłam do szpaleru 5 szt właśnie we Floribundzie, ale ona u mnie jeszcze w starterach.

Jeśli będzie w Przytoku to nie ma problemu. Musisz tylko wiedzieć, że u nich na stronie wymienione są gatunki róż, ale nie zawsze cały asortyment mają. Trzeba albo dzwonić, albo pojechać i szukać ( z tym nie będzie kłopotu).

A tak na marginesie- ile by nie miała "wzrostu" to jest piękna. Skusiłam się na nią wcześniej oglądając masę jej odsłon.
Ewa777 22:10, 07 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Nie wiedziałam ,że werbena ma jeszcze gatunki...aa.....myślałam ,że ..werbena to werbena i już a tu ..zonk
A tra lecę obadać hortensjė diamantino

Buziole gorace widzę, że wakacje pracowite i zakupowe

Elu, poczytaj o tej hortensji, bo ona z tych mniejszych i nadaje się do małych ogrodów Też myślałam, że werbena, to werbena A tu okazało się, że jak zawsze są jakieś odmiany

Moje ogrodowe hortensje zaczęły pokaz

Ta jest ciemnoróżowa nn. Aparat ją rozjaśnia.

Kolejna nn - moja największa. Kwitnie co roku bez problemu.

Tu zakup z ubiegłego roku. Pomyłka - miała być Xian. Nie wygląda na nią. Chociaż jest bardzo ładna. Ma olbrzymie kwiatki.

Kasik 22:12, 07 lip 2016

Nie wiem czy patrzyłaś, ale w Rozarium jest do dostania, Oczywiście ja mogę u nas zobaczyc jak będziemy w Przytoku
Ewa777 22:18, 07 lip 2016

Kasik napisał(a)
Ewa- czytam, że chcesz kupić Baronesse Tylko ona nie ma do 50 cm, a do 80. A z tego co czytałam wiosną to piszą, że w dobrych warunkach rośnie jeszcze większa.
Ja ją kupiłam do szpaleru 5 szt właśnie we Floribundzie, ale ona u mnie jeszcze w starterach.

Jeśli będzie w Przytoku to nie ma problemu. Musisz tylko wiedzieć, że u nich na stronie wymienione są gatunki róż, ale nie zawsze cały asortyment mają. Trzeba albo dzwonić, albo pojechać i szukać ( z tym nie będzie kłopotu).

A tak na marginesie- ile by nie miała "wzrostu" to jest piękna. Skusiłam się na nią wcześniej oglądając masę jej odsłon.

O rany! Ale Ty szybka jesteś
Nie zdążyłam pomyśleć, a Ty już u mnie
Kasiu, dziś o tej róży zaczęłam myśleć i czytać, bo mi Gosia (Margo) poleciła ją. Mi zależy bardziej na niższej róży - takiej do 60cm, nie więcej. A jak ona wyższa, to już sama nie wiem, co robić. Przeszukałam sklepy internetowe i tylko w szkółce Przytok piszą, że są dostępne, ale nie przesyłają.
Ewa777 22:21, 07 lip 2016

Kasik napisał(a)
Nie wiem czy patrzyłaś, ale w Rozarium jest do dostania, Oczywiście ja mogę u nas zobaczyc jak będziemy w Przytoku

W Rozarium próbowałam dziś zamówić, ale mają tylko jedną Kochana jesteś, że pomagasz mi szukać Wiesz, zawsze mogę poczekać do jesieni, wtedy mają większy wybór A może jeszcze znajdę taką mniejszą różę