Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Milka 12:50, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Pomysł na ambrowce, to chyba strzał w dziesiątkę Jak na razie dobrze rosną. Mam nadzieję, ze zimę też przetrzymają.
Ta ciemna trawka to Vertigo - niestety trzeba traktować ja jak jednoroczną - nie przezimuje.

Pięknie Ewo, kilka innych ujęć też obejrzałam, a domek i herbaciarnia w nim, to rewelacyjny pomysł
AsiaK_Z 13:03, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Pomysł na ambrowce, to chyba strzał w dziesiątkę Jak na razie dobrze rosną. Mam nadzieję, ze zimę też przetrzymają.
Ta ciemna trawka to Vertigo - niestety trzeba traktować ja jak jednoroczną - nie przezimuje.

Mi wczoraj ambrowiec prawie do koszyka wskoczył. Wydaje mi się, że była to odmiana kolumnowa, bo wg wywieszki jego max. wysokość 4 metry, a nazwa tylko ogólna bez szczegółów. Ja bardziej czaję się na "Gambola", a z kolei ten wyglądał jak po całonocnej imprezie

Ewa, do raju nie jest daleko, bo to już jest raj Rośliny szaleją, a sąsiedzi pewno zazdroszczą
Anusia 13:11, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Begonii nie skubię. Ładnie rosną. Ale u nas też rzadko pada deszcz. Może dlatego nie brązowieją.
Jestem ciekawa jak będzie z tym kwiatem magnolii. Zaskoczył mnie, że w ogóle jest. W tym roku Geni jakby nabrała siły i puściła bardzo ładne listki. Wyglądała bardzo zdrowo. Tydzień temu zobaczyłam na listkach biały nalot, więc została opryskana przeciw mączniakowi.

No niestety z pogodą jest podobnie jak u Ciebie Od wczoraj pada. Chciałam trzeci raz opryskać różę Chopin Topsinem na mączniaka a tu masz. Muszę o nią powalczyć jeszcze.
Ewik 13:24, 18 sie 2016

Ewa letni ogród wygląda super ☺
Kindzia 13:40, 18 sie 2016

U mnie Chopiny się trzymają, berberysy za to mi złapało na salonowej...nie może to być raz bezproblemowo??? O bukszpanach nie wspomnę...

Buziaki Ewcia
13:54, 18 sie 2016
Ewciu napisz u mnie twój przepis na pigówke ...zrobie w tym roku ...bo zeszłoroczna z przepisu z netu wyszła nam słaba ...nijaka mozna powiedziec wypije sie ale szału nie ma
anabuko1 15:29, 18 sie 2016

O kurcze, ależ piękna ta twoja rabata z trawami, tak róznokolorowymi.
Cudnie wyglada
Ewa777 16:56, 18 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
No proszę jakie piekne połączenie.
Piękne hortki i begonki.
Suuper razem wygladają

Begonie zagoszczą u mnie na dłużej. Bardzo mi się spodobały
Kiedyś miałam zrobiony z nich kwietny dywanik - robił wrażenie na przechodniach
Ewa777 17:01, 18 sie 2016

Milka napisał(a)

Pięknie Ewo, kilka innych ujęć też obejrzałam, a domek i herbaciarnia w nim, to rewelacyjny pomysł

Irenko, za szybko biegasz Domek herbaciarnia to tylko z wyglądu - w środku drewutnia i narzędzia
Moja Geni ma ciągle pąk - nie wiem, czy się rozwinie.
Zdjęcia nie mogę zrobić, bo ciągle pada.
Ewa777 17:04, 18 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Mi wczoraj ambrowiec prawie do koszyka wskoczył. Wydaje mi się, że była to odmiana kolumnowa, bo wg wywieszki jego max. wysokość 4 metry, a nazwa tylko ogólna bez szczegółów. Ja bardziej czaję się na "Gambola", a z kolei ten wyglądał jak po całonocnej imprezie

Ewa, do raju nie jest daleko, bo to już jest raj Rośliny szaleją, a sąsiedzi pewno zazdroszczą

Asiu, Gumball to jest ambrowiec szczepiony, czyli będzie miał pień, a na górze od szczepienia idą gałązki.

Moi sąsiedzi nie zajmują się ogródkami - szkoda im na to czasu. Ale jak wyjeżdżam, to mi podlewają tak jak trzeba

Coraz bliżej mi do raju - już to czuję