Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:59, 18 sie 2016

Anusia napisał(a)

No niestety z pogodą jest podobnie jak u Ciebie Od wczoraj pada. Chciałam trzeci raz opryskać różę Chopin Topsinem na mączniaka a tu masz. Muszę o nią powalczyć jeszcze.

U mnie zimno od wtorku, a od wczoraj pada! Ogród bardzo dobrze podlany
Z opryskiem trudno teraz trafić. Ale od jutra ma być lepsza pogoda, więc może Ci się uda.

Moja hortensja Schloss Wackerbarth zaczyna czarować kolorami tak jak lubię

AsiaK_Z 19:04, 18 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Asiu, Gumball to jest ambrowiec szczepiony, czyli będzie miał pień, a na górze od szczepienia idą gałązki.

Moi sąsiedzi nie zajmują się ogródkami - szkoda im na to czasu. Ale jak wyjeżdżam, to mi podlewają tak jak trzeba

Coraz bliżej mi do raju - już to czuję

Zgadza się, Gumball jest szczepiony i o takiego mi właśnie chodzi
Margo 19:19, 18 sie 2016

Ależ piękna ta hortensja . Szkoda że ogrodówki nie chcą u mnie kwitnąć.
Ewo, co do spotkania to się odezwę . Na razie jestem w totalnym niedoczasie, ciągle coś wypada. Od niedzieli walizka nie rozpakowana nawet, a we wtorek córa jeszcze wyjeżdża. Ogród zaniedbany, W domu pobojowisko, ech....
Przez te ciągłe deszcze magnolia i róże chore, ale nie ma jak prysnąć, albo pada albo wieje. Straciłam wszystkie pomidory, A w tym roku mega obficie zaowocowały. Zostało z 15 kg zielonych z których robię sałatki, a to tylko ok 1/3 tego co było. Reszta wyrzucona .
To sobie ponarzekałam....
LyraBea 19:24, 18 sie 2016

Ślicznie u Ciebie Ewuś. Te kręte rzeczki z begonek i dalej z berberysów na pewno w pewnym stopniu do powtórzenia u mnie. Kiedyś (moje znienawidzone, ale jakże optymistycznie brzmiące słowo).
U mnie pomidory jak u Gosi też zaczynają gnić. Za mało słońca, deszcz, nie ma co się dziwić.
Schloss Wackerbarth cudna!
Ewa777 19:27, 18 sie 2016

Ewik napisał(a)
Ewa letni ogród wygląda super ☺

Dziękuję Ewciu
Ewa777 19:31, 18 sie 2016

Kindzia napisał(a)
U mnie Chopiny się trzymają, berberysy za to mi złapało na salonowej...nie może to być raz bezproblemowo??? O bukszpanach nie wspomnę...

Buziaki Ewcia

Moje róże jakoś słabo startują z powtarzaniem kwitnienia Mocno je przycięłam, bo poszły bardzo w górę w czerwcu.

Tak wygląda pączek Gieni. Na razie nie rozwija się, ale u mnie też nie ma ostatnio słońca i jest zimno.

malgorzata_s... 19:32, 18 sie 2016

Cudna ta hortka,szkoda że ogrodowa
Ewa777 19:36, 18 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
O kurcze, ależ piękna ta twoja rabata z trawami, tak róznokolorowymi.
Cudnie wyglada

Bardzo się cieszę, że posadziłam Vertigo. Mimo tego, że jest jednoroczna, to w przyszłym roku powtórzę to

Ewa777 19:42, 18 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Zgadza się, Gumball jest szczepiony i o takiego mi właśnie chodzi

Dziwne, że taki był po nocnej balandze Myślałam, że one dobrze się prowadzą

Ewa777 19:53, 18 sie 2016

Margo napisał(a)
Ależ piękna ta hortensja . Szkoda że ogrodówki nie chcą u mnie kwitnąć.
Ewo, co do spotkania to się odezwę . Na razie jestem w totalnym niedoczasie, ciągle coś wypada. Od niedzieli walizka nie rozpakowana nawet, a we wtorek córa jeszcze wyjeżdża. Ogród zaniedbany, W domu pobojowisko, ech....
Przez te ciągłe deszcze magnolia i róże chore, ale nie ma jak prysnąć, albo pada albo wieje. Straciłam wszystkie pomidory, A w tym roku mega obficie zaowocowały. Zostało z 15 kg zielonych z których robię sałatki, a to tylko ok 1/3 tego co było. Reszta wyrzucona .
To sobie ponarzekałam....

Mi się wydaje, że ta hortensja jest wyjątkowo wytrzymała. Kwitnie co roku. Zakwitła, gdy była maleństwem przy ziemi.

Ze spotkaniem się nie stresuj. Tak właściwie, to Wy mieliście do nas przyjechać Tylko, ze wtedy nie zobaczę Twojego ogrodu. Do mnie też musimy się umówić

Szkoda Twoich pomidorów, magnolii i róż. U mnie chyba trochę mniej pada. Róże mi chorują, ale ja nie opryskuję ich.