Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 15:12, 25 wrz 2016

Gocha napisał(a)
Ewuś begonia u Ciebie faktycznie piękna- pasuje jej miejscówka w Twoim ogrodzie. U mnie w tym roku nie zachwyca. Hortensje piękne. Ale zakupy cebulowe- zazdraszczam widoku wiosennego

Jak widzę po drodze Lidla, to zajeżdżam, bo znalazłam takie ładne zestawy tulipanów w kolorze różowym i fioletowym. Okazuje się, że w każdym sklepie są inne cebulki i jak na razie tylko w jednym były te, które mnie interesują. Za to jest całe mnóstwo czosnków, którym też ie mogę się oprzeć
Wiosną zapraszam na widoki

U mnie begonie bardzo ładnie urosły i czerwone, i białe

Ewa777 15:23, 25 wrz 2016

Anda napisał(a)

Twoje hortensje zachwycają A jak Ty dajesz radę utrzymać krzewuszkę w takiej kulistej formie? Cudnie tak wyglada. Moje krzewuszki nic sobie nie robią z mojego ich cięcia i rosną jak chcą

Ewciu, nic więcej nie robię tylko tnę Ale tym obfitym kwitnieniem to mnie zaskoczyła

Heidi Klum kwitnie na okrągło

Anda 15:30, 25 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

Ewciu, nic więcej nie robię tylko tnę Ale tym obfitym kwitnieniem to mnie zaskoczyła

Heidi Klum kwitnie na okrągło

Heidi to bardzo pracowita dziewczyna
Tniesz krzewuszkę dwa razy w roku czy tylko raz? Ja tnę raz, więc może to za mało?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
GorAna 15:35, 25 wrz 2016

Ewciu, aleś poczyniła zakupy
Nic tylko czekać wiosny
Ogród jesienny pięknie się prezentuje, a begonie przepiekne
Pozdrawiam
Ewa777 15:39, 25 wrz 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry Ewcia. Dzisiaj mam poranek leniwy. Z kawką odwiedzam piękne ogrody. Twoja begoniowa rzeczka utwierdza mnie w przekonaniu jak bardzo nie doceniam tych niepozornych zdawać by się mogło kwiatuszków. Gdy wiosna widzę takie małe, kruche sadzonki, omijam wielkim łukiem a tu taki potencjał w nich tkwi.
Ambrowce naprawdę nabrały masy w Twoim ogrodzie. Bardzo lubię te drzewa. No i nie mogę się doczekać zdjęć widoku skończonego domku na drewno. Ślicznie się zapowiada.
No i zakupy cebulowe poczynione. Będzie się działo
Pozdrawiam cieplutko.

Begonie wiosną nie wyglądają zachęcająco, ale teraz widać, że sporo urosły.
Dach na domku robi się, ale powoli.
Ładna pogoda dzisiaj zaprasza do odpoczynku w ogrodzie W piątek rozsypaliśmy jesienny nawóz na trawnik.

Ambrowce zaczynają łapać kolor

Ewa777 15:44, 25 wrz 2016

ewsyg napisał(a)
Ewuś, hortensja Diamontino jest cudna i muszę dla niej znaleźć miejsce. Wszystko pięknie u ciebie rośnie i ten porządeczek Super wszytko wygląda

Teraz o porządek nietrudno - zielsko przestało rosnąć Hortensje Diamantino mam dopiero od tego sezonu i trudno mi o nich coś powiedzieć. Jak na razie sprawują się świetnie. Obficie kwitną, ale dość późno zaczęły. Niektóre mają jeszcze pąki.

Phantom ma olbrzymie kwiatostany. Zrobiłam zdjęcia z miarką

Ewa777 15:47, 25 wrz 2016

Anda napisał(a)

Heidi to bardzo pracowita dziewczyna
Tniesz krzewuszkę dwa razy w roku czy tylko raz? Ja tnę raz, więc może to za mało?

Krzewuszkę tnę dwa razy w sezonie. Pierwszy raz po kwitnieniu, a potem w środku lata.

Anda 15:52, 25 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

Krzewuszkę tnę dwa razy w sezonie. Pierwszy raz po kwitnieniu, a potem w środku lata.

Dzięki, teraz też tak będę robić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 16:05, 25 wrz 2016

GorAna napisał(a)
Ewciu, aleś poczyniła zakupy
Nic tylko czekać wiosny
Ogród jesienny pięknie się prezentuje, a begonie przepiekne
Pozdrawiam

Aniu, do Twoich widoków kwitnących łanów tulipanów jeszcze mi daleko

Wczesna jesień zagościła już w ogrodzie. Musnęła kolorem tu i tam

malgorzata_s... 17:51, 25 wrz 2016

Jesteśmy już od godziny w drodze powrotnej.Jak zwykle było wesoło i głośno. Szkoda że Was nie było. Dorotka już ok? Buziaki