Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 19:51, 09 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Ewa masz dobrego pomysła...Popieram...

Cieszę się, że Ci się podoba pomysł Poczekamy na dłuższy pobyt Gosi u mnie i wtedy zaplanujemy

Eliso, zapraszam Cię też na nasze spotkania ogrodomaniaków z pomorskiego
Ewa777 19:53, 09 paź 2016

Moniq napisał(a)
Cudne te begonijki, moje niestety już przymarzła, a tak jeszcze do niedawna cieszyły

U mnie na szczęście ni było jeszcze przymrozków, więc wyglądają całkiem dobrze. Trochę wiatry poszarpały mi hortensje
Ewa777 19:56, 09 paź 2016

Flower1 napisał(a)

Ja kupiłam 3 kolory tulipanów na frontową rabatę :białe,różowe i bordowe po 50 szt.będę sadzić w plamach .Wszystkie kolorowe wykopałam i wrzuciłam na skarpę.

Zakupy cebulowe robiłam na rabatę z ambrowcami. Chciałam tam mieć ozdobne czosnki, pełne białe i różowe tulipany i rzeczkę krokusów. Mam problem ze znalezieniem białych pełnych tulipanów. Resztę mam już kupioną i to w nadmiarze Nadwyżki pójdą na inne rabaty
Ewa777 19:59, 09 paź 2016

Margo napisał(a)
Ewciu my też dziękujemy za odwiedziny .
Podziwiam Twoje begonie, moich część już jakby przemarzła choć przecież temp. Nie zbliżają się nawet do 0. Hakone też już oklapły, może z nadmiaru deszczu. ...

Gosiu, my dziękujemy za zaproszenie i gościnę Zawsze u Was jest wesoło i przytulnie Miło spędziliśmy ten czas Gratuluję zbioru rajskich jabłuszek U mnie też obrodziły w tym roku
Ewa777 20:02, 09 paź 2016

Kasik napisał(a)
Ewcia- te begonie wymiatają. Twierdzę, że one są rewelacyjne do ogrodu- kwitną do upadłego i są niezniszczalne. mam je już drugi rok i nie wyobrażam sobie mojego ogródka bez nich.

Cudnie prezentują się u Ciebie.

Dzięki, Kasiu Kiedyś miałam kwiatowy dywanik z begonii i starców. Wszyscy się przy nim zatrzymywali. Na jakiś czas zapomniałam o begoniach, teraz to będą zawsze na wiosennej liście
Kindzia 10:51, 10 paź 2016

U Ciebie te begonie wybitnie dobrze rosną Już się nimi zachwycałam. Jak byś zobaczyła te moje marnociny...białe mam i mizeroty okropne. W przyszłym roku z ciemniejszymi spróbuję.
Ewa777 17:49, 10 paź 2016

Kindzia napisał(a)
U Ciebie te begonie wybitnie dobrze rosną Już się nimi zachwycałam. Jak byś zobaczyła te moje marnociny...białe mam i mizeroty okropne. W przyszłym roku z ciemniejszymi spróbuję.

Kasiu, ale u mnie białe z jasnymi listkami też dobrze rosły. A swoim dawałaś coś amciu?
Anda 17:58, 10 paź 2016

Mnie również zarazilas begoniami, Ty i Magda z Wyczaruję ogród. Jeszcze wiosną nawet bym na nie nie spojrzała, a przyszłej wiosny będę na nie polować
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lojalna_ 18:01, 10 paź 2016

Begonie rosną na drodze tam gdzie ja spaceruje z Fidem i pisałam ze cudne to są kwiatki a liście boskie ))
Ewa777 18:14, 10 paź 2016

Anda napisał(a)
Mnie również zarazilas begoniami, Ty i Magda z Wyczaruję ogród. Jeszcze wiosną nawet bym na nie nie spojrzała, a przyszłej wiosny będę na nie polować

Ewciu, to będzie nas więcej begoniowo zakręconych Polecam te kwiatki Są urocze i bardzo wytrzymałe