Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:29, 04 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ale śliczne roślinki . Ewunia jeśli mogę prosić, to horcię wsadź do doniczki, niech się aklimatyzuje . Tylko też daj jej ziemię z torfem, tak jak normalnie się sadzi. Wyściskam Cię za nią osobiście . Do tego czasu i ja Ci poukorzeniam moje niebieskości .

Oki, Kasiu Wsadzę ją do doniczki Tak myślałam, że będzie jej wtedy łatwiej znieść podróż.
Widziałaś ile osób jest zainteresowanych Twoim sposobem na patyczki hortensji bukietowych?
AsiaK_Z 21:48, 04 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

green Jewel miłam już w ubiegłym roku, ale jakoś nie widać jej po zimie. Miałam też Butterfly Kiesses i też nie ma po nich śladu

A to ciekawe.... mus się zagłębić w temacie
Katkak 21:49, 04 lip 2017

Mnie tak jeżówki Milk Shake amba wcięła.
Katkak 21:56, 04 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Oki, Kasiu Wsadzę ją do doniczki Tak myślałam, że będzie jej wtedy łatwiej znieść podróż.
Widziałaś ile osób jest zainteresowanych Twoim sposobem na patyczki hortensji bukietowych?

Widzę i bardzo to miłe . Cieszę się, że Ci się udał taki cudny przychówek . Mam nadzieję, że więcej osób przekona się, że to naprawdę banalnie proste i bardzo skuteczne . Dziś uważam, że na Vanilki naprawdę szkoda kasy, bo bardzo ładnie i szybko rosną. Moje zaledwie roczne z patyków wyglądają jak kilkuletnie Limelighty.
Ewa777 22:09, 04 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)

A to ciekawe.... mus się zagłębić w temacie

Nie wiem, czy to wina zimy, czy warunki u mnie były niesprzyjające, czy to sprawa tego gatunku. Nie chcę przesądzać. Dobrze dopytać innych. Może jakoś okrywają je?
Ewa777 22:53, 04 lip 2017

Katkak napisał(a)
Mnie tak jeżówki Milk Shake amba wcięła.

Te też miałam i nie wiem, czy wyrosną. W tym roku bardzo mało jeżówek mi startuje. W ubiegłym roku było o wiele lepiej.

Kasiu, a te moje patyczki wsadzić już do ziemi? Bo ja ciągle w doniczkach je trzymam
Kindzia 12:00, 05 lip 2017

Myślę, że to wina tej zwariowanej aury...u mnie zawsze jeżówki wychodziły po zimie, a w tym roku albo po zimie nie wylazły, a jak już wylazły to wiosną zgniły...Sporo jeżówek musiałam wymienić
Ewa777 14:41, 05 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Myślę, że to wina tej zwariowanej aury...u mnie zawsze jeżówki wychodziły po zimie, a w tym roku albo po zimie nie wylazły, a jak już wylazły to wiosną zgniły...Sporo jeżówek musiałam wymienić

Tak myślałam, że to przez tę pogodę, ale warto dopytać innych, bo mają inne doświadczenia. Wystarczy, ze w innym regionie się mieszaka i może już być inaczej. Wystarczy zobaczyć, jakie są różnice w pogodzie. Ja np. czekam na ciepło i słońce Jeżówki kupuję nowe, bo ze srarych może ze 2 wyrosły.
Ewa777 14:55, 05 lip 2017

Zajechałam dziś po podpórki i takie doniczki wyszły ze mną Światło u nas słabe, bo duże zachmurzenie.

Szkoda, że nie ma nazw roślin. Ta hortensja bardzo mi się podobała od dawna. Okaz zdrowiutki, więc tym razem się nie oparłam Będę szukała jej nazwy. Może ktoś zan?

Szałwia Dimensions Blue

Jest też Jezówka "Chyenne Spirit" I śliczna trawka bez nazwy, ale mnie zauroczyła

a podpórka była tylko jedna w tym rozmiarze, więc za kilka dni muszę wrócić
Ewa777 15:01, 05 lip 2017

Czy to nie jest hortensja Mirai?