Munsted Wood ma śliczny kolor i kształt kwiatów. Jej wysokość też mi odpowiada Jestem ciekawa, czy nie blaknie na słońcu. I czy nie jest za ciemna na tę rabatę. Na razie jest ona zbyt zielona i ciemna z tą ścianą tuj.
Ewciu, bardzo Ci dziękuję wysłałaś mi tyle pięknych róż i ich opisów, ale większość z nich nie jest dostępna u nas Bonice mam i nie chce u mnie kwitnąć, co mnie bardzo załamuje. Już ją przycięłam i podlałam nawozem. Zobaczę czy ruszy.
No właśnie, tych róż jest cała masa i wybór przez to trudniejszy. A jak już coś się bardzo podoba, to dostępne dopiero na jesieni. A ja nie mogę tak długo czekać. Niecierpliwa jestem
Gosiu, ale kolorystycznie możesz doradzić, kochana Znasz mój gust i wiesz, co mi się podoba Gdy dziś leżałam na leżaczku i przyglądałam się tej rabacie, to stwierdziłam, że 3 róże to stanowczo za mało, nie będzie ich widać. Więc muszę wybrać 5 A na pniu, jak mi się podobają, oj, oj, jak bardzo Tylko tam będę miała 3 hortensje na pniu, to raczej róża już nie pasuje Chyba że poszukam innego miejsca
Ewa, trzymam kciuki za trafny wybór
Mam u siebie Queen of Sweden sadzona na jesieni 2016.
Dzisiaj ujrzałam jej pierwszy kwiatek, jest śliczna choć jeszcze malutka
Mam też Aphrodite. Zakwitła na razie jednym kwiatkiem, ale trzyma się już kilka dni, nawet po deszczu
Zamówiłam róże - chociaz nie było to łatwe. Chciałam koniecznie z jednego sklepu, żeby zaoszczędzić na przesyłkach. Na dodatek po ustaleniu już listy róż, musiałam z kilku zrezygnos=wać, bo w trakcie składania zamówienia wyskakiwała mi informacja, że już jej nie ma (chociaż widnieje info, ze na wyczerpaniu). Tak więc zamówiłam:
Beverly
Herzogin Christina
Madame Anisette
Rosengrafin Marie Henriette
Cherry Lady
Uff! Ciężkie te wybory.
Bardzo mi żal i ubolewam, że nie udało mi się kupić Queen of Sweden. Ale może następnym razem, albo gdy nadarzy się okazja i kupię ją w jakieś szkółce
Bardzo ladny wybor Ciekawa jestem, jak do tych roz bedzie pasowac Cherry Lady. Ona ma wyprostowany pokroj. Kolor dosc intensywny, malo pastelowy. U mnie w szkolce tylko w doniczce ma metr wysokosci.