Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:13, 10 lip 2017

Jolu, Gosiu i Asiu, bardzo Wam dziękuję za szybki odzew w strawie lawendy. Szukam Vivy po sklepach internetowych i nie mogę znaleźć. Pokazują, że w Obi jest, ale to 6-pak, czyli małe sadzoneczki. Wiecie może, gdzie można kupić takie już dorodniejsze?

U mnie w ogrodniczym jest sporo lawendy, ale żadna nie ma nazwy, a bez tego nie będę wiedziała jak duża urośnie
Ewa777 22:14, 10 lip 2017

Jolu i Gosiu, bardzo się cieszę, że Wam termin pasuje Czekamy na resztę towarzystwa
Gocha 23:49, 10 lip 2017

Ewa ale ta Viva bardzo szybko przyrasta i trzeba pamiętać że ona ma bardzo długie kwiatostany i u mnie się pokładała. I jest jaśniejsza - taki szaro-niebieski. Ale ma swój urok. Ewuś coś czytam o spotkaniu 19.08- czy ktoś z Lublina może się też pojawić u Ciebie ?
07:02, 11 lip 2017
Ewa777 napisał(a)
Jolu, Gosiu i Asiu, bardzo Wam dziękuję za szybki odzew w strawie lawendy. Szukam Vivy po sklepach internetowych i nie mogę znaleźć. Pokazują, że w Obi jest, ale to 6-pak, czyli małe sadzoneczki. Wiecie może, gdzie można kupić takie już dorodniejsze?

U mnie w ogrodniczym jest sporo lawendy, ale żadna nie ma nazwy, a bez tego nie będę wiedziała jak duża urośnie

tylko w Obi ..rozrasta sie jak głupia kazdy kupował ten 6-pak i takie mikre sadzonki

ale z moich obserwacji wychodzi ze dziś kupiłam bym Hidcote albo Blue Scent bo je obie tez mam i bardziej mi sie podobaja ...maja mocniejszy kolor ..kepy mniejsze ...nie wykladaja sie
Flower1 08:43, 11 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Tak, zrezygnowałam z domku dla dzieci i postała większa rabata. Czekam teraz na róże. W środę mają być u mnie
Jestem ciekawa Twoich ambrowców
I stęskniłam się Macie jakiś wolny weekend, żeby do nas wpaść?

Grzegorz pracuje może jak wróci ? chciałam żeby zobaczył jak pięknie macie.
Ewa777 09:30, 11 lip 2017

Gocha napisał(a)
Ewa ale ta Viva bardzo szybko przyrasta i trzeba pamiętać że ona ma bardzo długie kwiatostany i u mnie się pokładała. I jest jaśniejsza - taki szaro-niebieski. Ale ma swój urok. Ewuś coś czytam o spotkaniu 19.08- czy ktoś z Lublina może się też pojawić u Ciebie ?

Gosiu, jasne, że ktoś z Lublina będzie bardzo mile widziany Bardzo sie cieszę
Właśnie obawiałam się tego wykładania i kolor też wolałabym taki intensywniejszy. Kupiłam 3 krzewy w kolorze foletowym i bardzo mi się podobają. Nie znam nazwy. Tylko te co mam to za niskie są.
Ewa777 09:32, 11 lip 2017

eee_taam napisał(a)

tylko w Obi ..rozrasta sie jak głupia kazdy kupował ten 6-pak i takie mikre sadzonki

ale z moich obserwacji wychodzi ze dziś kupiłam bym Hidcote albo Blue Scent bo je obie tez mam i bardziej mi sie podobaja ...maja mocniejszy kolor ..kepy mniejsze ...nie wykladaja sie

Zaraz idę do Ciebie i dopytam się szczegółów, bo w necie wybrałam właśnie Hidcote Blue Strain i Blue Scent.
Ewa777 09:33, 11 lip 2017

Flower1 napisał(a)

Grzegorz pracuje może jak wróci ? chciałam żeby zobaczył jak pięknie macie.

Madziu, to daj znać, kiedy możecie do nas przyjechać i się umówimy. Posadziłaś już Ambrowce?
Joku 09:34, 11 lip 2017

Ewa, napisałam u mnie o lawendzie.
gierczusia 09:35, 11 lip 2017

Ewa777 napisała

Nareszcie łapię oddech Szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo bym na kawkę wpadła

Ja jeszcze go do końca nie złapałam miałam ciężki rok i trudno mi się wbić w wakacyjny rytm
Dalekooo ?? Noo proszem Ciem jakie daleko ?? na kawė nieustannie zapraszam może się uda ściskam wakacyjnie