Dokładnie Najgorsze za mną
w ciągu 7 dni ma dojść przesyłka. Będę czekać z niecierpliwością. Przez ten czas przygotuję ziemię. Zdjęliśmy już darń, trzepiemy ją z ziemi. Trochę ciężko to idzi, bo ostatnio padało. Kupiłam obornik w granulkach i kilka worków ziemi kwiatowej i do hortensji. Do tego dołożymy jeszcze nasz kompost.
Tej Cherry Lady najbardziej się obawiam. Wybrałam ją tylko dlatego, że nie było już Big Purple, a chciałam jedną w ciemniejszym kolorze. Zastanawiałam się jeszcze nad Blue River, ale bałam sę, że ta z kolei ma za zimny kolor. Co sądzisz? Może jeszcze zmienić zamówienie?
Nie ma niestety wyboru, bo róże są dostępne dopiero we wrześniu lub na jesieni. Przemyślałam to i jeżeli rzeczywiście nie będzie pasowała do mojego zestawu, to pasadzę ją przy Double Delight, a będę miała miejsce na Queen of Sweden, która mi się bardzo podoba i będzie pasować do reszty
Zawsze mogę też umieścić tę Cherry Lady w donicy Jaką wielkość donicy byś proponowała dla niej? Chyba jakąś dużą skoro rośnie do 1m (na stronie sklepu podają 80cm). Podoba mi się kształt jej kwiatów, szkoda tylko, że nie pachnie Ale jest podawana jako wzór zdrowotności Zobaczymy jak przyślą. Ciekawa jestem czy będą kwitnące w paczce. To by było łatwiejsze w układaniu kompozycji
Mysle, ze 50 cm wysokosci wystarczy. Nie musi byc szeroka. Jak juz swierdzisz, czy ten kolor pasuje, to pewnie i tak pojdzie do gruntu? Zdrowa jest, to fakt Teraz u mnie w szkolce kwitnie, wiec moze przyjedzie kwitnaca
Po konsultacjach indywidualnych z Ewą - Andą zmieniłam zamówienie i zamiast Cherry Lady będę miała Rosenfaszination Wielkie dzięki, Ewuś Można na Ciebie liczyć przy wyborach róż Bardzo się cieszę i czekam teraz na przesyłkę. Wyślą nie wcześniej niż w poniedziałek.