Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 09:54, 07 lip 2017

asiak napisał(a)
Ewuniu, zamawiałam w Floribundzie i w Rosarium

Sprawdzałam te sklepy i dużo róż było u nich niedostępnych.
Ewa777 09:58, 07 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Wybory masz już z głowy To teraz tylko przesyłka, sadzenie i zachwyt

Dokładnie Najgorsze za mną
w ciągu 7 dni ma dojść przesyłka. Będę czekać z niecierpliwością. Przez ten czas przygotuję ziemię. Zdjęliśmy już darń, trzepiemy ją z ziemi. Trochę ciężko to idzi, bo ostatnio padało. Kupiłam obornik w granulkach i kilka worków ziemi kwiatowej i do hortensji. Do tego dołożymy jeszcze nasz kompost.
Ewa777 10:02, 07 lip 2017

Anda napisał(a)

Bardzo ladny wybor Ciekawa jestem, jak do tych roz bedzie pasowac Cherry Lady. Ona ma wyprostowany pokroj. Kolor dosc intensywny, malo pastelowy. U mnie w szkolce tylko w doniczce ma metr wysokosci.

Tej Cherry Lady najbardziej się obawiam. Wybrałam ją tylko dlatego, że nie było już Big Purple, a chciałam jedną w ciemniejszym kolorze. Zastanawiałam się jeszcze nad Blue River, ale bałam sę, że ta z kolei ma za zimny kolor. Co sądzisz? Może jeszcze zmienić zamówienie?
Anda 10:47, 07 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Tej Cherry Lady najbardziej się obawiam. Wybrałam ją tylko dlatego, że nie było już Big Purple, a chciałam jedną w ciemniejszym kolorze. Zastanawiałam się jeszcze nad Blue River, ale bałam sę, że ta z kolei ma za zimny kolor. Co sądzisz? Może jeszcze zmienić zamówienie?

Blue River nie widziałam jeszcze na żywo. Trudno mi powiedzieć. Cherry ma bardzo żywy kolor, prawie że neonowy. Masz jeszcze jakąś kandydatkę?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 12:06, 07 lip 2017

Anda napisał(a)

Blue River nie widziałam jeszcze na żywo. Trudno mi powiedzieć. Cherry ma bardzo żywy kolor, prawie że neonowy. Masz jeszcze jakąś kandydatkę?

Nie ma niestety wyboru, bo róże są dostępne dopiero we wrześniu lub na jesieni. Przemyślałam to i jeżeli rzeczywiście nie będzie pasowała do mojego zestawu, to pasadzę ją przy Double Delight, a będę miała miejsce na Queen of Sweden, która mi się bardzo podoba i będzie pasować do reszty
Anda 12:10, 07 lip 2017

Super Męska decyzja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 12:44, 07 lip 2017

Anda napisał(a)
Super Męska decyzja

Zawsze mogę też umieścić tę Cherry Lady w donicy Jaką wielkość donicy byś proponowała dla niej? Chyba jakąś dużą skoro rośnie do 1m (na stronie sklepu podają 80cm). Podoba mi się kształt jej kwiatów, szkoda tylko, że nie pachnie Ale jest podawana jako wzór zdrowotności Zobaczymy jak przyślą. Ciekawa jestem czy będą kwitnące w paczce. To by było łatwiejsze w układaniu kompozycji
Anda 12:54, 07 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Zawsze mogę też umieścić tę Cherry Lady w donicy Jaką wielkość donicy byś proponowała dla niej? Chyba jakąś dużą skoro rośnie do 1m (na stronie sklepu podają 80cm). Podoba mi się kształt jej kwiatów, szkoda tylko, że nie pachnie Ale jest podawana jako wzór zdrowotności Zobaczymy jak przyślą. Ciekawa jestem czy będą kwitnące w paczce. To by było łatwiejsze w układaniu kompozycji

Mysle, ze 50 cm wysokosci wystarczy. Nie musi byc szeroka. Jak juz swierdzisz, czy ten kolor pasuje, to pewnie i tak pojdzie do gruntu? Zdrowa jest, to fakt Teraz u mnie w szkolce kwitnie, wiec moze przyjedzie kwitnaca
Ewa777 19:10, 07 lip 2017

Po konsultacjach indywidualnych z Ewą - Andą zmieniłam zamówienie i zamiast Cherry Lady będę miała Rosenfaszination Wielkie dzięki, Ewuś Można na Ciebie liczyć przy wyborach róż Bardzo się cieszę i czekam teraz na przesyłkę. Wyślą nie wcześniej niż w poniedziałek.
sylwia_slomc... 20:37, 07 lip 2017

Patrząc na przed ogródek z początku wątku i na obecny jego wygląd trudno uwierzyć , że to ten samGratuluję