Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 09:06, 15 lip 2015

Kasya napisał(a)
A ile tam jest miejsca ? Jak szeroka rabata bo Juz nie pamietam....
Dlaczego tam ma być coś wysokiego ?

Rabata nie jest za szeroka. 2 drzewka zaplanowałam 150 cm od tuj i 3 metry od siebie. Najpierw kupiłam kloniki, ale nie pasują mi tam bo są za niskie i pójdą w inne miejsce. Jak patrzę na całość, to chciałabym, żeby te drzewka urosły nad tuje, tym bardziej, że tam jest uliczka i dodatkowa przesłona się przyda. Tuje są ścięte na wysokości mniej więcej 2.40
BusyBee 09:16, 15 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

Jestem bardzo ciekawa tego phantoma Dziś oglądałam takie na kiju w moim ogrodniczym i nie były zbyt wysokie. Zastanawiam się, czy moja hortensja nn nie jest phantomem. Musimy porównać kwiaty
Kupiłam dziś 2 jeżówki i wydawało mi się, że pamiętam nazwę, ale gdy dojechałam do domu, to już mi umknęła

Takie zdjęcie phantoma mam z kawałkiem nowej rzbaty. Kwiaty zrobię później...Jest naprawdę wysoko wyprowadzony- ma pewnie z 1.70 Podsadziłam go miskantami adagio i pzrekwitającą już szałwią.

BusyBee 09:20, 15 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Krzysztof zakwitł na początku czerwca teraz ma takie jakby nasionka ale nadal jest fioletowy, główkowate kwitną od 3 tygodni początkowo są zielono fioletowe a teraz całe fioletowe.
Z Anią mam dobry kontakt bo my to straszne gaduły jesteśmy hehe i tylko ze sobą możemy się nagadać bo inni już wymiękają, mamy milion tematów i tylko Ania może tak gadać o kwiatkach i wystroju domu non stop jak ja

Czyli bardziej pewnie główkowaty dla mnie, póżniej zaczyna czekam na sygnał od Ciebie i będziemy zamawiać. Asia też ma piękne czosnki, które kwitną teraz- muszę dopytać co to jest...

Gaduły jesteście to tu na O akurat można się wygadać...tyle, że bez otwierania buzi
BusyBee 09:22, 15 lip 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Dalej pada u Ciebie? Czekam na te nowe nasadzenia, pokażesz?

Nic już nie pada Ewciu cudne słonko od rana Wczoraj wieczorem dokończyłam sadzenie i winowałam z eMem na tarasie- z widokiem na nową rabatę Fotki będą
BusyBee 09:24, 15 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Nie pada dawaj focie bom ciekawa sama mam tak długą rabatkę i nie wiem jak ja zagospodarować...czekam na natchnienie

Długa rabata to był dla mnie problem, bo jak tu zaplanować, żeby nudna nie była albo żeby bałaganu nie zrobić wyszła mało nowatorska, ale za to ogrodowiskowa
BusyBee 09:25, 15 lip 2015

Anusia napisał(a)
To co czekamy na fotki

O! avatarek nowy inaczej tu wyglądasz- chyba fryzurka zmieniona trochę

Pozdrawiam z Podlasia
Gabrysia_ 09:30, 15 lip 2015

Phantom super,jak zakwitnie to będzie dopiero widok
Na jakie drzewka się zdecydowałaś?
BusyBee 09:30, 15 lip 2015

Betka napisał(a)
Kasiu oglądam Twój wątek od początku bo tak dawno u Ciebie mnie nie było że aż wstyd się przyznać Pięknie masz zachwycam się wszystkim !!!
Pozdrowionka zostawiam i lecę bo mi zostało tych stronek
PS. powinnaś mieć wizytówkę było by łatwiej podglądać hihihi

Super Betko, że jesteś ja? wizytówkę??? Fajnie, że dobrze się czujesz w moim ogrodzie, ale na wizytówkę, to tu zdecydowanie za mało ciekawego. Mooooże kieeedyś
Sporo działo się u mnie od wiosny- czsu jak zawsze za mało na wszystko, ale parę zmian poczyniliśmy i z nierktórych jestem zadowolona... z innych mniej ale cóż ważne, że powoli do przodu

BusyBee 09:33, 15 lip 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Phantom super,jak zakwitnie to będzie dopiero widok
Na jakie drzewka się zdecydowałaś?

No właśnie nie mam drzewek dalej to znaczy zadołowane są kloniki- ale tylko na chwilę....pokażę całość, to sama zobaczysz, że tam nie pasują...

No a phantom superowy- zasłania to, co miał zasłaniać Przy okazji pokażę co...
BusyBee 09:43, 15 lip 2015

JulkAd napisał(a)

Flicznie
....a nad różami też ciut powzdychałam...jak Ci się sprawują? Pomponella i Pastella, nie chorują?, pryskasz czymś? Buziolki Kochana

Julcia się pojawiła super, że jesteś

Edit- Larissa ( pomyliłam nazwę ) bez zarzutu- to róża dla wszystkich początkujących- czyli dla mnie - mszyc praktycznie nie miała, chociaż inne róże łapały, rośnie jak szalona... zrzucała trochę pąki, ale prawdopodobnie sobie regulowała ilość, bo miała naprawdę dużo. Nawet jej nie dokarmiam....muszę zacząć

Pomponella gorzej- wypuściła długie na 1 metr baty- póki nie kwitła było ok. Później podparłam, bo leżała pod ciężarem kwiatów. Wczorajsza wichura i silny deszcz połamały ją niestety trafi na bardziej osłonięte miejsce- przy tujach na nowej rabacie. Tyle, że teraz kwitnie- przesadzę jesienią, albo wiosną.

Cały pęd złamany

Tu też widać połamane pędy...