Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

MAD 10:30, 03 cze 2015

jazzy napisał(a)

ale jak przyłożyłam łepetyne do gleby, to nagle mnie poraziła mnogość zieloniutkich kiełków

Ha! Wiedziałam! Chyba wszyscy tak robią!
katiaxx 12:27, 03 cze 2015

jazzy napisał(a)

Wiem, że trawnik to droga inwestycja, jednak nie wyobrazam sobie (póki co) małej chusteczki, bo tak jak Katiaxx na ten przyklad uwielbiam grać w badmintona, a jak to zrobic na małym skrawku?

to wpadnij do mnie, trzaśniemy meczyk

trawnik może i drogi, może wymagający ale ogród ma powietrze, oddycha, ja lubię jak trawnika trochę jest - wiadomo nie hektary jak to mówią nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba czy jakoś tak
jazzy 14:13, 03 cze 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Czekanie na pierwsze źdźbło trawy ...dopiero to przechodziłam ,a po trzech tygodniach mam zielonoPozdrawiam

Czyli za trzy tygodnie będę mogła się tarzać?
jazzy 14:13, 03 cze 2015

MAD napisał(a)

Normalka. Nie marudź, bedzie pięknie!

Niom
jazzy 14:15, 03 cze 2015

katiaxx napisał(a)

to wpadnij do mnie, trzaśniemy meczyk

trawnik może i drogi, może wymagający ale ogród ma powietrze, oddycha, ja lubię jak trawnika trochę jest - wiadomo nie hektary jak to mówią nie to ładne co ładne tylko co się komu podoba czy jakoś tak

Chętnie trzasnę z Tobą meczyk
Masz rację, trawnik to oddech ogrodu Fajna metafora
Konieczki 15:02, 03 cze 2015

Jazz powiem Ci że nam nastepniego dnia po wysianiu trawy krecik zapodał tylko 21 nowych kopczyków było minęło krecik po trzech latach zechł. Każdy kto zasiał trawnik to czeka na te małe zielone kiełki.
Ja badmintona uwielbiam grać i wtedy nasz trawnik jest idealny, w zeszłym roku często graliśmy w debla.
A poza tym przy małych dzieciach trawnik jest wskazany - no bo przecież gdzie mają skakać na piłce - pośród róż? Dla mojej trzy latki trawnik to ulubione miejsce do zabaw. Mój trawnik nie musi być katalogowy - wystarczy ze nie ma błota,a szukanie czterolistnej koniczyny, stokrotek, wianki z mleczu? Właśnie moja siostrzenica ostatnio mi przysnisła moją własną czterolistną koniczynkę z mojego trawnika
No za tego posta to mnie większość O zlinczuje
jazzy 16:44, 03 cze 2015

Aśka! Lubię Twoje poczucie humoru, dystans do wielu spraw
Ja mam podobne wyobrażenie o trawniku, nie musi być idealny, a najważniejsze żeby dzieci miały radochę
Jak tam Twoja skarpa? Idem oblukać
sylwia_slomc... 19:23, 03 cze 2015

Będzie dobrze, ani się obejrzysz jak zaczniesz z kosiarką latać.
Madzenka 10:20, 04 cze 2015

Ensata napisał(a)
Prawda to, plus, wezcie pod uwagę, że trawnik to jedna z droższych roslin w utrzymaniu za te pieniadze, to ja mam piękne róże. A teraz zamiast w trawnik, poszłam w oczko wodne. Ale ja wnukow nie przewiduje Moja absolutnie wredna natura, nie wpuszcza dzieci z przodu ogrodu. Maja plac zabaw z tyłu tzn, swoje wpuszczam, cudzych nie

Hi ha ja z tego powodu z jednej strony schodów nie mam balustrady, bo miało byc przestrzennie i lekko. Ale chyba kiedys z powodu wnuków bede musiała postawic szybe szklana.....

Jazzy mozna miec piekny i nowoczesny ogród z duzym trawniakiem tylko roboty przy tym fullll z czasem go ograniczysz jak juz dzieciaki podrosna. Na razie jestes na etapie cieszenia sie jak najwieksza powierzchnia zilelonego dywanika
Pamietam jak sie niemal kładłam na tarasie aby patrzec jak rosnie trawnik

Ps nienawidzę kancikowania ani przycinania brzegów trawnika.....

I uwierz mi ze moj Tytus ma gdzie sie rozpędzić mimo ze mam tylko 70m2 trawnika. Wszyscy mysła ze więcej bo zielone pogrubia
jazzy 10:44, 04 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Będzie dobrze, ani się obejrzysz jak zaczniesz z kosiarką latać.

No hihi nie mogę się doczekać pierwszego koszenia