Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 19:11, 01 maj 2016

Gardener27 napisał(a)
Piękne zdjęcia Widzę że sadzisz tulipany w mixie Ja muszę chyba trochę u siebie zamieszać bo wszystko mam monotematycznie poukładane

Ten mix to tylko dlatego, że nie oznaczyłam sobie kolorów jak kwitły ubiegłej wiosny Mi się marzy taka jednolitość barw jak u Ciebie i już sobie obiecałam, że wszystkie pogrupuje kolorystycznie
No i dokupię dużo białych
iwka 19:16, 01 maj 2016

ja w ubiegłym roku starałam się pogrupować, ale coś nie go końca dobrze mi to wyszło, dzisiaj sobie część poznaczyłam
jazzy 19:16, 01 maj 2016

Jagodaa napisał(a)
Oj też tulipanowo, czosnki jakie ładne liście mają .

a gdzie bambusy się pytam?

Bambo wciąż zadolowane w donicach Czekam jak z pęcherzem żeby je w końcu posadzić w docelowe miejsce, ale to jak przyjdzie ogrodzenie... Czyli za jakieś dwa trzy tygodnie.
jazzy 19:29, 01 maj 2016

iwka napisał(a)
ja w ubiegłym roku starałam się pogrupować, ale coś nie go końca dobrze mi to wyszło, dzisiaj sobie część poznaczyłam

Muszę kolorowej włóczki nakupić
MAD 20:19, 01 maj 2016

Ogrodzenie będzie! Super! Ale Ci fajnie...

I widzę, że w warzywniku coś tam się zieleni. Ja przez weekend skonstruowałam swój. Narobiłam się jak wół. Tylko nie zdażyłam jeszcze nic zasadzić.
Sebek 20:33, 01 maj 2016

jalos napisał(a)

U mnie też pełno smardzy
Najpier je wyrywałam i wyrzucałam, dopóki eM mnie nie uświadomił jakie cenne grzyby wyrzucam. ja odważyłam się je zjeśc dopiero 48 godzin po tym jak zjadł je małż.

Się uśmiałem!
beata_m 21:56, 01 maj 2016

jazzy napisał(a)

Ten mix to tylko dlatego, że nie oznaczyłam sobie kolorów jak kwitły ubiegłej wiosny Mi się marzy taka jednolitość barw jak u Ciebie i już sobie obiecałam, że wszystkie pogrupuje kolorystycznie
No i dokupię dużo białych

hihihih a ja myślałam, że tylko ja nitki swoim tulipanom wiąże dobrze, że jest O. bo czasem mam wrażenie, że nawet moja mama (ogordniczka z zamiłowania) patrzy na mnie z politowaniem ;D

p.s. świetne fotki
bql3 22:29, 01 maj 2016

jazzy napisał(a)
Klony dwa

kloniki masz piękne a czy to jest odmiana Artropurpureum i Areum?

pozdrawiam wiosennie
Jan
babka 22:41, 01 maj 2016

Mnie się ten misz masz tulipanowy bardzo podoba, nie wiem czy warto to zmieniać. Jest oryginalnie i kolorowo ale nie pstrokato. Jak zawsze ślicznie
MAD 08:30, 02 maj 2016

Piękne tulipy! Lubię takie połączenie kolorów. Co to za tulipany te ciemne z postrzepionymi płatkami?