Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Ewkakonewka 07:34, 03 paź 2014

Hej, no też nie śpię właśnie mi przyszło do głowy może posadź cisy, a przed nimi coś co szybko zasłoni sąsiada, może trawy? A cis niech sobie z tyłu rośnie? Allbo coś jednoroczne wysokie, nie wiem co Jest tam miejsce?
jazzy 08:47, 03 paź 2014

Jagodaa napisał(a)
a że irga wysoka?

edit:

tak podglądam te żywopłotowe rozważania, ciekawa jestem bardzo decyzji

U mnie baccata ma już ok 2,5m wysokości

Jagoda, a ile lat juz Ci ta baccata rośnie?
Danusia mi napisała w wątku cisowym, że powinnam je sadzić na podwyższeniu, bo u mnie wody gruntowe na gl.80cm. Nie wiem czy to dużo, ale takie usypane podwyższenie kłoci się trochę z moimi planami hmm...
edit: irga do 2-3m dorasta, tak czytalam
jazzy 09:08, 03 paź 2014

Toszka napisał(a)
Tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/3976-minimalizm-z-odrobina-romantycznosci?page=226#post_4 akurat była dyskusja o baccata

Dzięki! :-*
jazzy 09:17, 03 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Hej, no też nie śpię właśnie mi przyszło do głowy może posadź cisy, a przed nimi coś co szybko zasłoni sąsiada, może trawy? A cis niech sobie z tyłu rośnie? Allbo coś jednoroczne wysokie, nie wiem co Jest tam miejsce?

Tam jest ino 3,5m miedzy ściana budynku a płotem. Więc szalec nie ma jak
Wczoraj pojawiła się kolejna kwestia komplikujaca wszystko - ogrodzenie, przy którym ma rosnąć ten żywopłot będzie stawiane na wiosnę. Teraz tam po sąsiedzku trwa budowa domu, i juz widać że to nowe ogrodzenie byłoby zniszczone gdyby tam stało. Dlatego wolimy je zrobić później jak juz nie będą tam jeździć ciężkie maszyny i walac się tony bloczków, itp.
Bardzo mi zależało żeby posadzić żywopłot teraz jesienią, ale skoro nie ma ogrodzenia, to bez sensu
Jagodaa 09:30, 03 paź 2014

jazzy napisał(a)

Jagoda, a ile lat juz Ci ta baccata rośnie?

Trochę ponad 5lat, już to pisałam u Ciebie.
Toszka 09:39, 03 paź 2014

Jazzy, bierz baccata. JulkAd https://www.ogrodowisko.pl/watek/2047-ogrod-do-odswiezenia?page=404 własnie była na plantacji. To OLBRZYMIA okazja w takiej cenie, takie byczki nabyć. Trzeba tylko transport załatwić, 2-3 chłopa z łopatami i przykazać im by kopali z jak największą bryłą korzeniową. Zadołować tymczasowo do wiosny w ogrodzie, a wiosną, czy później przesadzić na docelowe miejsce. Jak by nie liczyć to wielkość (a to lata przecież) i cena jest absolutnie okazyjna.
jazzy 10:36, 03 paź 2014

Jagodaa napisał(a)

Trochę ponad 5lat, już to pisałam u Ciebie.

Upssss
jazzy 10:38, 03 paź 2014

Toszka napisał(a)
Jazzy, bierz baccata. JulkAd https://www.ogrodowisko.pl/watek/2047-ogrod-do-odswiezenia?page=404 własnie była na plantacji. To OLBRZYMIA okazja w takiej cenie, takie byczki nabyć. Trzeba tylko transport załatwić, 2-3 chłopa z łopatami i przykazać im by kopali z jak największą bryłą korzeniową. Zadołować tymczasowo do wiosny w ogrodzie, a wiosną, czy później przesadzić na docelowe miejsce. Jak by nie liczyć to wielkość (a to lata przecież) i cena jest absolutnie okazyjna.

JADĘ!!!
Toszka 10:41, 03 paź 2014

To jak pojedziesz, szukaj krzaczorów o jednym, wyraźnym grubszym, prostym! pniu - przerobisz na lolly pop/lizaka, czyli na kulę na pniu
jazzy 10:57, 03 paź 2014

Toszka napisał(a)
To jak pojedziesz, szukaj krzaczorów o jednym, wyraźnym grubszym, prostym! pniu - przerobisz na lolly pop/lizaka, czyli na kulę na pniu

Ok
Toszka, Tobie się juz dawno należy szóstka w totka!
Dobra, muszę robić