Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kokesz 22:09, 13 mar 2017

Moje dalie kwitły w ubiegłym roku do połowy listopada, aż żal mi je było wykopywać a musiałam zrobić miejsce na tulipany.
Chyba nasze ogrody robią się jednak coraz bardziej kolorowe a nie tylko takie minimalistyczne i wraca się jednak do starych roślin jak dalie, cynie...
Gardener27 22:36, 13 mar 2017

Asiu mi też się mordka cieszy na te widoki. Stratami się nie martw, zawsze są Buziaki dla zdolnego ucznia
AsiaK_Z 08:28, 14 mar 2017

asiak napisał(a)
Czy dalie trzeba wysadzać teraz w ciepłym miejscu czy jak się ociepli to do gruntu?

Asiu, do gruntu po 15 maja ale znalazłam artykuły, że można wysadzić wcześniej np w kwietniu do donicy, hartować i po 15 maja do gruntu
BasiaLT 08:32, 14 mar 2017

Ale Ci fajnie wzeszły roślinki. Aż miło popatrzeć.
AsiaK_Z 08:33, 14 mar 2017

Kokesz napisał(a)
Moje dalie kwitły w ubiegłym roku do połowy listopada, aż żal mi je było wykopywać a musiałam zrobić miejsce na tulipany.
Chyba nasze ogrody robią się jednak coraz bardziej kolorowe a nie tylko takie minimalistyczne i wraca się jednak do starych roślin jak dalie, cynie...

Ooooo to długo kwitły
Reniu moim zdaniem jeżeli właściciel nie lubi ogrodniczkowania to ma mega minimalistycznie tzn tuje i trawa A my lubimy i dlatego mamy kolorowo
AsiaK_Z 10:01, 14 mar 2017

Gardener27 napisał(a)
Asiu mi też się mordka cieszy na te widoki. Stratami się nie martw, zawsze są Buziaki dla zdolnego ucznia

O dziękuję
AsiaK_Z 10:02, 14 mar 2017

BasiaLT napisał(a)
Ale Ci fajnie wzeszły roślinki. Aż miło popatrzeć.

Tak Basiu, serce rośnie
zabaewa 12:16, 14 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)

No ja opcji okrywania na noc nie mam, bo na ogród mam 9 km Do gruntu pójdą i niech sobie wtedy radzą jak będą kaprysić to dostaną eksmisję
O krzyżówaniu czytałam, tylko żeby jeszcze zapamiętać
Dzięki Ewuniu

Jak masz plastikowe butle po wodzie - takie 5 litrowe. Obetnij im dno, odkręć nakrętkę i nasadź na sadzonki. Najlepiej lekko wkopując w ziemię. Ja jeszcze wkładam od góry patyk - wbijam go koło rośliny w ziemię a kilka centymetrów od góry z butli wystaje - to zabezpiecza butlę przed odfrunięciem. Taka osłona świetnie zabezpiecza sadzonkę prze przygruntowymi przymrozkami
anbu 12:20, 14 mar 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Jedna odmiana w większości zwiędła, ale jeszcze nie wywaliłam bo może zdecyduje się jednak na współpracę reszta sie trzyma super, i tak jak u Ciebie są już przyrosty Ryjok mi się śmieje od ucha do ucha

Ktoś tu ma dobrą łapkę do kfffiutków
AsiaK_Z 16:48, 14 mar 2017

zabaewa napisał(a)

Jak masz plastikowe butle po wodzie - takie 5 litrowe. Obetnij im dno, odkręć nakrętkę i nasadź na sadzonki. Najlepiej lekko wkopując w ziemię. Ja jeszcze wkładam od góry patyk - wbijam go koło rośliny w ziemię a kilka centymetrów od góry z butli wystaje - to zabezpiecza butlę przed odfrunięciem. Taka osłona świetnie zabezpiecza sadzonkę prze przygruntowymi przymrozkami

Najprostsze rozwiązania są najtrudniejsze Dzięki Ewuś za podpowiedź