Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Anda 17:30, 28 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Dzięki Ewuś za radę właśnie kupiłam taki, mam nadzieję że może być

Myślę, że może Na jesień weź nawóz jesienny, bo ten ma za dużo azotu.

Na lato używam tego
http://cuxin-dcm.de/hobby/produkte/rasendunger-saat/cuxin-dcm-rasendunger-spezial

Na jesień mam tej samej firmy, ale o innym składzie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 17:31, 28 lip 2017

Kocurku czy Twój nowy nabytek się już szykuje do jesieni czy coś mu się dzieję z liśćmi, tfu, tfu ...

U mnie przed chwilą polało i to porządnie, dobrze że rano trawniki kosiłem. Grzyby w trawniku, to dla teściowej pewnie
AsiaK_Z 18:34, 28 lip 2017

Anda napisał(a)

Myślę, że może Na jesień weź nawóz jesienny, bo ten ma za dużo azotu.

Na lato używam tego
http://cuxin-dcm.de/hobby/produkte/rasendunger-saat/cuxin-dcm-rasendunger-spezial

Na jesień mam tej samej firmy, ale o innym składzie.

Muszę sprawdzić czy u nas jest dostępny
AsiaK_Z 18:39, 28 lip 2017

Gardener27 napisał(a)
Kocurku czy Twój nowy nabytek się już szykuje do jesieni czy coś mu się dzieję z liśćmi, tfu, tfu ...

U mnie przed chwilą polało i to porządnie, dobrze że rano trawniki kosiłem. Grzyby w trawniku, to dla teściowej pewnie

Szopciu, nigdzie nie znalazłam opisu tego cuda mam nadzieję że szykuje się do jesieni a jak mu u mnie nie będzie wygodnie to wyjedzie w siną dal

Grzybki dla teściowej.... chyba Twojej moja jest "wporzo"

U mnie świeci słońce nareszcie
Gardener27 18:52, 28 lip 2017

Jak nowość to jeszcze się o nim nie rozpisują w sieci Jak to moja lajtowa babunia mówiła ,,będzie co ma być,,

Kto wie na jaką małpę trafię ? tak czy inaczej wiem gdzie muchomory rosną

Gratulejszyn, u mnie po deszczu tyż. Wciągnąłem litrę lodów i leżę jak w ósmym miesiącu ciąży
AsiaK_Z 18:59, 28 lip 2017

Dokładnie, co ma być to będzie. Babcia = Mądra Kobieta

No dobra, to jutro uskutecznię grzybobranie i Ci prześlę, żebyś miał w razie potrzeby gotowca bo jak zacznę wzmacnianie trawnika to grzybki znikną

Ty łasuchu, a zoba co ja dzisiaj mam
Gardener27 19:02, 28 lip 2017

Niegrzeczny kocurek Pawłowa powiadasz ?
Anda 19:05, 28 lip 2017

Ło, co za ciacho Ślinka mi cieknie Przyjadę conajmniej o tydzień za późno tam do Was

Tak naprawdę to bardzo się cieszę na odwiedziny w polskich cukierniach i gofry, i lody kręcone Tutaj słodycze niestety są jakoś mniej słodkie, brakuje im czegoś Kupne ciasta z cukierni to można w ogóle zapomnieć, no może oprócz Bienenstich.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 19:14, 28 lip 2017

Gardener27 napisał(a)
Niegrzeczny kocurek Pawłowa powiadasz ?

Jedyne milion kalorii, wchodzi jak tra la la
AsiaK_Z 19:18, 28 lip 2017

Anda napisał(a)
Ło, co za ciacho Ślinka mi cieknie Przyjadę conajmniej o tydzień za późno tam do Was

Tak naprawdę to bardzo się cieszę na odwiedziny w polskich cukierniach i gofry, i lody kręcone Tutaj słodycze niestety są jakoś mniej słodkie, brakuje im czegoś Kupne ciasta z cukierni to można w ogóle zapomnieć, no może oprócz Bienenstich.

Bo w Polsce pewnie wszystkie na "naturalnych" cukrach i dlatego bardziej słodkie Ten torcik to pikuś, ale to co Lidzia w słodkiej kuchni wyprawia to dopiero palce lizać. Jej murzynka można wcinać na śniadanie, obiad i kolację. A ciasto malinowe? Ślina do pasa. Ciasto z owocem? Bajka. Dakłas? Poezja