Asieńko, ja też mam chyba tą jeżówkę. U mnie przezimowała, chociaż spisałąm ją na straty. Nie liczyłam na przezimowanie. Z uwagi na zimną wiosnę, długo nic nie wypuszczała. Chciałam ją w końcu wyrzucić, ale że rosła z boczku to zostawiłam.
I dzisiaj wygląda u mnie na stronie 440 Rozrosła się fajnie, jest śliczna
Zaglądam Asiu- podziwiam twoje foty z urlopu. Dojechałas tylko do granicy czy dalej do Albeck, Haringsdorf i Bansin też?
Ja dwa lata temu podjechałam do Bansin autobusem miejskim ze Świnoujścia rano i wracałam pieszo promenadą nadmorską wzdłuż pięknych willi nadmorskich z cudnymi ogrodami, wzdłuż plaż i pięknych rabat - szczególnie w Heringsdorf...cudne kwiaty, trawy i pola lawendy...na tym spacerze - 15 km zszedł nam cały dzień oczywiście po drodze odpoczywalismy, robilismy fotki, zjedliśmy obiad, było jakieś piwko, kawa i ciasteczko, wejścia na wszystkie 3 mola po niemieckiej stronie i tak powolutku ale pieszo do samego Swinoujscia - bosssski spacer, choć długi
Dojechaliśmy tylko do Heringsdorf i tylko przy molo, bo miałabym problem z powrotem z uwagi na moją nieco upośledzoną nogę Bansin to plan na przyszły rok
Promenada boska, wille cudne i ten porządek... miałam wrażenie że nawet runo leśne jest wygrabione. Szok i to co "uderzyło" najbardziej to brak hałasu odchodzącego z różnego rodzaju salonów gier, bo ich tam po prostu nie ma. Są place zabaw.
Z kolei co mnie przytłoczyło? Niemieckiego nie "kumam" ni w ząb. Jak zagadałam po angielsku to sprzedawca mi odpowiedział "aaaaaaaaaa dzień doooobry"
Trasa pieszo-rowerowa NAJLEPSZA jaką do tej pory jechałam