Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

asiak 07:04, 22 sie 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Było super, wypoczęłam, na rowerze pojeździłam, rybkę zaliczyłam, goferka... mniam
Green Jewel ładna jest i ciekawe jak przezimuje i co pokaże za rok

Asieńko, ja też mam chyba tą jeżówkę. U mnie przezimowała, chociaż spisałąm ją na straty. Nie liczyłam na przezimowanie. Z uwagi na zimną wiosnę, długo nic nie wypuszczała. Chciałam ją w końcu wyrzucić, ale że rosła z boczku to zostawiłam.
I dzisiaj wygląda u mnie na stronie 440 Rozrosła się fajnie, jest śliczna
AsiaK_Z 07:30, 22 sie 2017

Makao_J napisał(a)
Asia a co się stało lawendzie? Ładne kulki masz.

Przekwitła i obcięłam kffffiotki Pachniało że ho ho
AsiaK_Z 07:30, 22 sie 2017

asiak napisał(a)

Asieńko, ja też mam chyba tą jeżówkę. U mnie przezimowała, chociaż spisałąm ją na straty. Nie liczyłam na przezimowanie. Z uwagi na zimną wiosnę, długo nic nie wypuszczała. Chciałam ją w końcu wyrzucić, ale że rosła z boczku to zostawiłam.
I dzisiaj wygląda u mnie na stronie 440 Rozrosła się fajnie, jest śliczna

Idę
Makao_J 11:06, 22 sie 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Przekwitła i obcięłam kffffiotki Pachniało że ho ho

No to chyba dobrze że obcięłaś kwiatki Już myślałam że coś ją pożera
AsiaK_Z 12:06, 22 sie 2017

Makao_J napisał(a)

No to chyba dobrze że obcięłaś kwiatki Już myślałam że coś ją pożera

Pożera nie, ale mieszkała w niej ropucha i mi dziury ciut porobiła
Makao_J 12:27, 22 sie 2017

: Tak pamiętam pana ropucha
Margarete 14:33, 23 sie 2017

Zaglądam Asiu- podziwiam twoje foty z urlopu. Dojechałas tylko do granicy czy dalej do Albeck, Haringsdorf i Bansin też?
Ja dwa lata temu podjechałam do Bansin autobusem miejskim ze Świnoujścia rano i wracałam pieszo promenadą nadmorską wzdłuż pięknych willi nadmorskich z cudnymi ogrodami, wzdłuż plaż i pięknych rabat - szczególnie w Heringsdorf...cudne kwiaty, trawy i pola lawendy...na tym spacerze - 15 km zszedł nam cały dzień oczywiście po drodze odpoczywalismy, robilismy fotki, zjedliśmy obiad, było jakieś piwko, kawa i ciasteczko, wejścia na wszystkie 3 mola po niemieckiej stronie i tak powolutku ale pieszo do samego Swinoujscia - bosssski spacer, choć długi

AsiaK_Z 15:11, 23 sie 2017

Makao_J napisał(a)
: Tak pamiętam pana ropucha

On mnie do zawału doprowadzi choć ostatnio mało go
AsiaK_Z 15:26, 23 sie 2017

Margarete napisał(a)
Zaglądam Asiu- podziwiam twoje foty z urlopu. Dojechałas tylko do granicy czy dalej do Albeck, Haringsdorf i Bansin też?
Ja dwa lata temu podjechałam do Bansin autobusem miejskim ze Świnoujścia rano i wracałam pieszo promenadą nadmorską wzdłuż pięknych willi nadmorskich z cudnymi ogrodami, wzdłuż plaż i pięknych rabat - szczególnie w Heringsdorf...cudne kwiaty, trawy i pola lawendy...na tym spacerze - 15 km zszedł nam cały dzień oczywiście po drodze odpoczywalismy, robilismy fotki, zjedliśmy obiad, było jakieś piwko, kawa i ciasteczko, wejścia na wszystkie 3 mola po niemieckiej stronie i tak powolutku ale pieszo do samego Swinoujscia - bosssski spacer, choć długi

Dojechaliśmy tylko do Heringsdorf i tylko przy molo, bo miałabym problem z powrotem z uwagi na moją nieco upośledzoną nogę Bansin to plan na przyszły rok
Promenada boska, wille cudne i ten porządek... miałam wrażenie że nawet runo leśne jest wygrabione. Szok i to co "uderzyło" najbardziej to brak hałasu odchodzącego z różnego rodzaju salonów gier, bo ich tam po prostu nie ma. Są place zabaw.
Z kolei co mnie przytłoczyło? Niemieckiego nie "kumam" ni w ząb. Jak zagadałam po angielsku to sprzedawca mi odpowiedział "aaaaaaaaaa dzień doooobry"
Trasa pieszo-rowerowa NAJLEPSZA jaką do tej pory jechałam
Anda 15:42, 23 sie 2017

Asia, ale fajny opis niemieckiej strony Uśmiałam się
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies