Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

chelll 09:15, 20 sie 2017

Takie niespodzianki w trawach tez miewam, dość często. Wkurzam się, jak muszę te chwasty wydłubywać z kęp.
Zielone jeżówki cud malina. W ogóle jeżówki wdzięczne kwiecie. Ja mam tyko te zwyczajne i chęć na odmianowe, ale gdzie sadzić??? Pozostają mi tylko Wasze zdjęcia
gierczusia 12:30, 20 sie 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Kasiu bo to chyba jakaś nowa odmiana Będę musiała pewnie wykopać i oskubać innej rady nie ma

Jak już nie chcesz patentu robić to może zamiast wykopywać posmarować te parę " zbędnych" listeczków roundapem..patyczkiem kosmetycznym na przykład..i ślag trafi tylko to co ma trafić a trawa nie będzie osłabiana wykopywaniem

A co to było za ciasto , o którym pisała Marta i Ewka bo nawet nazwy nie jestem w stanie powtórzyć bez połamania jężora
Buuziole ślę do Poznania
katel 12:34, 20 sie 2017

Fajne wakacje miałaś a jeżówka Green Jewel suuuper - cudny limonkowy kolor
Anda 13:01, 20 sie 2017

Limonkowy jeżówka śliczna A chwasta trza się pozbyć. Ale sobie miejsce wybrał...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AsiaK_Z 22:43, 20 sie 2017

chelll napisał(a)
Takie niespodzianki w trawach tez miewam, dość często. Wkurzam się, jak muszę te chwasty wydłubywać z kęp.
Zielone jeżówki cud malina. W ogóle jeżówki wdzięczne kwiecie. Ja mam tyko te zwyczajne i chęć na odmianowe, ale gdzie sadzić??? Pozostają mi tylko Wasze zdjęcia

Zwykłe też mam, czerwone. Białe ledwo co wyrosły, niby zwykłe a zachowały się jak odmianowe różowe, nigdy nie zapamiętam jak się nazywają, są bleee. Zapowiadały się fajnie, w praktyce "nie ten teges" chyba powiem im pa pa
Mam wrażenie, że dziś "dodatek" w trawie dwa razy się powiększył. Dostał kroplę randapu i czekam ma efekt
AsiaK_Z 22:47, 20 sie 2017

gierczusia napisał(a)

Jak już nie chcesz patentu robić to może zamiast wykopywać posmarować te parę " zbędnych" listeczków roundapem..patyczkiem kosmetycznym na przykład..i ślag trafi tylko to co ma trafić a trawa nie będzie osłabiana wykopywaniem

A co to było za ciasto , o którym pisała Marta i Ewka bo nawet nazwy nie jestem w stanie powtórzyć bez połamania jężora
Buuziole ślę do Poznania

Tak zrobiłam Elu, chwaścik dostał kropeleczkę na czubeczku zobaczymy jaki porządeczek będzie a w razie czego... no cóż
To ciasto to był Dakłas, tort bezowy. Ma milion kalorii i jest pyszny. Choć Lidzi jest pyszniejszy
Ściskam mocno
AsiaK_Z 22:50, 20 sie 2017

katel napisał(a)
Fajne wakacje miałaś a jeżówka Green Jewel suuuper - cudny limonkowy kolor

Było super, wypoczęłam, na rowerze pojeździłam, rybkę zaliczyłam, goferka... mniam
Green Jewel ładna jest i ciekawe jak przezimuje i co pokaże za rok
AsiaK_Z 22:52, 20 sie 2017

Anda napisał(a)
Limonkowy jeżówka śliczna A chwasta trza się pozbyć. Ale sobie miejsce wybrał...

Miejscówka świetna, nie ma co musiałam tego gościa już ze szkółki przyciągnąć, bo u mnie takich nie ma
Anda 13:04, 21 sie 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Miejscówka świetna, nie ma co musiałam tego gościa już ze szkółki przyciągnąć, bo u mnie takich nie ma

To bardzo prawdopodobne. U nas w szkółce też w trawy czasami się jakieś g...a wsiewają, zwłaszcza jak dzielimy trawy i te są jeszcze małe. A werbena jak się wysiewa... Normalnie jak zaraza jakaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 16:01, 21 sie 2017

U mnie w tym roku tylko zwykłe jeżówki przezimowały i Green Jewel Więc jest szansa, że Twoja tę przezimuje