Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 08:40, 02 cze 2015

Bylam, widziałam, wrócę napisać więcej. ....
Juzia 10:05, 02 cze 2015

Widać kawałek przyszłego trawnika! Pięknie przygotowane podłoże....na co czekasz???
Kuba 10:33, 02 cze 2015

Juzia napisał(a)
Widać kawałek przyszłego trawnika! Pięknie przygotowane podłoże....na co czekasz???

no przecież na trawę
Juzia 10:43, 02 cze 2015

Kuba napisał(a)

no przecież na trawę

Ale posiała ? Chiba nie
babka 11:00, 02 cze 2015

Marta, Juzia i tak Was nie dogonię Teraz tylko czekam na nasiona. Jutro będą
Do wczoraj wciąż ubijałam, wałowłam, grabiłam, polewalam, dorzucałam kolejną warstwę i znów ubijałam, wałowałam.... A i tak mam wrażenie że powinnam jeszcze czekac z sianiem. Ale nie będę
Psy względnie posłuszne, omijają placyk ale za to gołębie i wróble korzytają ze swobody i się tam panoszą czyli zrodził się kolejny problem
Ja sie zastrzele ale damy rade

Reniu czekam
babka 11:09, 02 cze 2015

Kawkę sparzyłam by to oczekiwanie umilić ktoś wypije ze mną ?
Dzień dobry Ewa
07_Rene 14:04, 02 cze 2015

babka napisał(a)
bo nic innego nie ma u mnie ładnego ...

A więc jestem... Kawa się robi

Urzekło mnie to ujęcie Co za soczysta zieleń niwaki...
Co to za białe kwiatuszki wśród czosnków? Wpadły mi w oko..

Naprawdę nie wiem, dlaczego masz komplesy ogrodnicze. Ciągle mówisz, że nie masz co pokazywać, a śliczności widzę. Niedługo będzie lawenda i róże Potem hortensje. Ciągle coś się dzieję. Wiadoma sprawa, że ciągle się coś udoskonala, poprawia, ulepsza, w końcu co byśmy robiły jakby wszystko było na cacy. Nie wiem czy zauważyłaś, ale nawet w ogrodach "wymuskanych" i skończonych, ich włascicielki wciąż coś marudzą i nigdy nie są w pełni zadowolone

Czeka Cię walka z ptactwem o nasiona traw Żeby je choc w jakimś stopniu odstraszyć możesz powbijać co kawałek cienkie kijki bambusowe z przywiązanymi lusterkami lub płytami cd. Odbijajace się słońce w jakimś stopniu je odstraszy, ale pewnie nie wszystkie.

Magda_ 14:43, 02 cze 2015

babka napisał(a)
bo nic innego nie ma u mnie ładnego ...

no jak to same fajne masz widoczki w ogródku

babka napisał(a)

mało koloru, niewiele się dzieje, nic nie zmienia ...

to do roboty bierz się do działania a zaraz wróci Ci humor
nie ma nic lepszego jak wizyta w ogrodniczym
babka 14:52, 02 cze 2015

O! Dobra rada z tymi płytami cd. Miałam zamiar powtykać patyki i przewiązac tasmą by powiewały na wietrze ale dodatkowo płyty powieszę dzięki za podpowiedz
Te kwiatki o które pytasz to przetaczniki. Miały być miniaturowe a są wysokie na 50/60 cm....
Mało kwiatków mają na kłosach i szybko opadają, to mnie smuci. Może jak się rozrosną dadzą jakis efekt.
Troche narzekam bo chocbym chciala wiecej roslin to nie mam gdzie sadzic.Rabaty rozstrzelone bo wjazd dzieli podworko i tak jakos malo intymnie jest. Dobra, juz nie biadolę, pogoda sie zrobila, czas do domu spadać Pa
jazzy 16:54, 02 cze 2015

A ja powbijalam pręty zbrojeniowe i zawiązałam reklamówki Ptaki nawet nie podchodzą