Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 23:44, 14 sie 2015

V.F na dzień dzisiejszy prezentują się tak :

Kwiaty ok ale liście chorawe, myślę, ze to jednak grzyb. Co lejecie w takim przypadku ? Renia, wspominałaś dziś o skrzypie polnym, skuteczny jest?

Gracki, odkąd powycinałam złamane liście całkiem dobrze już wyglądają

babka 23:48, 14 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Olu.
A co mają sugerować te czerwone podwiązki na tych krzaczorkach?
Być może zainteresowałbym Cię hortensją piłkowaną ,,Blue bird".

"czerwone podwiązki" to wysokość 100 i 130cm. Waham się przy wyborze hort. bo nie chcę udziwnić gazonu a go upiększyć
Już zerkam na proponowaną przez Ciebie

Jak sama nazwa wskazuje, jest niebieska W pierwszej chili odrzuciłam ale w sumie dlaczego nie ? Bardzo ładna i kolorystycznie i charakterem zgrałaby się z resztą nasadzeń. hmmm....
Ale cena !!!!!
babka 23:55, 14 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
No to chyba roslinki wybrane z tego co widzę

jak widać jeszcze nie
mateuszmichn 00:02, 15 sie 2015

Aaa no chyba, że tak. Wydawało mi się inaczej. Pewnie się zdecydujesz albo kupisz po prostu to co będzie w ogrodniczym
waldek727 00:07, 15 sie 2015

babka napisał(a)

Jak sama nazwa wskazuje, jest niebieska W pierwszej chili odrzuciłam ale w sumie dlaczego nie ? Bardzo ładna i kolorystycznie i charakterem zgrałaby się z resztą nasadzeń. hmmm....
Ale cena !!!!!

Na podstawie Twoich kostrzew i żurawek wybrałem ,,Blue bird" jako dalsze tło.
Jest to bezproblemowa hortensja obsypująca się corocznie kwieciem.
Cena? Widziałem ładne krzaczki po 18 złoty.
waldek727 00:13, 15 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Pewnie się zdecydujesz albo kupisz po prostu to co będzie w ogrodniczym

Ja jednak myślę Mateusz, że Ola nie zdecyduje się na zakup roślin na zasadzie ,,chybił-trafił". Dotychczas są to przemyślane nasadzenia i metamorfoza ogrodu przebiega ze ,,smakiem".
babka 00:22, 15 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Aaa no chyba, że tak. Wydawało mi się inaczej. Pewnie się zdecydujesz albo kupisz po prostu to co będzie w ogrodniczym

Raczej nie kupię tego co mają a to czego szukam Ogólnie oferta roślin jest szalenie bogata i można wybierać i przebierać do woli Jeśli nawet nie dostanę w tym roku poczekam do następnego. Dość już mam przesadzania i szukania miejsca dla nietrafionych chciejstw
Stąd te moje dylematy
babka 00:22, 15 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Ja jednak myślę Mateusz, że Ola nie zdecyduje się na zakup roślin na zasadzie ,,chybił-trafił". Dotychczas są to przemyślane nasadzenia i metamorfoza ogrodu przebiega ze ,,smakiem".

Cieszę się, ze tak jest odbierany mój ogródek i to co pomalutku w nim tworzę Dziękuję
Wspomniałeś o cenie tej hortensji, pewnie gdzieś we świecie widziałeś z racji Twojej pracy ? W ogóle masz jakieś godne polecenia szkółki w Bydgoszczy lub okolicy ?
aaa a miałam spytać jak wakacje się udały ?
inag 01:02, 15 sie 2015

Ola, czy Ty jesteś pewna, że te 30cm robi aż taką róźnicę? Jeżeli zależy Ci naprawdę na czymś niższym to zdecyduj się na to Diamentino. Też jest śliczna i ma jeden olbrzymi plus z tego co o niej czytałam: kwitnie od czerwca. Jest jedną z najwcześniej zakwitających. Mogłabyś się nią cieszyć o wiele dłużej niż ja polar bear a przecież chyba wszyscy tu czekamy na to hortensjowe szaleństwo... Dodatkowo przebarwia się jak vanilla fr. więc miałabyś urozmaicenie w postaci innej barwy kwiatów.. Ciekawa jestem co wybierzesz... Tyle tych odmian i co jedna to piękniejsza. Klęska urodzaju jednym słowem
inag 01:05, 15 sie 2015

babka napisał(a)
V.F na dzień dzisiejszy prezentują się tak :

Piękne! Moje są tak popalone, że nawet ich nie fotografuję... Obraz nędzy i rozpaczy.