Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 13:41, 15 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
No to dobrze, że nie wpadasz w szał zakupów. Fajnie ze masz w pobliżu dobry sklep. Ja ostatnio byłem w jednym ogrodniczym w szczecinie i strasznie słabo, rośliny strasznie zaniedbane i wydawały mi się drogie.

Mateusz, w tym sęk, ze nie znam w pobliżu fajnej szkółki, lokalna jest bardzo kiepsko zaopatrzona a taka polecana w Bydgoszczy wymaga już zorganizowania wyprawy... patrz post wyżej
babka 13:44, 15 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Moja Vanilka w tym roku tragiczna ,a tak czekałam na nią
Tez poluje na PB ale u mnie w szkółce 65 zł ,tyle nie dam .
Musze popytac moze ktos przez neta zamawiał .

Ewa też mnie zastrzeliłaś tą ceną. Już lepiej kupować przez internet, dziewczyny często polecają fajne sklepy, można popytać. Ten sezon dla vanillek nie jest najszczęśliwszy jak widać nie tylko u Ciebie. Za rok pewnie takie lato się nie powtórzy
ewa004 13:44, 15 sie 2015

Ja Panu w szkółce tez nie szczędziłam komentarza .
Powiedział mi że przecież nie muszę kupować !!
No i nie kupię ,mało tego nic innego tez już u niego nie kupię
babka 13:49, 15 sie 2015

Cieszy mnie, że się Wam wyprawa udała Waldku. Dobre towarzystwo to nie pół a cały sukces
Bycie dziadkiem raczej mi nie grozi choć w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe ale napewno fantastycznym przeżyciem jest spędzenie urlopu z małym człowieczkiem Z czasem upodobania dzieci zmieniają się diametralnie więc życzę Ci takich wakacji jak najwięcej
babka 13:52, 15 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Dziewczyny, znlazłam Wam diamantino w doniczce C3, wys. 60-80 cm po 8 zł Ale szczegóły musicie sprawdzić same, wysyłam kink na priv.

Reniu dzięki wielkie,odczytałam PW. jesteś nieoceniona Cena kusząca Dzięki
Jak piasałam Ilonce, sama już nie wiem na którą się zdecydować. Na serio biorę pod uwagę propozycję Waldka (a może jeszcze inną wyszukam? )
Napaliłam się na tę P.B. jednak odpada ze względu na wysokość. Diamentino równie urocza ale BLUE BIRD najbardziej charakterem pasuje na ten mój gazon. Kolorek również świetnie się komponuje. Szukam dalej, narazie zostają te dwie
babka 13:54, 15 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Ja Panu w szkółce tez nie szczędziłam komentarza .
Powiedział mi że przecież nie muszę kupować !!
No i nie kupię ,mało tego nic innego tez już u niego nie kupię

Też już by na mnie więcej nie zarobił....
"do Bydgoszczy na zakupy będę jeździć a tutaj nie kupię " haaaa
mateuszmichn 13:55, 15 sie 2015

Brak prawka to faktycznie kłopot. Ja prawko mam ale nie znam nic w pobliżu. Znalazłem tylko bukszpanu po 15zl ok.35cm ale z gruntu więc czekam do września aż będzie chłodniej.
Ewik 14:06, 15 sie 2015

To podobnie u mnie, w szkołkach wybór nieciekawy,a czasu brak na dalsze wyjazdy . wiekszość zamawiam przez neta, diamantino zamówiłam w tym roku w Albamarze ( zawsze jestem zadowolona jak tam kupuję ) narazie jest cały czas biała, i sporo młodych zielonych kwiatów , sam kwiat bardzo napakowany, przypuszczam, ze w przyszłym roku zakwitnie wcześniej.
Natomiast nie polecam zakupów w Future Gardens .Ceny wysokie a towar bardzo słabej jakości, do tego klienta mają totalnie gdzieś , to chyba najgorszy sklep internetowy w których dotychczas zamawiałam.
babka 14:12, 15 sie 2015

Dzięki za cenne informacje Ewa, wczoraj właśnie czytałam u Ciebie o F.G
Sklepy internetowe zaczynają lecieć w kulki z klientami, łatwo się dać nabrać. Sama nie jestem zadowolona z zakupionych w ub roku Vanillek. Jakoś dziwacznie wyprowadzone na nóżce są, przez co wydaje mi się są jeszcze słabsze.
babka 14:14, 15 sie 2015

Mateusz, brak prawka nie tyle jest kłopotem co utrudnieniem. Żon raczej nie robi wielkich problemów ale nie zawsze jest czasowo dyspozycyjny no i niekiedy chciałaby się na spokojnie dokonać zakupów