Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 20:36, 22 sie 2015

iwka napisał(a)
Evergold na pewno będzie większa od zurawek,moje miały pewnie blisko pół metra.
bukszpan chyba może zostać, mniejszy to trochę urozmaica rabatę. A stipa fajnie tu wygląda i jaka duza

Jak sie rozrosną najwyżej będę przesadzać Te żurawki jakoś mnie nie zachwycają i jeślEG je zdominują to płakać nie będę
Co do stipy w buksach to widze zdania podzielone Niby ok ale coś tego wypełniacza mało a nie wiem co mogłąbym dosadzić i jak ? Mogłabym stipami wypełnić ale to będzie za dużo
iwka 20:50, 22 sie 2015

Rozchodnik
amelia_b 20:54, 22 sie 2015

babka napisał(a)
Musiałam pozbierać pranie i poduszki bo... zaczęło KROPIĆ !!

Już wstawiam.
Poprzesadzałam evergoldy ale jak już u Ciebie wspominałam chyba wszystko jest za blisko siebie skoro EG takie wielkie mogą urosnąć

Poza tym chciałam koloru a teraz wydaje mi się, że jest pstrokato

Kiedyś gdzieś padały pytania na temat koloru evergoldów. Tu wyraźnie widać różnicę zależną od nasłonecznienia. Kępka po prawej rosła w zacienionym miejscu, jest wyraźnie zilelono kremowa a ta ze słonecznej strony zdecydowanie żółtawa

Tu zastanawiam się czy ta mała kulka bukszpanu w ogóle pasuje? Wysadziłam stipę z wrzsów i dałam między buksy ale nie wiem czy to dobrze wygląda, jeśli dosadzić to jak ?

He he pstrokato u mnie nie byłaś,a evergoldy też dziś dziubałam kasownik już robi paaa
amelia_b 20:55, 22 sie 2015

iwka napisał(a)
Rozchodnik

Oł Yes,Yes
babka 21:07, 22 sie 2015

Amelia, czyli pstrokato jest tak ?
Buziole dla słodkiego kasownika * ale TY nie mówisz jeszcze paa ??

No rozchodniki są brane pod uwagę, ajakże Chciałabym uzyskać coś blisko tego: https://www.pinterest.com/pin/462604192952397865/
amelia_b 21:12, 22 sie 2015

babka napisał(a)
Amelia, czyli pstrokato jest tak ?
Buziole dla słodkiego kasownika * ale TY nie mówisz jeszcze paa ??

No rozchodniki są brane pod uwagę, ajakże Chciałabym uzyskać coś blisko tego: https://www.pinterest.com/pin/462604192952397865/

Daj spokój to tylko trochę liści no to już trawa milk chwilę plus bronze form,a myślałaś o cosmosy czekoladowym? U Iwki pytaj ona ma łan ja na wiosnę będę robić brązowe trawy z cosmosy i róża,muszę też zdobyć len nowozelandzki
babka 21:22, 22 sie 2015

cosmosy bardzo mi się podobują ale nie znam odmian, mówisz nowozelandzki tak ?
Trawki będę dosadzać napewno, ta stipa na próbę tylko ale mi się jakoś gryzie. Amizon Mist chciałabym tam dosadzić + brązowe + własnie coś kwitnącego. Podpytam rzeczona Iwkę
07_Rene 21:25, 22 sie 2015

Moim zdaniem mała kula bukszpanowa pasuje, ale ta jedna stipa średnio. Więcej "trawy" musiałoby być więcej żeby taki efekt jak pokazałaś uzyskać, czy stipy, czy jakiejś innej
Chyba, że rozchodniki ze stipą? Nie za dużo byłoby?
mateuszmichn 21:27, 22 sie 2015

Mówię że wstawiłem fotki, bo obiecywał tobie to tyle razy i w końcu się wywiązałem
kosolka 21:29, 22 sie 2015

Popieram Iwke i Renię - dużo stip i rozchodników