Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Matka 08:14, 22 sie 2015

Babko, a jak się takie kule toczy?
waldek727 08:21, 22 sie 2015

Wystarczy postawić na górce i same się potoczą.
Odlew wykonuje się w szklanych niepełnych kulach, lub w formach które po wyschnięciu betonu będziemy w stanie w łatwy sposób usunąć.
Kuba 08:46, 22 sie 2015

babka napisał(a)

"Coś" ale co ? Tam między E.G są przetaczniki biało błękitne

przetaczniki w tym kolorze raczej z ablade

właśnie nie mogłam sobie uzmysłowić co kwitnie kolorowo w tym okresie i nagle przyszło olśnienie róże!
07_Rene 08:47, 22 sie 2015

Ależ nadrabiania mam... Przespałam wszystkie bajki
Czytam, że kapusty potrzebujesz hi hi
babka 13:38, 22 sie 2015

inag napisał(a)

Matoły też

Towarzystwo pierwsza klasa i na interesach się znają a Ty ich od matołów... no wiesz
amelia_b napisał(a)
Dzień dobry śpiochy

A kasownik wyspany i dał dziś pospać ?
JA własnie przy drugiej kawie już .
leon60 napisał(a)
widzę, ze przez noc już wszystko zaplanowane

Plany a realizacja to u mnie dwie bardzo różne rzeczy, jak przyjdzie co do czego to i tak zrobię brzydko Ale z grubsza mam obcykane Szkoda, że znów gorąco bo bym już Goldeny przesadzała
Bogda napisał(a)
Babko, a jak się takie kule toczy?

Mówisz i masz, instrukcja na tacy Dzięki Waldku Dziś wytargałam kolejne klosze, niestety okazuje się że z kilkudziesięciu ostało się raptem pięć
Kuba napisał(a)

przetaczniki w tym kolorze raczej z ablade

właśnie nie mogłam sobie uzmysłowić co kwitnie kolorowo w tym okresie i nagle przyszło olśnienie róże!

Haaaaaaa dobre Ale muszę Ci powiedzieć, że brała taką opcję pod uwagę Fairy dalej nie mają zapewnionej miejscówki ale tam patelnia a one w pełnym słońcu nieładne, blade śmieciuchy się robią.

Przetaczniki to te pomylone w szkółce. Nie wyrzucę by sie nie narazić na uwagi, że kupuję i zaraz się pozbywam Dam im sznsę, może się wpasują

07_Rene napisał(a)
Ależ nadrabiania mam... Przespałam wszystkie bajki
Czytam, że kapusty potrzebujesz hi hi

No żałuj
A kapuchy to chyba każdy potrzebuje

Miłego dnia wszystkim
iwka 19:53, 22 sie 2015

Hejo czekam na fotki
babka 20:11, 22 sie 2015

Musiałam pozbierać pranie i poduszki bo... zaczęło KROPIĆ !!

Już wstawiam.
Poprzesadzałam evergoldy ale jak już u Ciebie wspominałam chyba wszystko jest za blisko siebie skoro EG takie wielkie mogą urosnąć

Poza tym chciałam koloru a teraz wydaje mi się, że jest pstrokato

Kiedyś gdzieś padały pytania na temat koloru evergoldów. Tu wyraźnie widać różnicę zależną od nasłonecznienia. Kępka po prawej rosła w zacienionym miejscu, jest wyraźnie zilelono kremowa a ta ze słonecznej strony zdecydowanie żółtawa

Tu zastanawiam się czy ta mała kulka bukszpanu w ogóle pasuje? Wysadziłam stipę z wrzsów i dałam między buksy ale nie wiem czy to dobrze wygląda, jeśli dosadzić to jak ?
Kuba 20:25, 22 sie 2015

Na tym ostatnim zdjęciu nie pasuje mi stipa z jukką(o ile dobrze poznaję że to ona), w ogóle stipa chyba za lekka do tej kompozycji, tam by się przydało coś powtarzalnego
A wcześniejsze miejsce jak dla w sam raz ale ja lubię kolory w ogrodzie
iwka 20:31, 22 sie 2015

Evergold na pewno będzie większa od zurawek,moje miały pewnie blisko pół metra.
bukszpan chyba może zostać, mniejszy to trochę urozmaica rabatę. A stipa fajnie tu wygląda i jaka duza
babka 20:32, 22 sie 2015

Ewa, mnie też coś tu nie pasuje. Wczoraj padła propozycja by stipą obsadzić ale chyba pomyślę o A M. Co myślisz ?
Ja też lubię kolorowo, jak patrzę na Wasze ogrody to jestem zachwycona a u siebie jakbym się ich bała