Mi też pomysł Waldka się podoba, tylko zastanawiam się czy dałabym rośliny po łuku czy na prosto... Jakoś ta druga opcja do tych ścieżek i układu innych roślin bardziej mi pasuje..
Odpadłam od komputera wczoraj a raczej Żon pogonił mnie do spania sorki
Twoja propozycja bardzo mi się podoba, bardzo Nie wiem jednak czy będzie tam dość miejsca na tyle roślin. Zmierzyłam dziś i mniej więcej uzyskam tam metr szerokości rabaty. Ale dzięki Twojej sugestii mam już jaki s obraz przed oczami. Przede wszystkim uzmysłowiłam sobie, że wysokie hortensje, którymi zamierzałam zastąpić vanillki nie pozwolłyby mi na uzyskanie płynności nasadzeń. Tak więc zostają na miejscu te, które są i będę takimi samymi uzupełniała resztę rabaty
Dzięki Waldku, Twoje propozycje bardzo do mnie przemawiają
Oto to
Ewa, Olu, Jolka, Kosolka - dziękuję, cieszy mnie że się wam podoba a co do Waldkowego pomysłu to też jestem na tak. Może nie do końca z tym łukiem wiem jak sobie poradzić ale do realizacji jeszcze trochę wody upłynie i myślę że uda mi się dopracować ten plan
To fakt, Ole tak mają wiem o czym mówisz ale są za to kochane - podobno
U Ciebie akurat to przemiesznie mi się bardzo podoba i nie nazwałabym tego zgrzytami. Po prostu ciężko pogodzić wyobrażenia i możliwości ze stanem zastanym. O ileż prościej byłoby stworzyć ogród w nowym "czystym" otoczeniu
Dzięki Iwonka za słowa uznania U mnie jarzębiny pod dostatkiem a za rok liczę na grona z własnego drzewka
Gosiu, do Twojego wieńca to mojemu duużo brakuje Ne wiem ale sporą trudność sprawiło mi przymocowywanie jerzębinowych kiści do gałązek. W planie miałam udekorować całą obręcz ale dała za wygraną Pewnie do podkładu ze słomy byłoby łatwiej bo można by po prostu je przyklejać ?
Cieszę się bardzo z Twojej aprobaty
A widzisz, carexy też dobra myśl Dzięki
Ja z tych mało różanych i doświadczenia brak ale te polecam bo dużo koło nich chodzić nie trzeba
No tu mam podobnie ale łuk też ma swoje plusy bo pozwoliłby na wypełnienie kąta, który powstanie przy łączeniu płotu i ogrodzeniu kojca.
Wiosną będę działać z tworzeniem tej rabaty i nadaniu jej właściwego kształtu bo teraz to tylko murek oporowy z kamieni polnych.