Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 19:54, 14 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
Jasne.
Należałoby dobrać taki układ nasadzeń który pasowałby do linii ogrodu.

Dokładnie tak Muszę to dokładnie przemyśleć zwłaszcza, że powyżej kojca też jest plan poszerzenia pola pod nasadzenia i tam również będą raczej linie proste. Ale mimo wszystko chciałabym uniknąć efektu linijki a raczej chciałabym uzyskać lekkie przenikanie roślin.
ewa004 20:31, 14 wrz 2015

Ola wszystkie Olki jakie znam to fajne babki
leon60 20:33, 14 wrz 2015

babka 20:38, 14 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
Ola wszystkie Olki jakie znam to fajne babki

No masz, nie inaczej
babka 20:39, 14 wrz 2015

leon60 napisał(a)

Coś o tym wiemy prawda ? Nie wiem co ma na myśli moja Mam mówiąc, że dziury nie zrobię a krew wypiję
07_Rene 23:25, 14 wrz 2015

babka napisał(a)

Dokładnie tak Muszę to dokładnie przemyśleć zwłaszcza, że powyżej kojca też jest plan poszerzenia pola pod nasadzenia i tam również będą raczej linie proste. Ale mimo wszystko chciałabym uniknąć efektu linijki a raczej chciałabym uzyskać lekkie przenikanie roślin.

No i mi zjadło,a tyle napisałam

W skrócie:
Z drzewami fajny pomysł
Taki efekt jak chcesz uzyskać to rosliny muszą (chyba-słowo klucz) w innym układzie niż równoległe do linii rabat, np, pod skosem, czy w linii falującej... Wiesz o co kamann

Fajnie, że podejmujesz nowe wyzwanie!
babka 20:38, 15 wrz 2015

No będę kombinować mam nadzieję, że już wiosną.

A tymczasem nie mam weny ogrodowej, gdzieś uleciała... Czasu mało a po pracy wracam zmęczona i nic mi się nie chce. Powinnam zacząć przesadzanie, może w sobotę się zmuszę.

Tak w ogóle to dokonałam dziś pewnego odkrycia. Jeden z trzech ML okazał się grackiem Rósł bardzo wolno pod hortensjami, niski jakiś cały czas był choć wypuścił sporo liści. Kilka dni temu zauważyłam, że wypuścił pędzelki. Yolka mnie uświadomiła wczoraj, że ML u nas nie kwitną i to mnie zastanowiło. Przyjrzałam się dziś dokładnie tym wątłym listkom i stwierdziłam, że maja jeden jasny pasek a nie dwa jak ML mieć powinny.
Kolejna ciekawostka to liście jeżówek. Są OGROMNE, mają długość ok 30cm i są bardzo szerokie czy to normalne ?
eda 22:09, 15 wrz 2015

babka napisał(a)
Edzia, moje podwórko malutkie więc nie nachodzę się zbytnio przy robieniu zdjęć
Wianek uwiłam z gałązek ściętych wierzb spod płotu

super Ci wyszedł wiesz natchnęłaś mnie normalnie i ja też poszalałam ale z witek tamaryszka a foty śliczne zrobiłaś pięknie masz
07_Rene 22:29, 15 wrz 2015

babka napisał(a)
No będę kombinować mam nadzieję, że już wiosną.

A tymczasem nie mam weny ogrodowej, gdzieś uleciała... Czasu mało a po pracy wracam zmęczona i nic mi się nie chce. Powinnam zacząć przesadzanie, może w sobotę się zmuszę.

Tak w ogóle to dokonałam dziś pewnego odkrycia. Jeden z trzech ML okazał się grackiem Rósł bardzo wolno pod hortensjami, niski jakiś cały czas był choć wypuścił sporo liści. Kilka dni temu zauważyłam, że wypuścił pędzelki. Yolka mnie uświadomiła wczoraj, że ML u nas nie kwitną i to mnie zastanowiło. Przyjrzałam się dziś dokładnie tym wątłym listkom i stwierdziłam, że maja jeden jasny pasek a nie dwa jak ML mieć powinny.
Kolejna ciekawostka to liście jeżówek. Są OGROMNE, mają długość ok 30cm i są bardzo szerokie czy to normalne ?

Olu, to ten mój przy werbenie to też gracek? A ja myślałam, że to ML właśnie...
Ja też na sobotę planuje piewrsze roboty, wcześniej chyba nie dam rady

Pytałaś kiedyś o magnolię... Zawiązane pąki kwiatowe są omeszone, a nowe przyrosty gładkie.
iwka 08:16, 16 wrz 2015

nie wiem czy normalne, ale moje jeżówki też mają ogromne liście i mam nadzieję, że w przyszłym roku zakwitną