Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 21:20, 22 paź 2015

Anda napisał(a)
Ta belkowa lawka ladna jest bardzo, chcesz ja wywalic? Nie mozesz jej po prostu dorobic jakiegos fajnego oparcia?

paula23 napisał(a)

I bardziej by tam pasowała bo "wszystko" w drewnie

Narysowałam niebieską jak w inspiracji tak dla porównania trochę Też mi się bela podoba
babka 21:21, 22 paź 2015

paula23 napisał(a)
Widzi mi się że to drzewko takie delikatniejsze niż donica ładnie

O wiele wiele
ps. Zaraz Ci odpowiem
babka 21:23, 22 paź 2015

amelia_b napisał(a)
Ja tylko jedno słowo na dziś dodam będzie extra buziaki przesyłam Ci Oleńka na dobranoc he he 50 głów to nie jedna

Już spać ?? Dziś z myślami czy z mężem ??
Cieszę się z Twojej akceptacji Buźka :*
iwka 21:32, 22 paź 2015

babka napisał(a)

a tu gdzie te zielone to trawki planujesz przed donicą? właśnie przy wodzie ten baron by fajnie wyglądał, tylko chyba nie bardzo będzie kolorystycznie z donicą, ty musi być jednak coś zielonego

hahaha a tu na środku to ta miniaturowa kulka nie będzie przeszkadzała w chodzeniu
07_Rene 21:33, 22 paź 2015

paula23 napisał(a)
A czemu lawenda nie będzie w tej pod płotem? Jakiś powód czy tak po prostu ?

Zawsze możesz "odgrodzić" roślinki kwaśnolubne jeśli tylko hortki takie będą to przecież możesz skombinować wiadro plastikowe po farbie obciąć spód i w nim wsadzić hortke taka wiesz zapora żeby się ziemie nie mieszała a reszta normalna ziemia i jeżówki/lawenda/trawy ??

Zawsze można, ale czy to nie za dużo "zabawy"? Życie trzeba sobie upraszczać, a nie komplikować... Bo co z nawożeniem? i podlewaniem?
Jeżówki i lawendy raczej sucholubne. Większość traw i hortensje wręcz przeciwnie.

Olu... Co to za drzewako ma być w donicy?
paula23 21:36, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Zawsze można, ale czy to nie za dużo "zabawy"? Życie trzeba sobie upraszczać, a nie komplikować... Bo co z nawożeniem? i podlewaniem?
Jeżówki i lawendy raczej sucholubne. Większość traw i hortensje wręcz przeciwnie.

Dla niektórych inspiracji warto się poświecić
babka 21:42, 22 paź 2015

iwka napisał(a)

a tu gdzie te zielone to trawki planujesz przed donicą? właśnie przy wodzie ten baron by fajnie wyglądał, tylko chyba nie bardzo będzie kolorystycznie z donicą, ty musi być jednak coś zielonego

hahaha a tu na środku to ta miniaturowa kulka nie będzie przeszkadzała w chodzeniu

Będę ją kulać haaaaa
Tak sobie pomyślałam żeby przed donicą zrobić taką mini czyli przedłużenie baseniku i wstawić może kosaćce syberyjskie ?
Chociaż właściwie mam je na rabatce obok wiec chyba trawki byłyby albo coś co przypominałoby sitowie ?
babka 21:46, 22 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Pytasz o to drzewko przy drzwiach ? Oliwnik wąskolistny Ideałem byłaby oliwka ale nie ma szans na jej przezimowanie. A masz jakąś inna propozycję ? Kiedyś miała tam być budleja ale chyba drzewko korzystniej w tym miejscu co ?
Nasadzenia w donicy uzależnię od roślin przewodnich, które tam umieszczę. Nie wiem czy to miałyby być hortensje czy może inne czy trawy może ?? hmmm doradź mi
babka 21:47, 22 paź 2015

paula23 napisał(a)

Co racja to racja, jak trzeba będzie to będę dopieszczać
07_Rene 22:16, 22 paź 2015

babka napisał(a)

Pytasz o to drzewko przy drzwiach ? Oliwnik wąskolistny Ideałem byłaby oliwka ale nie ma szans na jej przezimowanie. A masz jakąś inna propozycję ? Kiedyś miała tam być budleja ale chyba drzewko korzystniej w tym miejscu co ?

Oliwnik Musiałam wygooglować Wyczytałam, że ma ciernie. Nie będzie zbyt niebezpieczny przy drzwiach? Nigdy nie widziałam na żywo więc nie wiem... Ja mam rokitnika (jak dla mnie one są trochę podobne) i strasznie kłuje.

Nie mam na razie konkretnych propozycji, ale budleje za bardzo sie nie nadaje do donic, bo się ją ścina wiosną i będzie łyso.

Nasadzenia w donicy uzależnię od roślin przewodnich, które tam umieszczę. Nie wiem czy to miałyby być hortensje czy może inne czy trawy może ?? hmmm doradź mi

Mądre podejście. Najpierw punkty centralne, potem dodatki Trawy na pewno tak, tylko jakie? Mi się hakone podobają

paula23 napisał(a)

Nie mówię, że nie, ale ja już wiem, że u mnie takie kombinacje się nie sprawdzają. Przypomina mi się mój pierwszy a`la skalniak, w którym miałam wrzosy oddzielone od lawendy....