a tu gdzie te zielone to trawki planujesz przed donicą? właśnie przy wodzie ten baron by fajnie wyglądał, tylko chyba nie bardzo będzie kolorystycznie z donicą, ty musi być jednak coś zielonego
hahaha a tu na środku to ta miniaturowa kulka nie będzie przeszkadzała w chodzeniu
Będę ją kulać haaaaa
Tak sobie pomyślałam żeby przed donicą zrobić taką mini czyli przedłużenie baseniku i wstawić może kosaćce syberyjskie ?
Chociaż właściwie mam je na rabatce obok wiec chyba trawki byłyby albo coś co przypominałoby sitowie ?
Pytasz o to drzewko przy drzwiach ? Oliwnik wąskolistny Ideałem byłaby oliwka ale nie ma szans na jej przezimowanie. A masz jakąś inna propozycję ? Kiedyś miała tam być budleja ale chyba drzewko korzystniej w tym miejscu co ?
Nasadzenia w donicy uzależnię od roślin przewodnich, które tam umieszczę. Nie wiem czy to miałyby być hortensje czy może inne czy trawy może ?? hmmm doradź mi
Oliwnik Musiałam wygooglować Wyczytałam, że ma ciernie. Nie będzie zbyt niebezpieczny przy drzwiach? Nigdy nie widziałam na żywo więc nie wiem... Ja mam rokitnika (jak dla mnie one są trochę podobne) i strasznie kłuje.
Nie mam na razie konkretnych propozycji, ale budleje za bardzo sie nie nadaje do donic, bo się ją ścina wiosną i będzie łyso.
Mądre podejście. Najpierw punkty centralne, potem dodatki Trawy na pewno tak, tylko jakie? Mi się hakone podobają
Nie mówię, że nie, ale ja już wiem, że u mnie takie kombinacje się nie sprawdzają. Przypomina mi się mój pierwszy a`la skalniak, w którym miałam wrzosy oddzielone od lawendy....