Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 10:28, 19 mar 2016

Jakbyś wrzuciła fotkę cjociaż z kawałkiem łazienki to by było prościej doradzić
Tak samo z kuchnią

babka 11:17, 19 mar 2016

Wstydzam siem
Juzia 11:23, 19 mar 2016

Oj babko....
babka 11:39, 19 mar 2016

Łazienka nawet odświeżona nie wygląda za niczym. Wszystko po taniości i na tymczas.
Od kilku lat jest plan oddzielić piętro od parteru i zdrobić osobne wejścia. Wtedy mogłabym powiększyć sobie łazienkę więc nie opłaca się inwestować w obecną by za chwilę wszystko rozwalać. Wiadomo łazienka to najdroższa inwestycja.
Tak więc bujam się, kafle położone ponad 40 lat temu - krzywo, bez fugi i na cement .... Piony przekładane z lewa na prawo to i sznyty widoczne, rury na wierzchu bo na przyszłość są inne pomysły zamaskowania ich niż wkuwanie w ścianę. Wanna straszyła korozją a dno jak papier ścierny - peeling na życzenie No załamka ...
Pomalowaliśmy kafle i wannę specjalnymi farbami, wygląda po prostu schludnie ale żeby pokazywać na internatach ? wstyd
Juzia 12:31, 19 mar 2016

Ola jak to zaschnięte szałwie? One takie mają być. Ścinasz to do samej ziemi i rośnie nowa od zera.
No chyba, że nie o to Ci chodziło
inag 13:14, 19 mar 2016

babka napisał(a)

Masz 100% rację tyle, że ja nie wiem czy w ogóle chcę przemalowywać całość. Kuchnia jest częsciowo dorabiana i chyba fronty dolnych szafek zostaną skompletowane w drewnianym kolorze więc drewniane korpusy górnych będą scalać resztę. Jeszcze nie wiem bo może wyjść po prostu pstrokacizna... Tak to jest kiedy wszystko robi się na raty i bez konkretnego projektu :/ Najprościej byłoby wymienić całą kuchnię na nową ale że mam ją dużą to by mnie finansowo zabiło Mus kombinować

No to już co innego. Najpierw musisz być w 100% zdecydowana bo łatwiej pomalować niż później zmywać...
Duża kuchnia to zaleta nie wada ale finansowo urządzenie kuchni potrafi zrujnować budżet. Coś o tym wiem - pod koniec lutego moja mama robiła totalny remont. Ceny nawet najzwyklejszych mebli potrafią zwalić z nóg...
babka 14:07, 19 mar 2016

Juzia napisał(a)
Ola jak to zaschnięte szałwie? One takie mają być. Ścinasz to do samej ziemi i rośnie nowa od zera.
No chyba, że nie o to Ci chodziło

no tak tyle że nie rośnie od zera
Poczekam jeszcze, może musi się trochę ocieplić.
A kapustki rozchodników tych zakupionych i zdobycznych już się ładnie rozwijają. Będę miała Matronę
babka 14:10, 19 mar 2016

inag napisał(a)

No to już co innego. Najpierw musisz być w 100% zdecydowana bo łatwiej pomalować niż później zmywać...
Duża kuchnia to zaleta nie wada ale finansowo urządzenie kuchni potrafi zrujnować budżet. Coś o tym wiem - pod koniec lutego moja mama robiła totalny remont. Ceny nawet najzwyklejszych mebli potrafią zwalić z nóg...

Dokładnie! trzy lata temu moja też zmieniała meble i to wcale nie tak wiele szafek wyszło a zapłaciła jak za zboże. Ładnie zrobione i tak jak chciała ale mnie nie byłoby stać na taki szpas ... tak że tego
Pomaluję najpierw fronty te co trzeba a potem zobaczymy co dalej
Kuba 14:11, 19 mar 2016

babka napisał(a)

No i namieszała
Fajny pomysł ale czy do lekko rustylaknych mebli takie kryształkowe dodatki będą pasować ? Przy plecionych koszyczkach itp?

a czy te plecione koszyczki must have? ja się właśnie swoich pozbyłam, łazienkę w kolorach brązu i beżu i to szkło nie wprowadza chaosu tylko trochę elegancji przymierz z czymś
babka 14:35, 19 mar 2016