Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 21:48, 18 mar 2016

babka napisał(a)

Juzia a Ty mistrzyni dzielenia jesteś, jak je podzielić? nożem ciąć czy lepiej rozrywać kępki ręcznie ?

Ja rozrywam. No chyba, że sie nie da to idę po sekator....a jak tym też się nie da, to piłkę do metalu biorę

Aaaa! Szpadlem też dzieliłam....rozplenice i miskanty

babka 21:59, 18 mar 2016

Mateusz, Juzia dzięki, to już wszystko wiem

Malowanie łazienki skończone i tak się to spodobało że zamarzyło mi się przemalować meble kuchenne czyli sajgonu ciąg dalszy... przed świętami zdążę ??
mateuszmichn 22:34, 18 mar 2016

Eee jaki tam sajgon. Z szafkami łatwiej bo fronty wszystkie można pomalować, a korpusy szafek można stopniowo, żeby nie robić burdelu w garach
babka 22:53, 18 mar 2016

Będzie nawet prościej bo chyba tylko fronty. Ale skąd czas na wszystko bo tu okna trzeba myć a i juz w pole trzeba wyjść
Zobaczę czy eMa uda mi się nakłonić
inag 23:21, 18 mar 2016

A ja sądzę, że jak już malować to wszystko na raz. Dwa - trzy dni i po sprawie a tak to będziesz przez trzy tygodnie myśleć o tych szafkach i co spojrzysz to będą Cię wkurzać
07_Rene 07:26, 19 mar 2016

babka napisał(a)

Łoj, jak to możliwe ? moje chyba wszystkie wyszły. Może głębiej je wsadziłaś albo później ?

Raczej późno sadziłam, bo najpierw róże. To miejsce jest też trochę nachylone na północ więc mniej słońce ziemia łapie, ale inne rośliny już tam ruszyły. A w małych doniczkach sadziłam, żeby nic ich nie zjadło

Odrastają stipe z obcietych kep pokazywala ostatnio w zestawieniu porownawczym Agcia z ogrodu pachnącego lasem.
Mi wchodzą pierwsze siewki

Kuba 07:31, 19 mar 2016

babka napisał(a)
I jeszcze ptanie nie na temat. Jaki kolor dodatków w łazience doradzacie do białych kafli, mebli wenge i ścian w kolorze caffe latte ? Chodzi mi o ręczniki, pojemniki i pierdółki ? Wiem, że napewno biały i kremowy ale może coś dla złamania brązów? Myślałam o turkusie. Doradźcie proszę bo ja w kolorach to raczej cienka jestem

może dodatki szklane ze srebrnymi dodatkami, ja bym już nie szłą w kolor tylko fakturę
babka 09:28, 19 mar 2016

inag napisał(a)
A ja sądzę, że jak już malować to wszystko na raz. Dwa - trzy dni i po sprawie a tak to będziesz przez trzy tygodnie myśleć o tych szafkach i co spojrzysz to będą Cię wkurzać

Masz 100% rację tyle, że ja nie wiem czy w ogóle chcę przemalowywać całość. Kuchnia jest częsciowo dorabiana i chyba fronty dolnych szafek zostaną skompletowane w drewnianym kolorze więc drewniane korpusy górnych będą scalać resztę. Jeszcze nie wiem bo może wyjść po prostu pstrokacizna... Tak to jest kiedy wszystko robi się na raty i bez konkretnego projektu :/ Najprościej byłoby wymienić całą kuchnię na nową ale że mam ją dużą to by mnie finansowo zabiło Mus kombinować
babka 09:32, 19 mar 2016

07_Rene napisał(a)

Raczej późno sadziłam, bo najpierw róże. To miejsce jest też trochę nachylone na północ więc mniej słońce ziemia łapie, ale inne rośliny już tam ruszyły. A w małych doniczkach sadziłam, żeby nic ich nie zjadło

Odrastają stipe z obcietych kep pokazywala ostatnio w zestawieniu porownawczym Agcia z ogrodu pachnącego lasem.
Mi wchodzą pierwsze siewki

Trzymam kciuki za czosnki, pewnie wyjdą tylko troszkę później
na temat stipy dobra wiadomość ale nawet gdyby nie ruszyła ładnie to tragedii nie ma. U mnie stipy dostatek

babka 09:35, 19 mar 2016

Kuba napisał(a)

może dodatki szklane ze srebrnymi dodatkami, ja bym już nie szłą w kolor tylko fakturę

No i namieszała
Fajny pomysł ale czy do lekko rustylaknych mebli takie kryształkowe dodatki będą pasować ? Przy plecionych koszyczkach itp?