Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

07_Rene 21:14, 19 kwi 2016

inag napisał(a)

O tym samym pomyślałam
Poczochraj za uchem Allynkę ode mnie

Przyłączam się do czochrania
babka 21:43, 19 kwi 2016

malkul napisał(a)

jednak taki układ tych kęp wyglada zdecydowanie cudownie, absolutnie zachwyciał mnie tez trawnik!
asysta bardzo dostojna

Trawnik zachwaszczon, z bliska nie wygląda tak pięknie ale będę z tym walczyć no i liczę, że się zagęści. Lawendowy układ też mi się bardzo podoba. Warto słuchać mądrzejszych
Asystentka dziękuje za słowa pochwały

07_Rene napisał(a)
Ale masz psiaków U nas każdy chciałby swojego psa, ale od opieki to się nieraz migają... Przez brak ogrodzenia trzeba wychodzić regularnie.... i rano wstawać, a w weekend z tym najgorzej.
Świerk sam w sobie ładny, ale faktycznie nie nadaje się do Twojej przestrzeni. Teraz jest znacznie lepiej. Widać ile się zmieniło
Dziś pada i jest jesiennie brrr....

Ten świerk posadzony był na brzegu wjazdu do garażu ... tak głupkowato mieliśmy podwórze urządzone, plac manewrowy i tyle. Potem żal było wycinać bo ładnie rósł i nie było takiej pustki bo i planów ogrodowych sprecyzowanych nie mieliśmy.

Zwierzyniec w domu być musi ale to niestety obowiązek i wielka odpowiedzialność. Nie można pozwolić sobie na chciejstwa tylko realnie podchodzić do tematu. Ja chętnie przygarnęłabym pewnie jeszcze tuzin psów albo i więcej Niestety chcieć a móc to bardzo różne rzeczy Dzieciom trudno to wytłumaczyć, ale fajnie że i tak mają wspólnego czworonoga

Za nazwe tulipków dziękuję, muszę zanotować

PS. Uszka poczchrane

Kuba napisał(a)
Ogród wypiękniał i nabrał kolorków bardzo mi się podoba u Ciebie Olu, począwszy od nasadzeń skończywszy na idealnym trawniku

Trawnik tylko na zdjęciach tak idealnie wygląda ale i tak cieszy Dzięki za uznanie

Juzia napisał(a)
Nooo...ładny mi Stasiu

Stasisko chyba

Stanisław był dostojny ajakże

Juzia napisał(a)
Ola ile tych rozchodników potrzebujesz?

Co łaska Juziu
Kilka kępek chcę wsadzić przy różyczkach z frontu więc bez szaleństwa kochana
Dzięki, że pamiętałaś
babka 21:53, 19 kwi 2016

iwka napisał(a)
piwonie mi słabo kwitną, prawdopodobnie za głęboko rosną, muszę w sierpniu przesadzić, a Twoja już w pąkach Ładnie już masz, tak wiosennie i trawka śliczna, u mnie w tym roku trawy nie będzie

tulipany o które u mnie pytałaś to exotic emperor

Tulipanki śliczne, chciałabym mieć takie za rok Dzięki
Piwonie rzeczywiście nie lubią siedzieć głęboko w ziemi, ale nie mówione, podobno nawet jak głęboko to za jakiś czas zakwitną

kosolka napisał(a)
Ola, ale masz trawę... Szok! I ta magnolia!!!!

Jeny Olka, jak ja dawno u Ciebie nie byłam...wstyd. Ogólnie bardzo jestem do tyłu z tyloma wątkami, ze chyba nigdy nie nadrobię. Doba ostatnio za krótka Muszę Cię nawiedzić kochana
Magnolia cieszy każdego dnia, jeszcze nie wszystkie pąki się rozwinęły, będzie ich chyba 9

mateuszmichn napisał(a)
Zachwycałaś się moja piwonią. Ze taka duża a to twoja już ma paki.
Ja swoją w niedzielę przesadziłem, wiem że to nie termin ale niestety zapomniałem zrobić tego jesienią, a będzie mi blokowala inne prace. Mam nadzieję że nic jej nie będzie

Napewno nic jej się nie stanie, w najgorszym wypadku nie zakwitnie w tym roku. Jak mus to mus

inag napisał(a)

O tym samym pomyślałam
Poczochraj za uchem Allynkę ode mnie

Księżniczka poczochrana, od razu lepiej
Dzięki Ilonka

Juzia 07:03, 20 kwi 2016

Pamiętam!
Jak się zbiorę w sobie to wyślę
Dam znać

babka 22:11, 20 kwi 2016

Dzięki Juzka
babka 22:21, 20 kwi 2016

Nie wspomniałam, że wczoraj przyszły zamówione jeżówki i hortensja. Od razu posadzone. Teraz zastanawiam się na hortką, ile powinnam ją skrócić? Nad którym oczkiem tnie się Diamantino ktoś wie ?
Teraz wygląda tak:

Pozdrawiam zaglądających

leon60 22:31, 20 kwi 2016

Olu trawnik masz przepiękny
inag 00:49, 21 kwi 2016

Ja swoje tnę baaaaaaaardz nisko - nad pierwszym oczkiem - ale już je wyczułam i wiem że tak mogę. Co do tej odmiany to pojęcia zielonego nie mam dlatego pierwszy rok podcięłabym ją nad drugim oczkiem, tak asekuracyjnie ale lepiej spytaj kogoś kto ją ma.
A nie przysłali Ci jej już podciętej??? Ja zawsze dostawałam gotowe.
07_Rene 08:40, 21 kwi 2016

Hortka wygląda porządnie Ale nie wiem jak ciąć. Jak to bukietówka to chyba nisko?
babka 21:10, 21 kwi 2016

leon60 napisał(a)
Olu trawnik masz przepiękny

Dziękuje Olu, też uważam, że jest niezły choć trochę zachwaszczony