Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 14:49, 26 cze 2016

Takie stworzenie. Szkodnik to ?

polinka 16:33, 26 cze 2016

babka napisał(a)

Jeżówy cudne są

For You

Boskie te jezoweczki!
leon60 17:04, 26 cze 2016

polinka napisał(a)

Boskie te jezoweczki!

o tak ! cudowny kolor
lindsay80 17:33, 26 cze 2016

no napatrzeć się nie mogę na Twoje jeżówki, piękne.
Bzyczek też urokliwy.
Zana 17:34, 26 cze 2016

Piękne jeżóweczki. Moje dostałam, ale kwiatki w pączkach, mam nadzieję, że nie pomylone. Ależ masz wielką tę hortensję. Piknie Olu u Ciebie.
Stworzonko pierwszy raz takie widzę. Ładny całkiem cudaczek. Dobrze się komponuje z zieloną trawką.
Anda 18:26, 26 cze 2016

babka napisał(a)

Z ręką lepiej ale jeszcze nawet letnia woda parzy
Miałam właśnie pytać o tę szałwię, czy ciąć Czyli ciąć Ale jak krótko należy ?
A tu pąki jeżówek, chyba popalone Za ciepło mają przy murze czy polanie odżywką się przysłużyło ?

To dobrze, ze z reka lepiej

Co do jezowek to nie pomoge, bo nie wiem

Co do szalwii to przypatrz sie, gdzie wypuszcza nowe kwiaty. Przewaznie te nowe tworza takie widelki, stary kwiat jest w srodku i jego wycinamy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 18:54, 26 cze 2016

polinka napisał(a)

Boskie te jezoweczki!

leon60 napisał(a)

o tak ! cudowny kolor

lindsay80 napisał(a)
no napatrzeć się nie mogę na Twoje jeżówki, piękne.
Bzyczek też urokliwy.

Cieszę się, ze te kwiatki tak fajnie się wpasowały i kolorem, wysokością i pokrojem liści. Cieszę się że i Wam się podobają

Zana napisał(a)
Piękne jeżóweczki. Moje dostałam, ale kwiatki w pączkach, mam nadzieję, że nie pomylone. Ależ masz wielką tę hortensję. Piknie Olu u Ciebie.
Stworzonko pierwszy raz takie widzę. Ładny całkiem cudaczek. Dobrze się komponuje z zieloną trawką.

Też nie lubię pomyłek, trzymam kciuki za trafiony zakup
Hortensja z roku na rok większa, w tym to już wielki krzakor

babka 18:57, 26 cze 2016

Anda napisał(a)

To dobrze, ze z reka lepiej

Co do jezowek to nie pomoge, bo nie wiem

Co do szalwii to przypatrz sie, gdzie wypuszcza nowe kwiaty. Przewaznie te nowe tworza takie widelki, stary kwiat jest w srodku i jego wycinamy.

Dziękuję za instrukcję, mam nadzieję że zdołam odpowiednio przyciąć. A wiesz, że pani z działu reklamacji oceniła, że to jest Amethyt ? Jak Ty oceniasz tę szałwię ?

Zana 19:39, 26 cze 2016

Z jeżówkami miałam podobną sytuację w ubiegłym roku przy nowych sadzonkach. Pierwsze kwiaty też mi tak zaschły, następne już się rozwijały. To chyba nie skutek przypalenia, liście wyglądają ok.

A hortensję zabezpieczasz jakoś na zimę?
babka 19:47, 26 cze 2016

Tak, owijam agro chociaż najbardziej pożądane jest jej okrywanie późną wiosną by ruszające pąki nie zniszczyły wiosenne przymrozki
Uspokoiłas mnie z tymi jeżówkami