Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 00:16, 26 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
Cudna ta Twoja lawenda i jeżówy!

Jeżówki cieszą mnie ogromnie zwłaszcza, że zakwitły tak wcześnie. Bez nich donica byłaby wciąż zielona. A lawenda "viva" bladawa ale nie przeszkadza mi to, ważne że kwitnie i pachnie i zimą też wygląda ładnie
leon60 07:39, 26 cze 2016

śliczne są te jeżówki, dobry wybór
07_Rene 08:39, 26 cze 2016

babka napisał(a)

Rozmyślałam już o połączeniu z inną rózą ale boję się, że mogą mieć za ciasno bo chyba szaleć nie będę mogła. Po obu stronach są okna a nie chcę na ich tle ustawiać kratek. Mam rację czy jednak ta szerokość między drzwami a oknem starczy na taki mix ?

Laguna też bardzo ładna. Im więcej tym większy dylemat

Tu faktycznie ciasnawo jak na dwie. Tym bardziej, pod oknem raczej nie można rózy poprowadzić, bo może przeszkadzać w siedzeniu. Nad oknem można ją ewentualnie puścić dalej. Tylko czy edenka dorośnie do takich rozmiarów? A róża z powojnikiem? Tylko nie jakimś wielkim tylko 2-3 m?

Współczuję oparzenia
Za to widoki zaserwowałaś nas piękne... Świetne te jeżówki.
Ławeczka też wpadła mi w oko Fajny ma kolor.

babka 13:03, 26 cze 2016

leon60 napisał(a)
śliczne są te jeżówki, dobry wybór

Muszę przyjść zerknąć czy u Ciebie już kwitną FA moja jeszcze się ociąga ale ładnie się zapowiada, sporo ma pączków na wysokich łodyżkach
babka 13:10, 26 cze 2016

07_Rene napisał(a)

Tu faktycznie ciasnawo jak na dwie. Tym bardziej, pod oknem raczej nie można rózy poprowadzić, bo może przeszkadzać w siedzeniu. Nad oknem można ją ewentualnie puścić dalej. Tylko czy edenka dorośnie do takich rozmiarów? A róża z powojnikiem? Tylko nie jakimś wielkim tylko 2-3 m?

Współczuję oparzenia
Za to widoki zaserwowałaś nas piękne... Świetne te jeżówki.
Ławeczka też wpadła mi w oko Fajny ma kolor.

Dziś z ręką już ok, zasnęłam po 3 nad ranem... z ręką w wodzie

Nad różami muszę jeszcze pomyśleć by błędu nie popełnić bo już za dużo mam nietrafionych roślin, z którymi nie mam zbyt dużego pola manewru by wymieniać i przestawiać. Edenka rzeczywiście niewysoka i już dumałam czy jej sobie nie odpuścić. Nad Lagunę, którą zaproponoa=wałaś muszę jeszcze dobrze pomyś. Bardzo mi się podobaleć

Ławeczkę dostałam w prezencie Jej kolor jest ok choć w pierwszej chwili miałam ochotę ją pobielić
Anda 13:16, 26 cze 2016

Olu, oparzenia współczuje. Mam nadzieje, że dziś już lepiej. Widoki u Ciebie śliczne. Jeżówki super A szałwię już czas przyciąć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
beata_m 13:56, 26 cze 2016

ehhhhhhhhhh ta Twoja lawenda no i jeżówy super mają kolor!

uważaj kobitko na siebie ... macham
babka 14:45, 26 cze 2016

Anda napisał(a)
Olu, oparzenia współczuje. Mam nadzieje, że dziś już lepiej. Widoki u Ciebie śliczne. Jeżówki super A szałwię już czas przyciąć

Z ręką lepiej ale jeszcze nawet letnia woda parzy
Miałam właśnie pytać o tę szałwię, czy ciąć Czyli ciąć Ale jak krótko należy ?
A tu pąki jeżówek, chyba popalone Za ciepło mają przy murze czy polanie odżywką się przysłużyło ?

babka 14:47, 26 cze 2016

beata_m napisał(a)
ehhhhhhhhhh ta Twoja lawenda no i jeżówy super mają kolor!

uważaj kobitko na siebie ... macham

Jeżówy cudne są

For You

babka 14:48, 26 cze 2016

Ogrodowa