Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

malkul 15:37, 12 sie 2016

babka napisał(a)
To moje kolejne nowe miłości Dark Red i jeżówki Green Jewel

też kocham te ostatnią

twój ogród bardzo sie zmienił, jest cudownie, pamietam początki jak tu sie pojawiłaś teraz jest miodzio
babka 21:07, 16 sie 2016

Widziałam wcześniej wpisy ale nie miałam możliwości odpowiedzieć. Dziewczyny, Oleńko, Ewuś, Kasiu odpowiem ogólnie że bardzo mnie cieszą Wasze opinie na temat ogrodu i zdjęć ale pewnie zdajecie sobie sprawę, że na zdjęciach wszystko lepiej wygląda niż w rzeczywistości

Sylwia, gościu miły, bardzo się cieszę z Twojej wizyty i słów uznania Staram się jak potrafię no i uczę się od najlepszych
Byłam u Ciebie na pierszych stronach i widziałam, że w przeciwieństwie do mojego niezłym areałem dysponujesz. To jest dopiero wyzwanie ! Ja tak narzekam, ze mam małą powierzchnię do zagospodarowania ale chyba większej nie dałabym rady "obsłużyć". Podziwiam was wszystkie !

Małgosiu, moje początki To co było na początku wątku to jakiś koszmar ale wcześniej bywało u mnie jeszcze gorzej Obecnie też nie jest idealnie ale zaczyna zadowalać. Cieszę się, że wpadłam na pomysł podwyższonych donic co pozwoliło mi wyrównać poziomy. A potem trafiłam na Twój ogród, który był dla mnie jedną wielką inspiracją. W sumie wszystko zaczęło się od Ciebie Dziękuję
Agania 21:25, 16 sie 2016

babka napisał(a)
Miałam zamiar tam przy słupie, za tatarakami, posadzić skrzyp zimowy ale wyczytałam ostatnio że jeśli nie siedzi w wodzie to nieciekawie wygląda, przysycha. To samo papirus, na którego też miała chrapkę. Ma ktoś pomysł co wyższego, o pionowym raczej wyprostowanym pokroju, kojarzącego się z wodą mogłabym tu posadzić? To patenia

Moje siurkadełko

Siuradełko ładnie króluje w Twojej fotografii

W tym miejscu sprawdzi siē irys żółty, najładniejszy variegata majową porą, skrzyp zimowy, przetestowany u mnie, nawet w wodzie miał problemy, a po zimie ledwie odbijał.
babka 22:55, 16 sie 2016

Agania napisał(a)

W tym miejscu sprawdzi siē irys żółty, najładniejszy variegata majową porą, skrzyp zimowy, przetestowany u mnie, nawet w wodzie miał problemy, a po zimie ledwie odbijał.

A może jednak się skuszę Dziękuję za podpowiedź Agatko
Tylko ta symetria jaka powstanie jeśli go tam wsadzę ...

Jak znajdę u siebie takiego iryska to spróbuję
babka 00:20, 17 sie 2016

Wszyscy wiedzą jak wygladają jeżówki ale ja nie mogę się powstrzymać, są takie piękne

babka 00:20, 17 sie 2016

Te mają prawie w całości zjedzone liście, wszystkie wygladają ja jedno sito nie mam pojęcia co je tak pożarło. Wczesnym latem zbierałam z nich setki maleńkich ślimaków ale w końcu opanowałam inwazję a jednak dziur przybywało cały czas

babka 00:21, 17 sie 2016

i moje webenowe poletko

babka 00:21, 17 sie 2016

Vanillki są na różnych stadiach rozwoju

tatarakom podoba się to miejsce. Jak widać do trzech razy sztuka

Tym już trzeba bedzie bardziej dogadzać z podlewaniem

Szukam pomysłu na zasłonki. Jak uszyć, co zrobić by się nie "wiewały" jak szalone ? Mam grube, żaglowe płótno, chcę by przy silniejszym wietrze nie łopotały. Myślałam wszyć jakieś obciążniki, macie może jakieś pomysły co by można zastosować ?

(Tu na zdjęciu to chwilówka zapożyczona z tarasu, nie sugerować się proszę )

babka 00:30, 17 sie 2016

A tu moja żałosna stipa.
W ogóle jest tu bardzo żałośnie, nie mam pomysłu co zrobić ze ścieżką, czym wyłożyć, wysypać? Żwirek odpada bo tam zbyt wąsko jest i przy każdym podlewaniu będę w to wężem korę wgarniała.
Poza tym rośliny. Tak nie może zostać !!!!!!!!
Jak mam je rozmieścić ?? Stipy napewno wylecą ( w tym roku wsadzone tam są awaryjnie )
Myślałam w ich miejsce dać Red Barona, pod nim tak jak są te czerwone żurawki, rozmnożyć trawki, porozsadzać w miejsce wrzosów ?? Co z tym fantem zrobić ?

Kuba 07:23, 17 sie 2016

Czy ta rabata jest przy ulicy? Nie chcesz się od niej trochę zasłonić? Jeśli tak to pomyślałam o żywopłocie z cisa formowanym w półkole