Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 00:08, 21 cze 2017

adewzuol napisał(a)
Ola śliczny awatarek, pozdrawiam.

Chwilowy Dzięki, odpozdrawiam

babka 00:10, 21 cze 2017

Na dobranoc

Katkak 07:10, 21 cze 2017

Jaki cudny ten niebieski garnek i te rojniki. A awatarek ekstra .
UrsaMaior 08:19, 21 cze 2017

Ehh jaką masz stipę... Moja w zeszłym roku marna była, w tym roku zastąpiłam ją sporobolusem, ale wolę nie patrzeć na to miejsce, bo bardzo kiepsko wygląda
Zana 08:20, 21 cze 2017

Palenisko świetnie się wpasowuje w klimat Twojego ogrodu, pięknie wygląda, brawa dla eMa.
Co do drzew - nie wiem czy bym usuwała tę jedną tuję. W tej przerwie między nimi a kojcem weszłyby chyba teraz dwie umbry i na moje oko fajnie by to wyglądało. Chociaż osobiście posadziłabym dwa wyższe drzewa o nieco bardziej rozwichrzonej koronie (np. klony), żeby przysłonić ścianę tego budynku w tle. Wpadł mi też ostatnio w oko jarząb turyndzki fastigiata. Ale rozumiem argumenty z cieniem. Po lewej stronie widziałbym bordowego buka, ale to też wysokie drzewo i chyba za wąsko tam jest. Więc może umbry po lewej stronie tujek.

Ślimaków współczuję serdecznie i nie dziwię się, że Ci się cierpliwość do nich skończyła. No załamka z takimi ilościami. Normalnie ślimakowy horror masz. Dobrze, że ja ich nie mam, bo mogłabym ogród zamknąć na kłódkę.
iwka 09:20, 21 cze 2017

cześć kapelusznico

no jakie piękne strzeliste sukulenty masz
babka 09:25, 21 cze 2017

Katkak napisał(a)
Jaki cudny ten niebieski garnek i te rojniki. A awatarek ekstra .
lubię takie rojniki a garnek maminy, jeszcze jakiś żeliwny od niej wydębię
babka 09:27, 21 cze 2017

UrsaMaior napisał(a)
Ehh jaką masz stipę... Moja w zeszłym roku marna była, w tym roku zastąpiłam ją sporobolusem, ale wolę nie patrzeć na to miejsce, bo bardzo kiepsko wygląda

Ta stopa rok temu masakryczna była, włosy zielone i wszystkie na glebie, myślałam że po zimie padnie ale nieee Fajnie tańczy i chyba żadna trawka jej nie sastąpi
babka 09:41, 21 cze 2017

Zana napisał(a)
Palenisko świetnie się wpasowuje w klimat Twojego ogrodu, pięknie wygląda, brawa dla eMa.
Co do drzew - nie wiem czy bym usuwała tę jedną tuję. W tej przerwie między nimi a kojcem weszłyby chyba teraz dwie umbry i na moje oko fajnie by to wyglądało. Chociaż osobiście posadziłabym dwa wyższe drzewa o nieco bardziej rozwichrzonej koronie (np. klony), żeby przysłonić ścianę tego budynku w tle. Wpadł mi też ostatnio w oko jarząb turyndzki fastigiata. Ale rozumiem argumenty z cieniem. Po lewej stronie widziałbym bordowego buka, ale to też wysokie drzewo i chyba za wąsko tam jest. Więc może umbry po lewej stronie tujek.

Ślimaków współczuję serdecznie i nie dziwię się, że Ci się cierpliwość do nich skończyła. No załamka z takimi ilościami. Normalnie ślimakowy horror masz. Dobrze, że ja ich nie mam, bo mogłabym ogród zamknąć na kłódkę.

Zostawić 4 i dwa drzewa ? Już wczoraj eM z piłą do niej szedł ale kazałam dać na wstrzymanie.
Trochę jest z tym techniczny problem bo one ciut wyżej są osadzone a krawężnik wychodzący poza kostkę dziwnie będzie wyglądał.
Miałam plan zrównać go z kostką po wycięciu 4
Co robić ?
Jarząby mam na uwadze ale oczyma wyobraźnię widzę tam umbry z tym paleniskiem to foch był taki że hej! Ale musiał pomysł przetrawić przez dwa tygodnie i w końcu uznał, że nawet całkiem nieźle będzie. Teraz sam jest zadowolony
babka 09:42, 21 cze 2017

iwka napisał(a)
cześć kapelusznico

no jakie piękne strzeliste sukulenty masz

Zainspirowała świecie mnie haaaa
Sukulenty ewidentnie się kojarzą