Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

magnolia 10:33, 21 cze 2017

przyszłam do Ciebie, bo zanęciła mnie śliczna fota Twoja.
Weszłam i się zachwyciłam. Jakie zmiany, jak pieknie!
Babko, świetna robota.

Mogę wtrącić swoje do dylematów drzewnych?- mnie tam własnie niezbyt pasują drzewa - kule, bo będziesz miała zbiory różnych geometrycznych kształtów- obok propotopadłościanów tuj, kule na nodze- obie formy bardzo wyraźne i mocne.
Poszłabym albo w coś smukłego,a bardziej swobodnego, albo w kolumnowe.
Moga byc grusze Chanticleer, graby Fastigiata lub podobne, coś pisałaś o jarzabach- jakieś dość smukłe... tego typu
magnolia 10:34, 21 cze 2017

miłorzęby tez mogą być, nawet zwykłe,
babka 11:15, 21 cze 2017

Magnolia jakże się cieszę z Twojej wizyty
Pamiętam o gruszach, kiedyś już mi je polecałaś ale one ciężko dostępne są.

Wspominałaś też o jarząbach Autumn Spir,teraz doszły graby,miłorzęby. Zmienisz mi optykę i zaczynam chyba to widzieć.
Już mnie wcześniej Paweł próbował naprowadzić na smukłe formy co od razu odrzuciłam, widać całkiem niesłusznie.
Może nie musi to być szeroka korona rzeczywiście, chodzi tylko o odwrócenie uwagi od nieładnych zabudowań u sąsiada
Chyba sobie zrobię jakąś wizualizację, tak zrobię

Dziękuję za miłe słowa
Magda70 12:12, 21 cze 2017

babka napisał(a)
Dziś był pracowity dzień

baaardzo mi się podoba to miejsce!!
Magda70 12:22, 21 cze 2017

babka napisał(a)

Zainspirowała świecie mnie haaaa
Sukulenty ewidentnie się kojarzą

no kojarzą się
babka 14:48, 21 cze 2017

Magda70 napisał(a)

no kojarzą się

Heeee

Grillowisko nam też się podoba mimo pomniejszenia już i tak maluśkiego trawniczka
Cieszę się że popierasz pomysł i realizację
aniula 14:48, 21 cze 2017

Poczytałam trochę z początku, trochę z końca... Jestem zachwycona. Podoba mi się taki styl. Raczej nic nie doradzę, bo na razie obserwuję inne ogrody,szukam inspiracji i dopiero dojrzewam (oj dłuuuugo) do zmian na swoim podwórku z bardzo przypadkowymi nasadzeniami.
Świetne zdjęcia pięknej przestrzeni
beata_m 20:21, 21 cze 2017

uwielbiam kadry z Twojego ogrodu moja miła Pani w pięknym kapeluszu i widzę kolejne zmiany i przeróbki Olala ... Magnolia to ma pomysł!
pawel_snopek 20:57, 21 cze 2017

babka napisał(a)

Widzisz Paweł a mnie kolumnowe tutaj pasują. Już mam wysoki szpaler cyprysów, potem kolumny brabantów i znów kolumnowe drzewa? Chyba okrągła korona ponad płotem najciekawiej by wyglądała co?
Nie chcę ich sadzić w jednym rzędzie, myślałam je trochę poprzestawiać względem płotu.
A w Twojej szkółce są dostępne umbry ?
Szukam na necie i ceny studzą mój zapał bardzo skutecznie

My już wszystkie umbry sprzedaliśmy ale mogę się dowiedzieć czy będą zamawiane
babka 22:10, 21 cze 2017

aniula napisał(a)
Poczytałam trochę z początku, trochę z końca... Jestem zachwycona. Podoba mi się taki styl. Raczej nic nie doradzę, bo na razie obserwuję inne ogrody,szukam inspiracji i dopiero dojrzewam (oj dłuuuugo) do zmian na swoim podwórku z bardzo przypadkowymi nasadzeniami.
Świetne zdjęcia pięknej przestrzeni

Byłam dziś u Ciebie na chwilkę i po tym co widziałam za głowe się złapałam. Myślałam, że ja miałam trudny teren ale okazuje się, że przy Twoim to była bułka z masłem Na pewno jeszcze do Ciebie wpadnę bo chcę doczytać do końca
Na forum jest mnóstwo inspiracji, nic tylko czerpać
Cieszę się że zaglądasz do mnie i że Ci się podoba