Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia

Magda70 22:33, 07 kwi 2015

zdjęcie otwierasz w Paincie...zamalowujesz i zapisujesz...
Jagodaa 22:39, 07 kwi 2015

Tak sobie podglądam, jak wspólnie gryziecie ten orzech, ale ostatnio czasu u mnie brak, trochę większe obłożenie w pracy i też już niczego nie godzę .

Cisy będą wg mnie dobre. Nie zabiorą Ci tu dużo miejsca, bo ekran można uformować wąski, a w tym akurat miejscu chyba nie potrzebujesz bardzo wysokiej zasłony.
jalos 22:46, 07 kwi 2015

Mysza napisał(a)
A
Ja lubię brzozyszybko rosną i pieknie szeleszczą
Jest z nimi troszkę pracy jesienią jak gubią liście, ale doorenbosy mają je większe
A nie chcesz dać klonów takich jakie masz???

Te moje klony to posadzone są co 4 metry i straszne dziury są między nimi, które chciałabym wypełnić - kiedyś myślalam o wiśniach pissardi wysoko szczepionych wsadzonych na zakładkę z klonami, potem mi po głowie chodziły klony crimson centry.
Dziś nie mam lepszego zdjęcia - to jest zrobione z poziomu tarasu - akurat pomiędzy klonami mam okno sąsiada (a gdzie je nie mam tych okien - wszędzie je mam...)

A z lewej strony może w narożniku dac brzozę dorenboose a potem z 5 grabów?

Nie mam zdjęcia z odpowiedniej perspektywy - jutro muszę coś cyknąć.

I jutro do wieczora odwyk

jalos 22:51, 07 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)

Cisy będą wg mnie dobre. Nie zabiorą Ci tu dużo miejsca, bo ekran można uformować wąski, a w tym akurat miejscu chyba nie potrzebujesz bardzo wysokiej zasłony.

Mam taką potrzebę wyhodowania wysokiego zielonego muru z tyłu ogrodu, że na froncie dla odmiany już nie chcę się tak zabudowywać - nawet ogrodzenie planuję zrobic na 130 cm, czym pamiętam zadziwiłam jazzy.
Jagodaa 22:56, 07 kwi 2015

Aga mnie się wydaje, że te klony zetkną się koronami i wcale aż tak długo nie będziesz na to czekać. Ja mam Umbraculifery posadzone co 3m, to co dopiero takie duże klony. Chyba nie mieszałabym ich naprzemiennie z innym gatunkiem.
Mysza 09:11, 08 kwi 2015

Jagoda chyba ma rację.
Te klony szybko urosną i korony się połączą.

Ja wiem Aga.Ty chciałabyś pewnie już, od razu być zasłonięta
Ja mam to samo u siebie i już wiem, że tak się nie da.
Posadziliśmy ostatnio nasze 2 klony,razem, po to aby była większa korona
Ja chyba pomiędzy nimi nic bym już nie sadziła, bo będzie za dużo.
Ale to tylko moje zdanie.Ja nie mam takiego doświadczenia jak dziewczyny.

Pomysł z cisami mi się podoba
MirellaB 10:16, 09 kwi 2015

A po środku nie zmieści się takie samo drzewko? Ja bym poradziła.
Przejeżdżałam w pobliżu tego osiedla,ale tam się dużo buduje
jalos 00:05, 10 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
A po środku nie zmieści się takie samo drzewko? Ja bym poradziła.
Przejeżdżałam w pobliżu tego osiedla,ale tam się dużo buduje

Mirellka za ciasno będzie....
Dziewczyny mają rację, że drzewom przybęcie objętości, a mi brak cierpliwości....
nawigatorka 20:23, 10 kwi 2015

Witaj.ja tez uważam ze klony się zetknął i nie ma co z nimi kombinować dodając inne drzewa.jeszcze z tyłu masz thuje. Myślę że wystarczy by się osłonić.tylko potrzeba czasu a wydaje mi się ze poziom twojej frustracja. Nie ułatwi czekanią... I się nie dziwię.cisa to tez dobry pomysł bo będą pięknym tłem dla rabaty tylko musialyby być nie takie budynki jak często się spotyka. A czy te klony będą częścią rabaty czy pozostaną w trawniku?
nicol21 18:04, 11 kwi 2015

Cześć Aga! Fajną masz kanwę. Fakt, że mnogość okien podwyższonych w koło utrudnia troszkę sprawę ale na pewno stworzysz super klimat! Bardzo podobają mi się te ukośne linie w planie Gabiony też będą super pasowały do elewacji.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies