Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród nad rzeką...

Mój ogród nad rzeką...

babka 23:30, 03 wrz 2015

Oj Olu pięknie u Ciebie ! Jak patrzę na Twój dojrzały i zadbany ogród to mój przestaje mi sie podobać :/
Cudownie z tymi brzózkami, cudownie!
Atrakcji z nornicami współczuję ale nie uwierzysz co jest zmorą mojego trawnika - dżdżownice! Jest ich mnóstwo, wykopują górki i robią mini kratery. Trawa w tych miejscach nie chce rosnąć ale mam nadzieję, że z czasem zarośne. Oby mi kreta nie zwabiły swoją aktywnością tfu tfu ...!!
Wstawiaj więcej fotek, oko nacieszam
chojna 09:43, 04 wrz 2015

babka napisał(a)
Oj Olu pięknie u Ciebie ! Jak patrzę na Twój dojrzały i zadbany ogród to mój przestaje mi sie podobać :/
Cudownie z tymi brzózkami, cudownie!
Atrakcji z nornicami współczuję ale nie uwierzysz co jest zmorą mojego trawnika - dżdżownice! Jest ich mnóstwo, wykopują górki i robią mini kratery. Trawa w tych miejscach nie chce rosnąć ale mam nadzieję, że z czasem zarośne. Oby mi kreta nie zwabiły swoją aktywnością tfu tfu ...!!
Wstawiaj więcej fotek, oko nacieszam

Ola nie przesadzaj u Ciebie tez ślicznie ☺ I ogród i taras.
Mój ogród dojrzały ? Prawie wszystkie rośliny tegoroczne , żywopłotowe sadziłam spore i tak urosły. Hortensje regularnie nawożę, trawki rosną szybko.

U nas dziś na szczęście pada. I ma padać do końca tygodnia.
Może woda w studni się podniesie. Oby.
chojna 11:11, 04 wrz 2015

Z nowości:

Kulka przesadzona w inne miejsce. W projekcie jest kosodrzewina Mops.

Rozplenice Moundry (pierwsze za buksem, na nimi miskanty variegatusy) zamówiłam przez Internet. Więcej w tej szkółce nie zamawiam.
Wszystkie trawy przysłali poucinane, pourywane. Jedynie dwa miskanty nie były ścięte.

I kosaćce, które mi przysłano. Miałam reklamować, ale przesyłka w cenie roślin, więc sobie darowałam.

Żuraweczka

Jałowce Blue Carpet- miniaturowe.

Hościska. Uwielbiam jak ta kulka w nich siedzi

RH nie daje rady. Teraz przy braku podlewania już raczej nie ma szans. Choć ziemia jeszcze mokra, dodatkowo dziś deszcz. Do wymiany.

Rozplenica nie wiem jakiej odmiany przesadzona pod taras. Wokół tasasu wychodzi mi rabata trawiasta. Rabata w trakcie powstawania, więc proszę nie patrzeć na linie kroplujące.
chojna 11:15, 04 wrz 2015

Nowe Carexy Evergold.

I hortka, która jeszcze ma nowe kwiaty.

A_gawa 18:14, 06 wrz 2015

chojna napisał(a)
Tak wygląda w tej chwili mój trawnik. Dzisiaj lub jutro dojedzie ziemia, to wezmę się za dosiewki.

Chojna! Kurcze, ta fotka przekonuje mnie do Szmaragdów. Chciałabym świerki serbskie, ale nie chce kłopotów z sąsiadami.

Ogród masz pięęękny. Dopingujesz mnie do pracy - wielkie dzięki ))
chojna 23:00, 06 wrz 2015

Agus dziękuję, ogród dopiero się tworzy.
Szmaragdy polubiłam , choć bardzo się wzbranialam, bo mają je wszyscy.

Najważniejsze to zasłonić się od oczu gapiów.

Nawadnianie działa z powrotem. Okazało się , że to nie brak wody a awaria pompy. Uffff. ....
babka 09:47, 07 wrz 2015

Olu pytałaś u mnie o werbene, tu chyba znajdzies, o niej wszystko https://www.ogrodowisko.pl/watek/160-verbena-bonariensis-werbena-patagonska

Trawy w przyszlym roku będą już piękne. Pierszy sezon jest dla nich zawsze ciężki nochyba że ssie kupi już dorodne okazy.
Zakupy w necie robią się coraz bardziej ryzykowne
Ewkakonewka 21:23, 13 wrz 2015

Hej
Cudowne obrazki z ogrodu
Wiesz, że mój Rh też taki biedny był, a teraz po deszczach ożył, aż się mocno zdziwiłam bo mu szans nie dawałam. Także jest nadzieja, że Twój jeszcze się ocknie
chojna 21:29, 13 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Hej
Cudowne obrazki z ogrodu
Wiesz, że mój Rh też taki biedny był, a teraz po deszczach ożył, aż się mocno zdziwiłam bo mu szans nie dawałam. Także jest nadzieja, że Twój jeszcze się ocknie

Ewa dzięki że piszesz , bo już dzisiaj chciałam go wykopać.
chojna 21:34, 13 wrz 2015

Dostałam cisa elegantissima. Ledwo się zmieścił do auta.
Już posadzony , ale nie cyknęłam fotki , bo mnie mały człowiek przegonil do domu.

Dostałam też łajno krowie , które wrzuciłam do kompostu.
Wolno mi idzie zapelnianie kompostownika , bo skoszona trawą ściółkuję rabaty.

Ogólnie działam ogrodowe. Przez ostatnie dni zrobiłam dosiewki po kopaniu pod nawadnianie.