Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

Mixtoorka 21:14, 14 mar 2016

Mój jest nisko szczepiony, chciałabym wyżej . Ale gdy się nie ma co się lubi cieszę się, że kupiłam go na żywo a nie on line

Masz Janie miejsca, w których kupujesz swoje okazy to i krzaczastego upolujesz
bql3 21:23, 14 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Mój jest nisko szczepiony, chciałabym wyżej . Ale gdy się nie ma co się lubi cieszę się, że kupiłam go na żywo a nie on line

Masz Janie miejsca, w których kupujesz swoje okazy to i krzaczastego upolujesz

moje terytorium łowieckie tj. zakupowe strasznie sie skórczyło i nie ma już dla mnie ciekawych okazów do kupienia na terenie zamieszkałym przeze mnie - muszę już jechać na Czechy tam teraz się zaopatruję
Mixtoorka 21:36, 14 mar 2016

Aaa takie międzynarodowe masz teraz towarzystwo, dobrze, że masz gdzie jechać. Ode mnie do Czech jest ....daleko. pozdrawiam
bql3 21:45, 14 mar 2016

Mixtoorka napisał(a)
Aaa takie międzynarodowe masz teraz towarzystwo, dobrze, że masz gdzie jechać. Ode mnie do Czech jest ....daleko. pozdrawiam

.. no Ty masz kawałek zaś ja tylko 70 km. Na mnie pora i dziś już uciekam z ogrodowiska - gorąco pozdrawiam

Jan
Ludwika 12:23, 19 kwi 2016

To ja mam jeszcze bliżej do Czech, ok. 3 km Podpowiedz, gdzie konkretnie jeździsz?
eda 13:55, 19 kwi 2016

bql3 napisał(a)
Witam,

hmm...no jeszcze wiosna na dobre się nie zaczęła a klon palmowy Dissectum dał przysłowiowego czadu i szaleje, śpieszno mu do wiosny czy cuś? - no ale mimo to to jest chyba jakaś masakra z jego strony ,zresztą sami popatrzcie na fotki:

pozdrawiam
Jan

ale dobrze trafiłam jaki delikatuchny super pochuchaj mu ode mnie pozdrawiam Janie wiosennie A mojego mikrusa przesadziłam pod gryla i eksperymentuje może tutaj będzie zdrowszy paaaa
Basiula 17:29, 19 kwi 2016

Janie, ależ fajne klimaty u Ciebie! Przeuroczo.
bql3 23:15, 20 kwi 2016

Witam,

Ludwiko
- na Czechy jak jadę to Opava i okolice no i zamierzam też w tym sezonie o Ostravę zachaczyć jeszcze.

Edo
- piszesz że przesadziłaś klonika - a co z nim jest nie tak że musiałaś mu zmienić lokalizację na rabacie? (proszę napisz).

Basiu
- dziękuję za Twe odwiedziny u mnie i za miłe słowa - no również cieszę się że herbaciarnia Ci się podobała, ale też wiem że do osiągnięcia tzw. 'ideału' w mym ogrodzie herbacianym oraz tego co w nim zaplanowałem to mi jest daleko i że wiele jest pracy jeszcze przede mną.

pozdrawiam
Jan

ps
W prognozie pogody - zapowiadali dzisiaj jakieś spadki temperatur nocą -oby się to nie sprawdziło.
Edyta10 02:17, 21 kwi 2016

mój Dissectum chyba padł nie daje oznak życia, chociaż poczekam jeszcze.... a nóż widelec... ale i tak rozglądam się za jakimś okazem czerwonym...
bql3 11:39, 24 kwi 2016

Witam,

Totalny brak wolnego czasu na cokolwiek ale wiosna nie czeka więc zapraszam na mały wiosenny spacer po herbaciarni - jest też lekki powód dumny, gdyż wszystkie okazy klonów palmowych w tym Shrosawurum jak i jeden klon japoński przetrwały zimę w doskonałej kondycji. Więc postanowiłem wrzucić parę wiosennych fotek z moich rabat no a efekt to musicie ocenić sami - życzę miłego oglądania.

za moment będą kolejne....