Nie mów tak bo cały płonę i ma rumieńce ... wiesz ja ciągle jeszcze jestem w temacie klonów amatorem i cały czas się uczę a do ideału to ho ... ho to mi daaaaleko - zaś co do klonów to fakt, pokorę trzeba mieć i zrozumienie bo należą do kruchych i nie łatwych roślin w uprawie na ogrdzie.
Jak słusznie zauważyłaś klonami możesz zaczarować każdy ogród i nie trzeba kwiatów - taki właśnie jest mój zamysł w tworzeniu ogrodu herbacianego i konsekwentnie go realizuję. Kwiaty choć są bardzo piękne to mają jeden mankament - krótko cieszą oczy swoim urokiem. Co innego klony - bo odpowiedni dobór ich odmian oraz odpowiednie zestawienie na rabacie może cieszyć oko o wiele dłużej.
Dziękuję za Twe odwiedziny u mnie zapraszam częściej
Dziękuję, Janie! Klon za różę tu uchodzi, albo jeszcze lepiej! Bo róża, tak jak mówisz, zakwitnie i przekwitnie, a klon trwa! Aż do jesieni! A jesienią nowa odsłona!
..a są też takie odmiany klonów palmowych, że posiadają rózne kolory liści na wiosnę , inna barwa latem a inaczej się przebarwiają na jesień - no to jest w ten czas PARADA.