ja właśnie przed nimi mam Cuningham White, tylko, że na razie na tyle małe, że nie spełniają swojej funkcji i częściowo Variegatusy się rozlazły, a w ogóle z 6 szt. 2 zdechły, wiosną będę musiała dokupić.
Kasiu, to wrzosowisko, to była pierwsza rabata jaką zakładałam w ogrodzie, wszystko co tam jest było kupowane na zasadzie "podoba mi się, to biorę" z golterią było tak samo, kupiłam, posadziłam i rośnie sobie.
Przyrasta nieznacznie, ale problemów żadnych nie stwarza.
W ubiegłym roku grzyb mi kilka wrzosów wyeliminował, z wrzoścami problemów nie miałam.
Miłorzęby mam od zeszłej jesieni, nie przycinałam ich, choć wiem, że niektórzy to robią, moje w chwili zakupu były dosyć kształtne, a jak porównuję zeszłoroczne zdjęcia to widzę, że bardzo ładnie urosły.
Ciężko mi stwierdzić o co chodzi z takim nierównym wybarwianiem, moje dwa wybarwienie mają bardzo zbliżone.
Renia, to Buchannani, one jako jedyne z brązowych przezimowały mi w 100%, jak teraz też będzie taki dobry bilans to na wiosnę mam już na nie inny plan.
I masz zupełną rację, już postanowione 3 świdośliwy tam posadzę, w przyszłym tygodniu będę pytać w jednej szkółce, a jeśli nic sensownego tam nie wybiorę to zostawiam to już na wiosnę.