Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

abiko 15:06, 15 maj 2018

U ciebie pierwsze Munstead W. zakwitną a u mnie Whilliam Sh.
A mi czosnki Ivory wypadły zamiast się podzielić a lawendzie nie wspomnę.. widac mnie nie lubią.

Tak ślicznie masz, że chyba jeszcze raz fotki obejrzę.
lindsay80 16:20, 15 maj 2018

Magleska napisał(a)
śliczne kadry kolorowo ,bajecznie ilość czosnków niesamowita
ps.jeśli bedziesz potrzebować mnie ,to dzwoń ....już jestem na chodzie

co roku czosnkow dokupuje, to sie juz przez 3 lata ich nagromadzilo.

Dzięki za dziś, mam nadzieję, że kiedyś się na żywo spotkamy, zapraszam.
lindsay80 16:21, 15 maj 2018

anpi napisał(a)
O! zidentyfikowałam u Ciebie swoje iryski,które mają kwiaty o wiele niższe niż liście(w dużej kępie jakoś słabo je widać, co mnie zawsze irytowało)- myślałam, że to wina suszy lub słabej gleby a to iryski trawolistne i one tak po prostu mają

Z tymi niskimi kwiatkami to prawda, za to kępa liści ładna przez cały sezon i z tego powodu tez warto je miec.
lindsay80 16:22, 15 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Hmmmmm no to mi dałaś do myślenia. Ale jaki inny powód może być? Może zgniły

Myślę, że to bardziej prawdopodobny powód.
lindsay80 16:27, 15 maj 2018

MirellaB napisał(a)
Zawilce wiosenne niezbyt mi się podobają, bo przypominają mi astry, a ja astrów nie lubię

Oglądam zdjęcia i stwierdzam już od jakiegoś czasu, że Ty masz dużo gatunków roślin. Na początku jak zaczęłam odwiedzać Twój wątek to wydawało mi się, że idziesz w ograniczoną ilość gatunków

Piękny masz ogród, to już wiele razy pisałam

te Polish Star mają rzeczywiście kwiaty bardzo podobne do astrów, a do tego ich kolor ni to biały, zielony, bladoróżowy - są takie nijakie.

Mam dużo gatunków - dwie długie rabaty co prawda ujednoliciłam na całej długości, ale gdzieś musiałam te wszystkie rzeczy co tam nie pasowały przesadzić i wyszło tak, że jedna duża rabata to mieszanina wszystkiego, jeszcze pewnie roszady na niej mnie czekają, bo nie wszystko do siebie pasuje, ale to kwestia zmiany kombinacji i będzie ok.
lindsay80 16:28, 15 maj 2018

siakowa napisał(a)
faktycznie szczęście

o tak, odeszło mi sporo roboty.
lindsay80 16:29, 15 maj 2018

effka napisał(a)
Czosnkowa rewia mody! Bajecznie

część już przekwitło na następne czekam, maj w końcu zrobił się normalniejszy pogodowo, więc może będą kwitły dłużej niż tulipany.
lindsay80 16:33, 15 maj 2018

Monia81 napisał(a)

To dobra wiadomość, że się te bodziszki rozrastają, czyli mam szansę, że u mnie też się rozrosną, właśnie kupiłam sobie takiego korzeniastego, pierwszy bodziszek u mnie w ogrodzie piękne kadry bodziszki z iryskami i z jarzmiankami cudnie buziaczki Edytko

mi też się to zestawienie podoba.
Nie wiem czy wszystkie odmiany bodziszków takie ekspansywne ale korzeniasty na pewno.
lindsay80 16:35, 15 maj 2018

makadamia napisał(a)
Te różowe, pod irysami to korzeniaste?
Ja też mam korzeniaste, ale kwitną inaczej. Powiedziałabym wręcz, że kwiaty nie są ich ozdobą. Natomiast do zadarniania w trudnych miejscach - idealne

dostalam je jako korzeniase, w necie ogladalam i wydaje mi sie ze to by sie zgadzalo.
Pokazywalas swoje?
lindsay80 16:36, 15 maj 2018

Makusia napisał(a)
Uwielbiam Twoją umbrową-cały ogród masz cudny, ale umbrowa to moje ulubione miejsce u Ciebie. idealne dla mnie- porządek, ordnung i linijka, a do tego smak, zapach i wszystko w punkt!

tez ja lubie, choc jeszcze niewielkie zmiany tam przewiduje.
No i czekam na miskanty sadzone w zeszle lato - moze już w tym roku sie wylonią zza bukszpanów.