Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:05, 21 maj 2018

Anitka napisał(a)
Ogród aż kipi zielenią i bujnością, fajnie dobierasz rośliny na rabatach, tak aby coś o każdej porze było atrakcyjnego. Bodziszki i czosnki lubię bardzo. To u mnie zestaw obowiązkowy.

Dojrzałam kamasję. Kojarzysz kiedy jej liście zasychają? W miarę szybko jak u czosnków i tulipanów czy dłużej są atrakcyjne?

Cieszą mnie takie miłe słowa

Kamasjom jak na razie w ogóle nie obsychają liście, po same czubki są zielone.
Na jesieni kupiłam cebule niebieskich, ale wygląda na to, że one w tym roku nie zakwitną, białe kwitną już 2 rok i minimalnie się rozmnożyły.
lindsay80 11:09, 21 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Jak zawsze ślicznie u Ciebie. Miło tak z rana oczy nacieszyć

zieleń teraz dominuje, wszystko bujnęło bo ilość deszczu jaka spadła w zeszłym tygodniu była ogromna.
lindsay80 11:11, 21 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
I jeszcze zapytam o irysy trawolistne, na jakim rosną stanowisku? U mnie dopiero coś tam liście widać, ale mają stosunkowo mało słońca.

zachodnia wystawa, z rana słońce je smyra jakieś 4- 5 h i potem od 16-tej do wieczora.
lindsay80 11:13, 21 maj 2018

Magleska napisał(a)
warzywnik mniam, w dodatku świetnie wygląda ...
..śliczne kadry pooglądałam na dzień dobry.....tyle kwiatów -lubię
Spokojnej Niedzieli

Najważniejsze, że można wyskoczyć, narwać zieleniny do zupy, na sałatkę i mieć pewność, że zdrowe, niepryskane.

Lubię zmienność i kolor na rabatach, więc u mnie, p[rzez cały rok coś kwitnie.
Makusia 12:30, 21 maj 2018

Mężne warzywka, rosną dzielnie

Glediczja piękna jest jednak- różne były moje odczucia, co do tej rośliny, miałam dwie, potem jedną, teraz nie mam żadnej, ale jak na nie patrzę (u kogoś ), to zachwycam się ich ażurowością i koronkowością niezmiennie. Do tego ten limonkowy kolorek- cudne są!
kasja83 13:40, 21 maj 2018

Edytko piękne kadry!!
Moje czosnki-jakby drugi sezon kwitnięcia oceniam miernie-nie wszystkie zakwitły. Krzyśki de facto żadne.

U mnie też pięknie wszystko podlało-teraz ciepełko i liczę, że trawnik szybko się zazieleni
16:04, 21 maj 2018
lindsay80 napisał(a)

a ja od czasu do czasu podglądam jak idzie z tym wyborem i musze powiedzieć, że oczarowały mnie buki Tricolor, które Ci dziewczyny proponują, świetny pokrój ma to drzewo.
A jeśli byś się decydowała na Nigrę, to zajrzyj do Admete, mi się u niej bardzo podobają Nigry prowadzone w takich wrzecionowatych kształtach, takie by mi u Ciebie pasowały.
O choćby na tej stronie były ich aktualne fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2242-jak-zamienic-gline-w-wymarzony-skrawek-ziemi?page=928

dlatego właśnie na miejsce świerka wsadze dwie nigry zeby rozbić ta zieleń ...jeszcze ich nie zaczełam szukać ...buka tez wsadze na przodzie rabaty na przeciwko tarasu bedzie dobrze pasował ...bo to linia rabat z kolekcja buków mam tam 3 buki to i 4ty bedzie ok
SlonecznyOgrod 18:26, 21 maj 2018

Faktycznie trawy masz wielkie o tej porze, chyba większych nigdzie nie ma
nawigatorka 21:29, 21 maj 2018

AngelikaX napisał(a)
Edi jaki busz trawiszczowy u Ciebie

A przedpłociem zachwycam się niezmiennie
tez bardzo lubie
Wiolka5_7 21:31, 21 maj 2018

lindsay80 napisał(a)

Zrobiłam dla Ciebie fotki - na pierwszym zdjęciu od lewej Royalty, potem Nigra i glediczja Sunburst

Glediczja świetna, też na nią będę polować