Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:04, 31 lip 2018

nicol21 napisał(a)
czyli że na fotorelację trzeba będize poczekać?

trochę tak, ale teraz takie upały, że o rewolucjach w ogrodzie trzeba zapomnieć.
Ale nie będzie to mam nadzieję czas stracony, wertujemy internet bo trzeba zamówić i zakupić sporo elementów.
lindsay80 12:06, 31 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Edytko pytanko mam zbieram sobie informacje powiedz mi gdybyś miała dużo miejsca na zagajnik brzozowy z dorenbosków, to co ile byś je sadziła??? bo się tak zastanawiam czy 2,5-3 metry jest ok, czy jeszcze dołożyć, no chyba, że bliżej??? buźka

Monika, gdybym zagajnik robiła jeszcze raz to właśnie rozplanowałabym go na znacznie większej przestrzeni, a brzozy posadziłabym co najmniej co 5 m.
Monia81 12:12, 31 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Monika, gdybym zagajnik robiła jeszcze raz to właśnie rozplanowałabym go na znacznie większej przestrzeni, a brzozy posadziłabym co najmniej co 5 m.

Dzięki bardzo, a ja już myślałam, że 3 metry to dużo, ach dobrze, że zapytałam dzięki bardzo
lindsay80 12:15, 31 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Dzięki bardzo, a ja już myślałam, że 3 metry to dużo, ach dobrze, że zapytałam dzięki bardzo

to się tak wydaje zaraz po posadzeniu, ale w 2 - 3 roku już widać, że przy takim gęstym sadzeniu robi się ciasnota straszna.

Gdybym zostawiła większa przestrzeń, a drzewa posadziła w większych odstępach to teraz na pewno dużo lepiej by się to miejsce prezentowało.

A brzozy będziesz kupowała spore czy malutkie?
Przydałby mi się namiar gdzie można kupić młodziutkie i taniutkie doorenbosy
Monia81 12:21, 31 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

to się tak wydaje zaraz po posadzeniu, ale w 2 - 3 roku już widać, że przy takim gęstym sadzeniu robi się ciasnota straszna.

Gdybym zostawiła większa przestrzeń, a drzewa posadziła w większych odstępach to teraz na pewno dużo lepiej by się to miejsce prezentowało.

A brzozy będziesz kupowała spore czy malutkie?
Przydałby mi się namiar gdzie można kupić młodziutkie i taniutkie doorenbosy

Dlatego wolę zapytać bo masz z tym już doświadczenie i wiesz co byś zmieniła,a Twoja brzozowa cudo, wiesz, że mi się bardzo podobała mnie chyba też zmyliło to, bo wydaje mi się, że u Kapiasa jak byliśmy to te brzozy właśnie były bardzo blisko posadzone w tym zagajniku, dzięki
lindsay80 12:33, 31 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Dlatego wolę zapytać bo masz z tym już doświadczenie i wiesz co byś zmieniła,a Twoja brzozowa cudo, wiesz, że mi się bardzo podobała mnie chyba też zmyliło to, bo wydaje mi się, że u Kapiasa jak byliśmy to te brzozy właśnie były bardzo blisko posadzone w tym zagajniku, dzięki

Można kiedyś krokami sprawdzić, ale tam też inaczej to wygląda, bo pod nimi nic nie rośnie, a poza tym gałezie mają do dużej wysokości podkrzesane.

Czekam na wrzesień i będę wymieniać nasadzenia pod brzozami, bo całkiem się tam warunki zmieniły, brzozy urosły i jak kiedyś było słońce to teraz jest cień.
Pójdą tam hosty, paprocie, jarzmianki, zawilce a rozplenice, berberysy i kule buksowe przesadzę w miejsca, gdzie będą lepiej widoczne i łatwiej będzie im żyć.
Monia81 12:45, 31 lip 2018

lindsay80 napisał(a)

Czekam na wrzesień i będę wymieniać nasadzenia pod brzozami, bo całkiem się tam warunki zmieniły, brzozy urosły i jak kiedyś było słońce to teraz jest cień.
Pójdą tam hosty, paprocie, jarzmianki, zawilce a rozplenice, berberysy i kule buksowe przesadzę w miejsca, gdzie będą lepiej widoczne i łatwiej będzie im żyć.

Drzewa się rozrosły to i zacienienie się zrobiło, bardzo fajny zestaw roślinek tam planujesz jeszcze ci powiem, że roślinki wszystkie od Ciebie mają się dobrze i nabierają masy buziaki i dzięki
lindsay80 23:42, 02 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Drzewa się rozrosły to i zacienienie się zrobiło, bardzo fajny zestaw roślinek tam planujesz jeszcze ci powiem, że roślinki wszystkie od Ciebie mają się dobrze i nabierają masy buziaki i dzięki

Super, bardzo mnie to cieszy!
lindsay80 23:44, 02 sie 2018

Efffa - obiecane fotki carex Variegata

lindsay80 23:47, 02 sie 2018

Kilka pstryczków