Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Hana75 23:46, 01 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)

(...)
róże i szałwię omszona widziałam gdzieś u kogoś i tak mi się połączenie spodobało,że postanowiłam je skopiować u siebie w ogrodzie .a co , nie można tak ??
Na rabacie różanej nie mam kory.Goła ziemia.Szałwia omszona u mnie rośnie dobrze.Po przekwitnieniu ścinam ja.( i przetaczniki.Ładnie ponownie odbija i chyba zakwitnie ponownie.Może nie tak obficie jak pierwszym kwitnienie.ale drugie też fajne.Tak samo i przetaczniki, tez przycinam po przekwitnięciu

Róża i szałwia omszona... można, można Mi się to połączenie bardzo spodobało gdy byłam w zeszłym roku w Hortulusie. Niestety nie pamiętałam czy czymś te rabaty ściółkowali. Moja działka daleko od domku i w tym roku dobijało mnie to, że każdy przyjazd na nią był właściwie koniecznością każdorazowego pielenia chwaściorów, podlewania (bo masakryczna susza) i ratowania roślin, które były zaatakowane przez choróbska.
Najchętniej posadziłabym różne krzewy i wszystko wyściółkowała.
Czy róże i szałwia nie lubią kory?
Moją szałwię chyba zbyt nisko przycięłam i nie ma zamiaru już kwitnąć. Poza tym ma jakieś żółtawe plamy. Brakuje jej wody, składników pokarmowych lub ją coś zaatakowało...?
GosiaJoanna 18:27, 02 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)

No, nie ugór to nie jeta,Baza jest,Reszta do przemiany i pracy
Mam nadzieje,że za rok juz będzie ładniej
powojnik Carnaby , kwitnie jednym kwiatuszkiem, jale ma jeszcze troche pączków.To tegoroczny zakup

Też go mam bedziesz zadowolona pieknie i dlugo kwitnie ...pozdrawiam
Ewa777 19:25, 02 wrz 2015

Aniu, kibicuję Twoim zmaganiom z przeprowadzką Trzymam kciuki
anabuko1 19:48, 04 wrz 2015

Hana75 napisał(a)

Róża i szałwia omszona... można, można Mi się to połączenie bardzo spodobało gdy byłam w zeszłym roku w Hortulusie. Niestety nie pamiętałam czy czymś te rabaty ściółkowali. Moja działka daleko od domku i w tym roku dobijało mnie to, że każdy przyjazd na nią był właściwie koniecznością każdorazowego pielenia chwaściorów, podlewania (bo masakryczna susza) i ratowania roślin, które były zaatakowane przez choróbska.
Najchętniej posadziłabym różne krzewy i wszystko wyściółkowała.
Czy róże i szałwia nie lubią kory?
Moją szałwię chyba zbyt nisko przycięłam i nie ma zamiaru już kwitnąć. Poza tym ma jakieś żółtawe plamy. Brakuje jej wody, składników pokarmowych lub ją coś zaatakowało...?

No, to tak jak i mi się spodobało to połączenie róży i szałwii omszonej.
Ja też tak mam.Na początku z wiosny, to tylko przyjazd na działkę i plewienie. A na odpoczynek to już różnie z czasem bywało.
Ja nie mam kory w różach, także nie mam doświadczenia , czy róże lubią korę czy tez nie .
Szałwia mi rośnie ładnie.Myślę, ją niedługo podzielić i do nowego ogrodu trochę dać.

I Fiona wszędzie już chodzi, jej to najlepiej chyba , duzo przestrzeni,ruchu.

anabuko1 19:58, 04 wrz 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Też go mam bedziesz zadowolona pieknie i dlugo kwitnie ...pozdrawiam

No to suuper,.Bo ja lubię powojniki i wtykam je juz w różne miejsca

LO

JEŻÓWKA - Secret Glow

anabuko1 20:14, 04 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Aniu, kibicuję Twoim zmaganiom z przeprowadzką Trzymam kciuki

Oj , dzięki.
Co dzień coś przybywa cos się zmienia.Dziś zawiesiłam nowe załomy do salonu i już mi sie podoba.
Kilka roślin przywiozłam z działki i posadziłam: ze 4 funkie, jukę ; 2 floksy, bergenie, dwa liliowce. Przesadziłam małą sadzonkę milinu, która znalazłam na nowej działce, tylko miejscówkę nie taka miał .I znaku nie ma,ze jakieś roślinki posadziłam
A i jeżówki też znalazły miejscówki

Hortensja Limelight na Dębowym

I Hortensja Limelight na Listopada
anabuko1 20:26, 04 wrz 2015

Ziemia na nowym ogrodzie tragiczna, zbita, nijaka. kamieni, małych pełno.Zachwaszczone wszystko.
Kupiłam polepszacz glebowy Humus Active.I mam pytanko. Kiedy go teraz stosować??
Można jeszcze na roślinki dać ?Chcę go dać wszędzie , na trawę też.I na Dębowym też
Czy macie jakieś z nim doświadczenia ?
Na wiosne dam druga dawkę .Tak będzie dobrze??

Dla was jeżóweczki

Marga 21:33, 04 wrz 2015

Dzisiaj szukałam humus activ uniwersal, czyli właśnie taki na rabaty, ale u mnie nigdzie nie było . Kupiłam za to do trawników w promocji i mam zamiar polać nim trawnik na dniach. Jeżeli uda mi się kupić HA uniwersal to poleje nim rabaty teraz Wyczytałam że można, a roślinkom przyda się wspomaganie po tak beznadziejnym lecie.

Foteczki piękne
sylwia_slomc... 22:03, 04 wrz 2015

anabuko1 napisał(a)

Sylwuś .O którym domku mówisz- piszesz.Ten drewniany jest na Dębowym i całe mnóstwo juz kolorków.a murowany w Chełmie na listopada i tylko zieleni trochę

A........... czyli dreniany jest na działeczce? Tak mnie jakoś posty dziweczyn w błąd wprowadziły
anabuko1 07:44, 05 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A........... czyli dreniany jest na działeczce? Tak mnie jakoś posty dziewczyn w błąd wprowadziły

dokładnie tak Sylwuś.Drewniany na Dębowym na działce.a murowany w mieście.
Charlotte znowu zaczyna

róża Elmshorn

Róża Kronenburg