Alez proszę.To fajny krzaczek z ładnymi oryginalnymi kwiatuszkami.mój był na wiosnę przesadzany.
I chyba go jeszcze przesadzę o kilka metrów niżej nad staw.
Guzikowiec to ładny krzew i bardzo ciekawie kuleczkami kwitnie.
A czy faktycznie ciemiernik cuchnący jest cuchnący ??
Nie wiem jeszcze, bo mam go 2 rok.a w tym mnie będzie cieszył po raz pierwszy swoimi kwiatuszkami.
Tak Ewo, miałam niecałe 7a.
A dokupiliśmy w ubiegłym roku duzo zakrzaczonego areału w kształcie L z haczykiem .I w sumie mam 41 a teraz. Także jest co robić i co obrabiać.
Oj było , było pracy duzo.. https://www.ogrodowisko.pl/watek/5032-moja-dzialka-na-debowym-lesie?page=1060
Jak zaczęłam patrzeć wstecz, to zobaczyłam,że rok temu o tej porze było już przyprószone śniegiem
23. 11. 2018
Tak wyglądało już w maju
O to fajnie,że masz doświadczenie z przesadzeniem magnolii.
Ja swoja muszę i chcę przesadzić .Wczesna wiosną ok.
Trudno, najwyżej nie zakwitnie rok.aby się ukorzeniła.
Moja pigwa, ma wielkie owoce jak jabłka.Kwitnie na biało, jak jabłoń.I jak widać rośnie duża.
oj Aniu - bardzo dużo pracy i kawał terenu nawet miejsce na boisko się znalazło, bo chyba widać tam bramkę na zdjęciach? z czego żywopłocik posadziłas?
To dobrze.Aura jeszcze im sprzyja.Także w ukorzenieniu.
Och człowiek sadzi,,i juz myśli o przesadzaniu.
Ja też mam kilka ros lin do przesadzenia na wiosnę
Bardzo ładnie ten ciemiernik rośnie.Ładną kępę stworzył.
Z liści jest ładny i ciekawy.No piękny.Z niecierpliwością czekam na rozkwit kwiatów.On tez do wiosny kwitnie ??
Ale nie myślałam,że on taki wysoki.I posadziłam go pod iglaczkiem na pniu.I chyba na wiosnę go przesadzę w inne miejsce.
Po przekwitnięciu , będzie dobre ??
A mogę jak już się go da podzielić ??
Jak myślisz czy mogę dać mu jakiegoś obornika granulowanego teraz ??
Czy lepiej na wiosnę ??
Ja tu czytam o przesadzaniu...ja wolę zdecydowanie przesadzanie jesienne, gdyż więcej jest wilgoci w powietrzu i w glebie, a słonko nie parzy o tej porze roku. Czytałam o planach przesadzania magnolii...mnie to też czeka, ale chyba dopiero w przyszłym sezonie. Naczytałam się, że trzeba to zrobić z wyjątkową starannością...
Ładnie trzyma jeszcze ta pigwa listki.I takie w zół ci, złocie i miodowych kolorach teraz.
Guzikowiec jest wrażliwy na pierwsze przymrozki.Zawsze po nich szybciuteńko gubi liści.dosłownie w jeden dzień wszystkie opadają.
Ale zimę wytrzymują.Także powinnaś cieszyć się nim na drugi rok i to wiekszym okazem.Lubią trochę wilgoci.Czyli częste podlewanie.
Owszem trochę tego już jest.Najcięższe prace zrobione.
a reszta,,pomalutku będzie dodawana i tworzona.
W większości przecież sami tworzymy swoje ogrodu, czasami od projektu, czasami od żywiołu, co nam w duszy gra. Albo w głowie czy w oczach
Same pracujemy , same dekorujemy , same notorycznie coś dosadzamy i cieszymy si ę w tych naszych - swoich ogrodach .nie tylko w sezonie.
Oj,nie , nie to nie bramka. to przycięte brzozy sąsiada
Hmm, a o jaki żywopłocik ci chodzi ??