Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

Nikita 01:04, 29 kwi 2015

Aniu, nareszcie się wybrałam do ciebie z rewizytą…Troszkę już jest późno, ale postaram się nie obudzić Cię i tak cichutko, na paluszkach, przebiegnę się po twojej działeczce.
Robisz fantastyczne zdjęcia (to hobby czy wprawne oko zawodowca) ukazujące przepiękne kwiaty i uroczy ogród. I do tego jeszcze przecudowna Fiona !!! Bardzo mi się podoba u ciebie. A na dodatek mamy taką samą pasję…hosty!!! Ja mam ich coś koło 46 odmian i zastanawiam się czy znasz wszystkie swoje hosty „po imieniu”? Bo może mogłybyśmy wymienić się nawzajem jakimiś egzemplarzami…co ty na to? Wiosna to świetny czas na dzielenie host, więc może coś udałoby się ukopać i uskutecznić „handel wymienny”?
Na tym już kończę, bo muszę wpaść jeszcze dzisiaj do kilku ogrodów. Macham wiosennie. Pa, pa.

PS. Zgapiłam sobie od ciebie przepis na wypiekany chlebek…musze koniecznie spróbować upiec taki rarytas.

anabuko1 07:53, 29 kwi 2015

Malgosik napisał(a)
ale masz wiosennie kolorowo

Teraz po deszczach rośliny rusza jak z koyta.Coraz piękniej, bardziej zielono i kolorowo
Super Parrot

Tulipan Liliokształtny Claudia
GosiaJoanna 08:28, 29 kwi 2015

Widze że w Chełmie popadało u mnie nadal pada i się wszystko zieleni.Dzisiaj przyjda do mnie clematisy Carnaby i Warszawska Nike...już chyba zachorowałam na nie a Ty Aniu kusisz co raz to czyms piękniejszym.
Malgosik 08:50, 29 kwi 2015

Super Parrot mają mało zielonego.
Ciekawe czy moje też będą takie białe.
anabuko1 09:00, 29 kwi 2015

Nikita napisał(a)
Aniu, nareszcie się wybrałam do ciebie z rewizytą…Troszkę już jest późno, ale postaram się nie obudzić Cię i tak cichutko, na paluszkach, przebiegnę się po twojej działeczce.
Robisz fantastyczne zdjęcia (to hobby czy wprawne oko zawodowca) ukazujące przepiękne kwiaty i uroczy ogród. I do tego jeszcze przecudowna Fiona !!! Bardzo mi się podoba u ciebie. A na dodatek mamy taką samą pasję…hosty!!! Ja mam ich coś koło 46 odmian i zastanawiam się czy znasz wszystkie swoje hosty „po imieniu”? Bo może mogłybyśmy wymienić się nawzajem jakimiś egzemplarzami…co ty na to? Wiosna to świetny czas na dzielenie host, więc może coś udałoby się ukopać i uskutecznić „handel wymienny”?
Na tym już kończę, bo muszę wpaść jeszcze dzisiaj do kilku ogrodów. Macham wiosennie. Pa, pa.

PS. Zgapiłam sobie od ciebie przepis na wypiekany chlebek…musze koniecznie spróbować upiec taki rarytas.

Witam cię w moich progach
Dziękuję za miłe słowa.Fotografia to moje hobby.Roślinek, kwiatów dopiero się uczę od ubiegłego roku.
Fiona to nasza ulubienica rodzinna

Miło mi ,że komuś się podoba mój zakątek.Jeszcze mam dużo do zrobienia.ale pomalutku,,coś tam się ulepsza, zmienia
hosty moje „po imieniu” znam w 95 %.Tak w ubiegłym roku już dzieliłam i odsprzedałam trochę.W tym roku też o tym myślałam.Na wymianę to już nie mam miejsca gdzie ich sadzić.A szkoda,bo one takie piękne są
Chlebuś jest pyszny. Moża deko drożdży dodać, będzie jeszcze pulchniejszy.ale to już do samego ciasta, przed włożeniem do formy.Do nabieranego zakwasu nie!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam częściej.
Teraz pędzę do,pracy.Wieczorem zajrzę do ciebie

Epimedium Kaguyahime

GosiaJoanna 09:03, 29 kwi 2015

Ja też mam kotkę Fionę ;D
jona 09:07, 29 kwi 2015

Epmedium pięknie kwitnie . Wsadziłam w tym roku "Niveum". Na razie puściło tylko listki, bo na początku nie miało nawet tego. Będzie kwitło na biało . Długo rośnie epimedium u Ciebie? masz jedną odmianę czy kilka?
Dorota123 20:49, 29 kwi 2015

Pięknie i kolorowo. Też mam takie białe tulipanki.
anabuko1 23:00, 29 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Widze że w Chełmie popadało u mnie nadal pada i się wszystko zieleni.Dzisiaj przyjda do mnie clematisy Carnaby i Warszawska Nike...już chyba zachorowałam na nie a Ty Aniu kusisz co raz to czyms piękniejszym.

Tak wczoraj padało, dziś.I dobrze,o sucho było strasznie.Ale zimno się zrobiło.I po co??
Jak się zacznie kupować clemki to później one same kuszą i kuszą. Są piękne.I zawsze może je gdzieś upchnąć

Malgosik napisał(a)
Super Parrot mają mało zielonego.
Ciekawe czy moje też będą takie białe.

Tak Super Parrot ma nie dużo zielonego, jak rozkwitnie w pełni.Ale i tak piękny
Jeszcze kwitną
anabuko1 23:08, 29 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Ja też mam kotkę Fionę ;D

Moją nazwał synio.Kiciu, to ona nie rozumnie,ale Fiona to tak!!I to jeszcze jak

Dorota123 napisał(a)
Pięknie i kolorowo. Też mam takie białe tulipanki.

Wiosna jest cudna.Tulipanki i kolory chyba lubię wszystkie
I takie

mahonia ładnie kwitnie, a jeszcze ładniej pachnie