Kasiu, dziękuję.
Sama tak sadziłam te hosty, może deko za gęsto.
Cóż najwyżej kiedyś jakieś przesadzę Mam 2 siany pod domkiem ale i szpaler już pod winogronem.A jaszcze jak jakieś trafie ciekawe na wiosnę ( często w ogrodniczych są jako kłącza i klasyka i ciut nowych w dobrych cenach.)
Fajnie,że ty tez masz już trochę.To cudne rośliny.A z każdym rokiem piękniejsze.Na pewno i u ciebie w tym roku będzie ładniej z nimi
Dziękuję Aniu.Służę pomocą jak coś.
Najlepiej sadzić większe hosty z tyłu a mniejsze, czyli niższe docelowo z przodu.I przemiennie obok siebie z kolorami liści.Czyli kontrastowo.
Takie zestawienia podkreślają swoja urodę najbardziej.
Musisz mniej więcej sobie zapisać przy każej odmianie, wysokość i szerokość np, w zeszyciuku.
I kolor liści .A potem zrobiś sobie mniej więcej zestawienie i tego się trzymać.
Lub później z tego co będziesz miała i zeszytem sadzić i zapisywać sobie.
Jak będziesz miała już odmiany host .
Przykładowe zestawienie według mnie mogę ci zrobić.A teraz już rozglądaj się po ogrodniczych.Jak juz będą kłącze host w sprzedaży, to jakieś kupuj.( I do ziemi i do doniczki )
Resztę dokupisz później.
brunnera Jack Frost po środku
Aniu, dziękuję za Twoją deklarację pomocy Na pewno się przyda, bo po otrzymaniu Twojej listy zaczęłam przeglądać strony z hostami i po 3 godzinach ogarnęło mnie kompletne zniechęcenie Nie miałam pojęcia, że jest tyle odmian! Ugrzęzłam na amen! Udało mi się jedynie spisać nazwy, które mi się podobają. Jeśli znajdziesz czas i chęci-podeślę na priv, żeby nie zaśmiecać wątku. Prośba o weryfikację i ew. ułożenie ze względu na szerokość rozrostu, ale też wysokość i kolory liści, żeby się ładnie mieszało Będę Ci niezmiernie wdzięczna, bo mam jeszcze dużo do zrobienia w planach na wiosnę.
Bardzo Ci dziękuję, wyślę info na priv
pozdr
Piękne te Twoje hosty, a kwitnące jeszcze bardziej zachwycają