Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :)

Napia 13:21, 17 mar 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Nie spieszcie się z cieciem róż bo idą przymrozki. Czekamy na forsycje przecież.

Jaka dobra wiadomość Martwiłam się, bo nie przycięłam jeszcze róż, które ze względu na pogodę rozwijają już pączki, a mnie złożyła kolejna infekcja. U nas też zapowiadają przymrozki i to takie do -5 w nocy, forsycje jeszcze nie kwitną, więc z przycinaniem ruszę dopiero w przyszłym tygodniu.

Reniu, podpory na róże naprawdę śliczne, a i zakupy różane świetne
Mala_Mi 13:30, 17 mar 2015

Podpory solidne... moje leża w fazie projektu.. trudno.. można się przyzwyczaić, że jak sama nie zrobię to nie mam.
Do mnie paczka może przyjść z różami za rok.. bo i tak na razie nic nie będę sadzić.. optymistycznie liczyłam na trochę czasu Zawsze jest na odwrót niż się chce
Pszczelarnia 13:41, 17 mar 2015

Tak się zastanawiam, co w różanym królestwie przed sezonem słychać, a tu podpory - to się robi całokształt, Proszę Pani, wysmakowany ogród różany.
Z całą oprawą.

Pszczelarnia 13:44, 17 mar 2015

Czym szpiliłaś róże do ziemi?
Rench 15:51, 17 mar 2015

Basiu-barbara_kraj... tak,solidne,wiatr mi ich nie powywraca.
Agnieszko_po... ja metody nie mam,wiosną kiedy jeszcze róże liści nie mają staram się palcami wyskubać,jeśli coś się tam zamota.

MarkuW - może się tak wydają,bo nie sa wbite głęboko.
Ale pomysł z tymi szyszeczkami na górze miałeś świetny. Nadają jadu
Dzięki jeszcze raz,że pozwoliłeś zgapić
Madzenka - Zbysiu radzi czekać,tydzień nas nie zbawi
Zbysiu-rozkaz wykonany Tym bardziej,że u nas mimo iż słonko świeci,wiatr zimny wieje.

LewOgrodowy -no popatrz,a ja jeszcze nie mam powiadomienia o wysyłce.
A moze i dobrze....
Napia - spokojnie sie kuruj,mamy czas

Mala_Mi - znając ciebie,to wszystko obrobisz w trymiga i jeszcze nas prześcigniesz
Musze Cię prosić o instrukcję tego drucika z obcinakiem . Oczywiście oddarłam papier,a chyba to miało być w całości i mi kółeczko drutu do garści wypadło. Co się nakombinowałam żeby tym nożykiem uciąć i przez dziurkę i bokiem...
Skończyło się na tym,że obcinałam nożyczkami i ręcznie odwijałam drut.
Pszczółko przyszpilałam długimi gwoździami,z wielką główką. Kiedyś dziewczyny mi poradziły,żeby zamiast kupować drogie kotwy do ecobordu,przybić gwoździami długaśnymi,oczywiście kupiłam za dużo i teraz sa jak znalazł
Madziarzeszow 17:47, 17 mar 2015

Reniu takiego fachurę masz i się nie chwalisz rewelacyjne o takich ostatnio myślałam , tylko w kolorze srebrnym... jak będzie wolny brat to dawaj znać
rozark 18:06, 17 mar 2015

Rench - Reniu,

Zerknij proszę do mnie, projektuję nową rabatę, z twoim doświadczeniem to pewnie coś podpowiesz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=57#post_0
baraga1904 18:31, 17 mar 2015

...ale podpory! Też takie chcę
...tacy zdolni braciszkowie to skarb
Rench 19:19, 17 mar 2015

Madziarzeszow napisał(a)
Reniu takiego fachurę masz i się nie chwalisz rewelacyjne o takich ostatnio myślałam , tylko w kolorze srebrnym... jak będzie wolny brat to dawaj znać

On jest całe życie wolny ,od 47 lat
Rench 19:26, 17 mar 2015

rozark napisał(a)
Rench - Reniu,

Zerknij proszę do mnie, projektuję nową rabatę, z twoim doświadczeniem to pewnie coś podpowiesz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=57#post_0

Lecę zreknąć co wyprawiasz,ale ja z projektowaniem na bakier jestem