Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :)

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :)

anitan 19:49, 13 mar 2015

taki sam producent był chyba w OBI. Też się pojawiły drzewka owocowe.
kitek81 20:56, 14 mar 2015

trawka i 2 rabatki to już dużo! najgorsze będzie za Wami a potem tą tawkę będziesz usuwać na rzecz rabatek- znam to z własnego doświadczenia
u mnie w sklepie ogrodniczym też już rzucili drzewka owocowe, niektóre iglaki też już wróciły na zewnątrz ale ja dziś tylko oprysk kupiłam też byłam twarda, jak Ty w obi
kitek81 11:22, 16 mar 2015

i działacie coś dzisiaj?
anitan 11:28, 16 mar 2015

no jasne! wczoraj strzygłam żywopłot z brabantów, dzisiaj mąż z pomocnikiem zakopuje ostatnie rowki po nawodnieniu. Od środy mam nadzieje ruszą pracae z ukladaniem kostki na opasce wkoło domu.
Codziennie coś. Jesteśmy już mocno wyeksplatowani. Ale przynajmniej powoli koniec tych najcięższych prac

a ja w obi poległam, kupiłam białego RH
anitan 11:29, 16 mar 2015

Kasiu, lawenda już pokiełkowała, jak teraz z nią postępować? Na razie jeszcze okryta folią, i ziemia dość mokra
Już odkryć? ma mieć wilgotno czy raczej sucho?
anitan 11:36, 16 mar 2015

aaa i jeszcze jedno. Ponieważ wkoło naszej posesji rosną zdziczałe krzaki czarnej porzeczki, przesadziliśmy jeden do nas. Ciekawa jestem, czy się przyjmie...
Ma już wyraźne pąki, ale chyba go trzeba przyciąć?
ren133 22:11, 16 mar 2015

anitan napisał(a)
no jasne! wczoraj strzygłam żywopłot z brabantów, dzisiaj mąż z pomocnikiem zakopuje ostatnie rowki po nawodnieniu. Od środy mam nadzieje ruszą pracae z ukladaniem kostki na opasce wkoło domu.
Codziennie coś. Jesteśmy już mocno wyeksplatowani. Ale przynajmniej powoli koniec tych najcięższych prac

a ja w obi poległam, kupiłam białego RH

Już jest czas na podcinanie żywopłotu? Kurczę myślałam, że to później nieco?

Fajnie, że się uporaliście z najgorszymi pracami

Życzę słoneczka
Danucha 22:30, 16 mar 2015

Ja też w blokach startowych, ale gdzieś czytałam, że podcinanie żywopłotu w połowie kwietnia. Ale za to lawendę już dawno podcięłam, a powinno się jak zakwitną forsycje.
anitan 08:57, 19 mar 2015

Danucha... przy tej pogodzie to ciężko wyczuć, kiedy co robić, bo raz bardzo ciepło raz lekki przymrozek. Podobno tuje się tnie w marcu więc tak zrobiłam.
O lawendzie pojęcia nie mam

anitan 08:58, 19 mar 2015

mąż się nie opanował i kupił 3 drzewka owocowe w OBI. Węgierkę, brzoswkinię i jabłoń ZORZA.

Czy taką młodzież powinno się pryskać czymkolwiek? czy dać im się najpierw ukorzenić?