Mala_Mi
21:44, 13 sty 2015

Lecę wątek od początki i wypisuję uwagi, które mogą potem być nieaktualne... wiec sorki.. I odwodnienie terenu.. przepisy mówią wyraźnie, że woda opadowa musi być odprowadzana na teren swojej posesji i nie może zalewać innych, chyba że się wybudowałaś jako druga i....źle wyprofilowałaś swój teren pozwalając by ci się lała woda... tu bym walczyła o poprawę tego przez sąsiada, gminę (bo z drogi też się leje)
Pierwsza uwaga do pierwszej koncepcji ogrodu, moim zdaniem za wąskie rabaty i brakuje jakiejś osłony na budynek garażu, widok z tarasu na budynek gospodarczy???? Nawet coś co złamie bryłę budynku i zrobi ogród przytulny..
- jak masz glinę to tylko podwyższone rabaty, inaczej szkoda sadzić.
najlepszy cis, ale Redzio może zostać nakarmiony wystarczająco, wiec są tujki uformowane w kulki.. bardzo tanio pod Przemyślem..przy okazji wizyty w arboretum bolestraszyckim można zajechać i kupić.. sosny proponuje Piotr.. niestety też drogie
Uwagi do pomysłów Piotra.. azalie i wrzosy nie nadają się na twoja glebę, to teren zalewany i gliniasty, świerk inwersa po 10 latach będzie mial u podstawy średnicę minimum 2 metry, wiec jaki sens sadzić azalie? Posadź coś co da się potem wykopać i przenieść (oddać komuś, sprzedać, przesadzić)
Ogarnęłam do 4-tej strony..... w innym terminie poczytam resztę...
Pierwsza uwaga do pierwszej koncepcji ogrodu, moim zdaniem za wąskie rabaty i brakuje jakiejś osłony na budynek garażu, widok z tarasu na budynek gospodarczy???? Nawet coś co złamie bryłę budynku i zrobi ogród przytulny..
- jak masz glinę to tylko podwyższone rabaty, inaczej szkoda sadzić.
najlepszy cis, ale Redzio może zostać nakarmiony wystarczająco, wiec są tujki uformowane w kulki.. bardzo tanio pod Przemyślem..przy okazji wizyty w arboretum bolestraszyckim można zajechać i kupić.. sosny proponuje Piotr.. niestety też drogie

Ogarnęłam do 4-tej strony..... w innym terminie poczytam resztę...