Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Kacha123 21:31, 18 sty 2015

beata_m napisał(a)

Kasie dziewczyny są mega pomocne! świerk się już prawie przesadził i bonsai się zbliża ...

Dlatego bardzo lubię to forum - życzliwe osoby, które mimio wielu swoich spraw znajdą chwilę dla Ciebie.
beata_m 21:43, 18 sty 2015

dokładnie, to moje pierwsze forum ale bardzo się przywiązałam ... oby tylko zdobyta wiedza przełożyła się na trafne działania
Karol99 21:44, 18 sty 2015

To chyba najlepsze forum, najmilsi ludzie, na innych można zostać pogonionym albo wyśmianym
Ewkakonewka 21:59, 18 sty 2015

Jej dobrze, że od razu tu trafiłam, bo tu super fajny naród jest, tylko to trochę uzależnia jakby
siakowa 22:31, 18 sty 2015

Przybieglam z rewizyta choc poźna pora jutro przeczytam od deski do deski a narazie zostawiam pozdrowki
Mala_Mi 09:39, 19 sty 2015

jazzy napisał(a)
Ania, a Ty im te gałęzie jakoś wyginasz? Usztywniasz? Drutem obwiazujesz?
Sorki,Beata, że u Ciebie

Cisa kupiłam jak na fotce.... takiego mizernego i tak poczochranego. I tak sobie rośnie.

W jałowcach wybierasz gałązki które pasują pokrojem i tylko te formujesz, resztę się wycina. Ten jałowiec z obrazka miał pecha, że za późno na forum trafiłam. Zarastał mi świerk conikę i przejście przy domu wiec wycinałam mu gałęzie....te największe. Teraz by trochę zamaskować łysiny to naciągałam niektóre gałązki sznurkiem, niektóre podniosłam do góry, a w środku hoduję odrost by ukształtować jedną chmurkę.
Jak robić bonzaja podpatrzyłam tu na forum u Zbyszka Gazdy Jak będę mieć czas to pokaże historię mojego bonzajka dla ubogich....ale już u siebie i nie dziś..
beata_m 09:55, 19 sty 2015

Karol99 napisał(a)
To chyba najlepsze forum, najmilsi ludzie, na innych można zostać pogonionym albo wyśmianym

pełna zgoda
beata_m 09:56, 19 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Jej dobrze, że od razu tu trafiłam, bo tu super fajny naród jest, tylko to trochę uzależnia jakby

a nawet bardzo czuję się jak dziecko co zobaczę u Was to od razu tak u siebie bym chciała
beata_m 09:58, 19 sty 2015

siakowa napisał(a)
Przybieglam z rewizyta choc poźna pora jutro przeczytam od deski do deski a narazie zostawiam pozdrowki

dzięki wielkie Kasia, ja na razie część podglądnęłam u Ciebie (u Ciebie już się sporo stronek namnożyło) ... ale na pewno poczytam dokładniej bo też sporo się będzie działo u Ciebie więc gdzie podpatrywać będzie
beata_m 09:59, 19 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Cisa kupiłam jak na fotce.... takiego mizernego i tak poczochranego. I tak sobie rośnie.

W jałowcach wybierasz gałązki które pasują pokrojem i tylko te formujesz, resztę się wycina. Ten jałowiec z obrazka miał pecha, że za późno na forum trafiłam. Zarastał mi świerk conikę i przejście przy domu wiec wycinałam mu gałęzie....te największe. Teraz by trochę zamaskować łysiny to naciągałam niektóre gałązki sznurkiem, niektóre podniosłam do góry, a w środku hoduję odrost by ukształtować jedną chmurkę.
Jak robić bonzaja podpatrzyłam tu na forum u Zbyszka Gazdy Jak będę mieć czas to pokaże historię mojego bonzajka dla ubogich....ale już u siebie i nie dziś..

to jak zdjęcia są to takie obrazkowe historyjki koniecznie!