Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 20:22, 27 lip 2016

leon60 napisał(a)

super ! eM będzie wykonawcą ?

a właśnie?! dobre pytanie, ciekawe czy Gosia do biznesu wciągneła męża
beata_m 20:27, 27 lip 2016

jazzy napisał(a)

Te graby to fastigiata? Wiesz co, ML rosną wielkie, jakoś tego nie widzę, żeby tam między grabami się przeciskiwały A czemu chcesz oddzielić te dwa miejsca? Zresztą jak ML urosną, to już stworzą przesłonę Można znaleźć inne miejsce dla grabów
A tam gdzie chcesz żywopłot cisowy, to może posadzić grabowy, bo szybciej urośnie

Trawnik masz modelowy!

Uwielbiam Twoją konstruktywną ocenę, nad cisami się nie upieram i przyznam, że myślałam też nad tym czy by tam grabowego żywopłotu nie dać ... cisy wiem już gdzie zdobyć co do grabów będę szukać a drzewa jakoś tak mi się widziały, wielkiej potrzeby zasłaniania akurat tam nie mam

a trawnik kocham .... pamiętam w zeszłym sezonie też miał taką chwilę gdzie był jak marzenie ... w tym roku powtórzyło się to samo dosłownie od tygodnia dwóch jest na co patrzeć, tak to były same plamy ususzonego trawnika lub spalonego nawozem [przeplatanego łanami białej koniczyny i mlecza (tu zadziałalismy chemią ;/ skutecznie)
jazzy 23:10, 27 lip 2016

Jeśli masz dobre źródło cisowe to pewnie, że bierz cisy, jeśli bardziej je tam widzisz Grab nie będzie zielony w zimie
A może graby kolumnowe posadzić wzdłuż tego północnego płota? Można by je podświetlić albo cuś

Wybacz jeśli czasem piszę tak prosto z mostu, ale wierz mi, że to z dobrego serca

beata_m 22:19, 28 lip 2016

jazzy napisał(a)
Jeśli masz dobre źródło cisowe to pewnie, że bierz cisy, jeśli bardziej je tam widzisz Grab nie będzie zielony w zimie
A może graby kolumnowe posadzić wzdłuż tego północnego płota? Można by je podświetlić albo cuś

Wybacz jeśli czasem piszę tak prosto z mostu, ale wierz mi, że to z dobrego serca

A ja się cieszę, że tak prosto z mostu no bo ja przecież po to tutaj się zapisała i wierz mi Marta jestem ogromnie wdzięczna, tym bardziej jak już nieraz pisałam lubię Twoją estetykę i wyczucie, mnie jeszcze daleko do wysublimowanego smaku ale staram się

północ od frontu na pewno zacznie się grabami tam gdzie już podnieśliśmy i wyrównaliśmy teren musimy teraz podnieść resztę aż do drewutni i powiem Ci po cichu, że graby tam widzę tylko pewnie ta część ogrodu jeszcze zaczekać musi wydaje mi się, że ciągle coś robimy a kurcze tyyyle jeszcze dalej do zrobienia ehhhh
kasja83 19:56, 31 lip 2016

beata_m napisał(a)
a teraz idę podglądać, żeby nacieszyć oczy i poszukać natchnienia

Szukanie natchnienia dobra rzecz
Kłopot z wodą masz widzę-często Cię tak zalewa?
beata_m 19:58, 31 lip 2016

aaa to było na samym początku, teraz podnieśliśmy się na tej rabatce mocno łącznie z podniesieniem murka i od tamtej pory na szczescie juz nie
beata_m 19:59, 31 lip 2016

ehhhh
a miało być tak pięknie:

a poległy wszystkie:
beata_m 20:00, 31 lip 2016

moje uprawy

a tu chwast, który według mnie może być carexem amazon mist, które zgniły ale chyba się wysiały
Dominika11 10:25, 01 sie 2016

beata_m napisał(a)
moje uprawy

jestem pod wrażeniem wow
beata_m 12:33, 01 sie 2016

Dominika11 napisał(a)
jestem pod wrażeniem wow

ehhhh Domi próbuję w ramach oszczędności